题目内容

【题目】Suppose you find a bright yellow bike on a street corner in the city. You hop() on it and r1 away. But wait---isn’t this stealing? No one shouts, “Stop! Thief!” That’s b2 this free ride is just fine with the city.

You can find h3 of free yellow bikes in some U. S. cities. The idea began in Portland, Oregon, in 1994. People saw a need for f4 transportation(交通), and they wanted to help s5 pollution. So, to get citizens o6of their cars and onto pollution free bikes, they started the Yellow Bike Project.

People p7 the public bike bright yellow and put them throughout the city. People can hop on a yellow bike and ride to work to school, or to run errands(差事). They then leave the bike for the n8 rider. Sometimes the bikes are stolen, but most people follow the

r9. What would be the point of stealing something that’s already free?

Portland’s i10 quickly became popular. Similar programs were set up in cities in six other states within two years.

【答案】

1ride

2because

3hundreds

4free

5stop

6out

7paint

8next

9rule(s)

10idea

【解析】试题分析:短文介绍的是免费单车的由来。1994年初俄勒冈的人们看到了免费交通的需要,他们想帮助阻止污染。所以,为了让市民走出汽车,进入无污染的自行车,他们开始了黄色自行车项目。在城市各处。人们可以跳上黄色的自行车,骑车上学,或者跑腿。然后他们把自行车留给下一个骑手。两年内,其他六个州的城市也设立了类似的项目。

1ride away骑走根据句意和首字母提示,可知填ride。

2本句和上句构成因果关系,根据句意和首字母提示,可知填because。

3hundreds of成百上千的,形容数量多。根据句意和首字母提示,可知填hundreds。

4free transportation免费运输根据句意和首字母提示,可知填free。

5stop pollution制止污根据句意和首字母提示,可知填stop。

6get out of离开(车等)。根据句意和首字母提示,可知填out。

7根据句意和首字母提示,可知填paint。

8根据句意和首字母提示,可知填next。

9follow遵守/遵循。根据句意和首字母提示,可知填rule(s)。

10根据句意和首字母提示,可知填idea。

练习册系列答案
相关题目

【题目】There are a few wonderful island countries in the world that are definitely worth visiting. Summer is coming and it’s time to start planning your vacation.

Malta

Malta is a beautiful southern European country in the Mediterranean Sea, which has a rich history and culture. There are amazing sky-high cliffs(悬崖) to climb, great temples to explore, , and lots of wonderful places to go diving. In fact, there are plenty of interesting things to see and to do in Malta and this island country has something for everyone.

Fiji

Fiji is a wonderful island that has plenty of surprises for any adventurous(爱冒险的) traveler. There is one of the world’s best surf scenes, and many people travel to Fiji yearly to ride the great waves. Well, if surfing is not for you and you love sitting on the beach and relaxing or hiking, seeing breathtaking waterfalls, Fiji is certainly the best island country to visit.

Greece

Greece is a beautiful country, known for its long history and its clean beaches. Mykonos island, Santorini island, Crete island, Corfu island are among the best Greek islands to visit. If you’re interested in history, there are many historical sites you can visit in Greece.

Maldives

Not only is the Maldives one of the most beautiful island countries, it is also one of the most popular honeymoon destinations. There is a beautiful ocean, with fascinating beaches and luxury resorts. If you are looking for the best honeymoon destination, the Maldives will be perfect for you.

【1】In Malta, you can______________ .

A. see breathtaking waterfalls B. climb sky-high cliffs

C. ride the great waves D. visit historical sites

【2】 Which of the following islands is not among the best Greek islands to visit?

A. Crete island B. Corfu island

C. Mykonos island D. Cuba island

【3】If a newly-married couple are looking for the best honeymoon destination, they will choose__________

A. Malta B. Fiji

C. Greece D. Maldives

【题目】

Many parents make their children do chores around the house.For some families,teaching children what to do and how to do chores is easy.But in other families,getting children to do some housework can be a very big problem.

It is a good idea for parents to teach their children at an early age.All family members must work together to make the house clean,and each person must do his or her share() of the work.We can do this by starting a plan of chores and responsibilities when children are young.

Chores are good for children—even very young ones.Doing chores can teach children many important skills(技能) like working together.Chores also teach children what is fair.The skills and value(价值) from doing chores will be good to children all their life.

1The first paragraph(段落) tells us ______.

A. all the parents make their children do chores

B. it's easy to teach children to do chores

C. some children think doing chores is difficult

D. teaching children to do chores is different among different families

2The underlined word “responsibilities” means “______” in Chinese.

A. 杂事 B. 琐事 C. 责任 D. 家务

3It's good to teach ______ to do chores.

A. young children B. girls

C. parents D. some families

4Children can learn ______ from doing chores.

A. working together with others

B. how to write

C. what is fair

D. A and C

5Which of the following is TRUE?

A. It's a small thing to teach children to do chores.

B. Only the children who do chores know what is fair.

C. Some children like to do chores but some don't.

D. In a family,young children don't need to do chores.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网