题目内容

【题目】

I’m punctual(守时的) in my work life, but not in my personal life. However, it’s OK in my country. We, Brazilians, are always late: if the party is at 8, everyone shows up at 10 and everyone, including the host, is happy that we are on time. Cheers!

Lisa Rio de Janeiro, Brazil

I’m a Japanese working in Colombia. It is good manners to arrive a little late for a party in Colombia, which I have never understood. I always try to be early for everything, or I consider it impolite.

Mike Tokyo, Japan

Of course! My friends and I all believe that showing up late for an appointment or class is an insult(冒犯) to the person(s) we are meeting. It seems to say, “My time is more important than yours.”

Vera Lausanne, Switzerland

Not only am I “punctual”, but I am always early for most events in my life. The secret is (and it really works!): I keep all the clocks (except my computer) in my life 10 minutes fast!

Wang Cai Shenzhen, China

For an appointment, I always make sure I’m on time. Once I had a friend who was always late for every meeting. If we made it at 9 and it was a 45-minute trip for her, then she would arrive at 9:45. I liked her a lot, but could not stand the unpunctuality.

Bud Berlin, Germany

1If you attend a Brazilian’s party and are 2 hours late, the host will ______________.

A. ask you whyB. think you are impolite

C. think it doesn’t matterD. ask you to drink with him

2Where is it OK to arrive a little late for a party?

A. In Japan.B. In Colombia.C. In Germany.D. In Switzerland.

3Suppose it’s ten o’clock in the morning. What does Wang Cai’s watch say?

A. 9:50 am.B. 10:00 am.C. 10:10 amD. 10:20 am.

4Who was always late for every meeting?

A. VeraB. Vera’s friendC. BudD. Bud’s friend

5The material is probably from_____________.

A. a websiteB. guidebookC. a school noticeD. a science magazine

【答案】

1C

2B

3C

4D

5A

【解析】

本篇文章难度适中,主要讲述各个地区关于守时的具体做法。

1细节理解题。根据if the party is at 8, everyone shows up at 10 and everyone, including the host, is happy that we are on time. Cheers!可知,晚了两个小时,主人会认为没问题,故选C

2细节理解题。根据It is good manners to arrive a little late for a party in Colombia可知,在哥伦比亚,到达晚一点没问题。故选B

3细节理解题。根据The secret is (and it really works!): I keep all the clocks (except my computer) in my life 10 minutes fast!可知,王彩的手表快了10分钟,故选C

4细节理解题。根据Once I had a friend who was always late for every meeting可知,表示布特会议总是迟到,故选D

5推理判断题。根据文意可知,本文讲述各个地区关于守时的具体做法,所以会在网站上看到,A.网站;B.旅行指南;C.学校公告;D.科学杂志。故选A

细节理解题是考试时经常考查的一个题型。做细节理解题时,首先要先读题干,划题干中的关键词,再根据关键词定位至文中即可找到正确答案。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下列短文,回答问题

An ant is saved by a pigeon, and almost immediately returns the favor.

One day an ant found a grain of corn and decided to take it home. He held it very tight, and hurried as fast as he could, so that nobody would take the grain of corn from him. There was a river on the way home, but the ant, in a hurry, had forgotten about it, and he fell in, corn and all.

The corn slipped from his mouth and went to the bottom of the river. The ant stayed on top of the water and worked hard to find a place to get out. But after a while, the ant began to be afraid that he was out of breath.

A pigeon came to the river to drink, and she saw the ant crying for help in the water. She decided that she would help the little fellow. She took a long, dry piece of grass and dropped it so that it fell near the ant. He climbed on to the grass and soon got out. The ant caught his breath, and then thanked the pigeon for saving him.

There was a boy near the river with a gun. The ant saw him walking up nearer and nearer to the pigeon. Hurrying as fast as he could, the ant climbed up the boy’s leg and gave him a hard bite.

The boy dropped his gun and cried out, and the pigeon saw him and flew to safety. Each had saved the other. When the pigeon saved the ant she did not know that the ant would ever be able to do anything for her in return. Each was happier because of what each did for the other.

The Bura people say, “Every person is another’s butter.”

1What did the ant find one day?

____________________________________________________________

2Why did the ant go back home as fast as he could?

___________________________________________________________

3Was the ant able to get out of the river by himself?

_____________________________________________________________

4What did the pigeon see when she came to the river?

___________________________________________________________

5How did the ant save the pigeon when the pigeon was in danger?

____________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网