题目内容
【题目】Bill Gates was born on October 28, 1955 and grew up in Seattle (西雅图) with his two sisters. When he was a teenager, Bill found his interests lying in writing programs and began to write programs at the age of 13.
In 1973, Bill Gates went to Harvard, but he quit(放弃) from Harvard three years later. He put all his time and energy into designing programs for Microsoft Cooperation which was set up in 1975 by Bill and his friend Paul Allen.
Due to Bill’s talent and efforts, Microsoft developed fast and more and more people like to use his program. What’s more, Bill is also very generous. So far, he has given away more than 24 billion dollars to establish a fund (基金)to support education careers in the world.
Bill Gates married Melinda French Gates on January 1st, 1994. They have three children. Now, the whole family live happily.
![]()
75—79小题根据短文内容完成表格,每空一词。
【1】________
【2】__________
【3】__________
【4】________
【5】__________
【答案】
【1】Happy
【2】sisters
【3】1968
【4】Harvard
【5】over
【解析】这篇短文给我们介绍了世界首富比尔盖茨,他出生在美国华盛顿州西雅图,从小对编程感兴趣,在13岁的时候就开始编写程序。后来他上了哈佛大学,但三年后就退学了,他把时间和精力都投入到设计程序上,最终成为了微软的总裁。
【1】根据文意可知,这篇短文给我们介绍的是比尔盖茨的生平,根据短文中What’s more, Bill is also very generous.以及Now, the whole family live happily.可知,比尔盖茨过着幸福而且慷慨的生活。故这里填happy。
【2】根据短文的开头Bill Gates was born on October 28, 1955 and grew up in Seattle (西雅图) with his two sisters.可知,比尔盖茨和他的两个姐姐一起在西雅图长大。由此可知这里填sisters,注意使用复数形式。
【3】根据短文第一段When he was a teenager, Bill found his interests lying in writing programs and began to write programs at the age of 13可知,比尔盖茨在13岁的时候就开始写程序,再根据开头Bill Gates was born on October 28, 1955 可知他出生在1955年,所以他13岁的时候是1968年。
【4】根据短文第二段开头In 1973, Bill Gates went to Harvard, but he quit(放弃) from Harvard three years later可知,1973年比尔盖茨上了哈佛大学,三年后他退学了。故应填Harvard。
【5】根据短文第三段So far, he has given away more than 24 billion dollars to establish a fund (基金)to support education careers in the world可知,到目前为止,比尔盖茨捐赠了超过240亿美元建立基金,支持全世界的教育事业。原文中more than表示超过,多于,跟over同义。故这里填over。
【题目】Six months ago, Jack came to China to study. He has heard that Yangzhou is famous for its gardens. And he plans to visit some gardens in July, so he has collected information about them online as follows:
Ticket:March — May¥150; Other months¥90 Time:8:30 — 17:00 Bus:No. 4, 5, 6, 17, 61 buses Tel:0514-87357803;0514-87370091 Website:http://www.shouxihu.com |
Ticket: March. — May¥40; Other months¥30 Time:March. — May 7:15 — 18:00; Other months 7:15 — 17:30 Bus:No. 8, 30, 61 buses Tel:0514-87935285 Website:http://www.gy-garden.net |
Ticket:Mar. — May¥40; Other months¥30 Time:7:30 — 17:15 Bus:No. 19, 61 buses Tel:0514-87900345; 0514-87222353Website:http://www.he-garden.net |
【1】How much will a ticket cost Jack if he visits the Slender West Lake?
A. 30 yuan. B. 40 yuan. C. 90 yuan. D. 160 yuan.
【2】Which of the following can Jack do?
A. He can take a No.30 bus to Ge Garden.
B. He can visit the Slender West Lake at 8:00.
C. He can call 0514-87935285 for further information of He Garden.
D. He can go to www.he-garden.net to know more about the Slender West Lake.
【3】What’s He garden famous for?
A. The green bamboo. B. The long corridor. C. The man-made hills. D. The boat travelling.