题目内容
【题目】
I’m punctual(守时的) in my work life, but not in my personal life. However, it’s OK in my country. We, Brazilians, are always late: if the party is at 8, everyone shows up at 10 and everyone, including the host, is happy that we are on time. Cheers! Lisa Rio de Janeiro, Brazil |
I’m a Japanese working in Colombia. It is good manners to arrive a little late for a party in Colombia, which I have never understood. I always try to be early for everything, or I consider it impolite. Mike Tokyo, Japan |
Of course! My friends and I all believe that showing up late for an appointment or class is an insult(冒犯) to the person(s) we are meeting. It seems to say, “My time is more important than yours.” Vera Lausanne, Switzerland |
Not only am I “punctual”, but I am always early for most events in my life. The secret is (and it really works!): I keep all the clocks (except my computer) in my life 10 minutes fast! Wang Cai Shenzhen, China |
For an appointment, I always make sure I’m on time. Once I had a friend who was always late for every meeting. If we made it at 9 and it was a 45-minute trip for her, then she would arrive at 9:45. I liked her a lot, but could not stand the unpunctuality. Bud Berlin, Germany |
【1】If you attend a Brazilian’s party and are 2 hours late, the host will ______________.
A. ask you whyB. think you are impolite
C. think it doesn’t matterD. ask you to drink with him
【2】Where is it OK to arrive a little late for a party?
A. In Japan.B. In Colombia.C. In Germany.D. In Switzerland.
【3】Suppose it’s ten o’clock in the morning. What does Wang Cai’s watch say?
A. 9:50 am.B. 10:00 am.C. 10:10 amD. 10:20 am.
【4】Who was always late for every meeting?
A. VeraB. Vera’s friendC. BudD. Bud’s friend
【5】The material is probably from_____________.
A. a websiteB. guidebookC. a school noticeD. a science magazine
【答案】
【1】C
【2】B
【3】C
【4】D
【5】A
【解析】
本篇文章难度适中,主要讲述各个地区关于守时的具体做法。
【1】细节理解题。根据if the party is at 8, everyone shows up at 10 and everyone, including the host, is happy that we are on time. Cheers!可知,晚了两个小时,主人会认为没问题,故选C。
【2】细节理解题。根据It is good manners to arrive a little late for a party in Colombia可知,在哥伦比亚,到达晚一点没问题。故选B。
【3】细节理解题。根据The secret is (and it really works!): I keep all the clocks (except my computer) in my life 10 minutes fast!可知,王彩的手表快了10分钟,故选C。
【4】细节理解题。根据Once I had a friend who was always late for every meeting可知,表示布特会议总是迟到,故选D。
【5】推理判断题。根据文意可知,本文讲述各个地区关于守时的具体做法,所以会在网站上看到,A.网站;B.旅行指南;C.学校公告;D.科学杂志。故选A。
细节理解题是考试时经常考查的一个题型。做细节理解题时,首先要先读题干,划题干中的关键词,再根据关键词定位至文中即可找到正确答案。