题目内容

【题目】Six months ago, Jack came to China to study. He has heard that Yangzhou is famous for its gardens. And he plans to visit some gardens in July, so he has collected information about them online as follows:

The Slender West Lake, named National AAAAA Tourist Area in 2010, includes the Great Rainbow Bridge, the White Pagoda, Five-pavilion Bridge, the Twenty-four Bridge, the Small Golden Hill and so on. The best time to tour the Slender West Lake is in March. During the visit to the park, the boat travels on the water and visitors travel in the picture.

Ticket:March — May¥150; Other months¥90

Time:8:30 — 17:00 Bus:No. 4, 5, 6, 17, 61 buses

Tel:0514-87357803;0514-87370091 Website:http://www.shouxihu.com

Ge Garden,one of the four top famous Chinese gardens, got its name from bamboo. The bamboo in the garden forms the green scenery. The centre of the garden is well-known for man-made hills. Four seasons can be experienced here at a time.

Ticket: March. — May¥40; Other months¥30

Time:March. — May 7:15 — 18:00; Other months 7:15 — 17:30

Bus:No. 8, 30, 61 buses Tel:0514-87935285

Website:http://www.gy-garden.net

He garden, the most famous garden in the late Qing Dynasty, is known for its long double-way corridor (走廊), which is regarded as the earliest footbridge.

Ticket:Mar. — May¥40; Other months¥30

Time:7:30 — 17:15 Bus:No. 19, 61 buses

Tel:0514-87900345; 0514-87222353Website:http://www.he-garden.net

1How much will a ticket cost Jack if he visits the Slender West Lake?

A. 30 yuan. B. 40 yuan. C. 90 yuan. D. 160 yuan.

2Which of the following can Jack do?

A. He can take a No.30 bus to Ge Garden.

B. He can visit the Slender West Lake at 8:00.

C. He can call 0514-87935285 for further information of He Garden.

D. He can go to www.he-garden.net to know more about the Slender West Lake.

3What’s He garden famous for?

A. The green bamboo. B. The long corridor. C. The man-made hills. D. The boat travelling.

【答案】

1C

2A

3B

【解析】解析:本文分别介绍了扬州著名的园林:1、瘦西湖;2、个园;3、何园的情况。他们的特点、票价、参观时间、乘坐公共汽车的车次、咨询电话和网址。并配以精美的图片。介绍的非常明白、清楚。

1解析:细节理解题。根据he plans to visit some gardens in JulyTicket: Mar.— May. 150; Other months 90”可知7月份票价是 90。故答案选C。

2解析:细节理解题。A、去个园的公共汽车有No. 8, 30, 61,所以A正确。B、瘦西湖的开放时间是从早上8:30到下午17:00,所以8:00他不能参观,故B错。C、0514-87935285是个园的咨询电话,不是何园的,故C错。D、他可以登录网站www.he-garden.net了解何园的信息,而不是瘦西湖的信息,故D错。所以正确答案选A。

3解析:细节理解题。根据He garden,… is known for its long double-way corridor(走廊),可知何园以它长长的复道回廊而著称。故答案选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下列短文,从下面每小题的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。A

Bill always does everything very carefully.Everyday he drives his car to go to work and go home.He drives his car slowly and never has an accident.He often says that travelling by car is much safer than travelling by plane.
Today,he has to go to another city to have a meeting.The meeting will begin at nine o'clock.And it is eight now.If Bill goes there by train or by car, he will be late for the meeting.Bill has no idea.One of his friends,John,says to him,"Don't worry, Bill.I can take you there in my own small plane.And we can get there at half past eight."Bill is afraid of going there by plane.John tells him that it is very safe.Bill gets on the plane at last.
John starts the plane and begins taking off.Bill is too afraid,so he closes his eyes.After a minute or two,he opens them again,looking out of the window of the plane,and says to John,"Look at those people down there,they look as small as ants." "But they are ants." says John."Don't you know we are still on the ground?"
(1)Why does John take Bill to the city?
A.Because Bill gives him much money.
B.Because he wants to help Bill.
C.Because he is Bill's driver.
D.Because John also wants to go there.
(2)How long will it take Bill to go to the meeting by plane?
A.A quarter.
B.Half an hour.
C.An hour.
D.Two hours.
(3)What call we know from the story?
A.John can't see things clearly in the plane.
B.Bill feels excited to take a plane.
C.There is something wrong with Bill's car.
D.Bill is a careful man.
(4)What does Bill see in fact when he looks out of the windows?
A.Ants on the ground,
B.People on the ground.
C.Birds in the sky.
D.Ants in the plane.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网