题目内容

【题目】 Inourdailylife, robots are often found to do work that istoo dangerous, boring, difficult, or dirty. And we often seekidsplaywithtoyrobots.

Butwhatexactlyisarobot?Therearesomeimportantcharacteristics(特征) that a robot must have. These characteristics might help you to decide whatis and what isnota robot. It will also help you to decide what you will need to build into a machine beforeit can be considered as a robot. Arobothastheseimportantcharacteristics.

SensingFirstofall, your robot would have to be able to sense the environment aroundit. Give

your robotsensors(传感器)lightsensors(eyes), touchsensors (hands), chemical sensors(nose), hearingsensors(ears)andtastesensors(tongue).

MovementArobotneedstobeabletomovearounditsenvironment. Itcanmoveonwheel, walkonlegsorbedrivenbysmallengines(发动机). A robot can move either the whole body or justpartsofit.

EnergyArobotneedstobeabletopoweritself. Somerobotsmightpoweritselfwithsunlight,somemightwithelectricity, while others with the battery(电池). The way your robot gets its energy will depend on what your robot needs to do.

IntelligenceArobotneedssomekindof"smarts". Aprogrammeristhepersonwhogives

the robot its"smarts". Therobotwillhavetohaveacertainwaytoreceivetheprogramsothatit knowswhatitistodo.

1Theunderlinedword"it"inParagraph2isabout ____.

A. thetoyB. thecharacteristicC. themachine D. theengine

2Thechemicalsensorsmayhelparobotto ____.

A. SeeB. catchC. hearD. smell

3Inhowmanywayscanarobotpoweritselfaccordingtothepassage?

A. Two.B. Three.C. Four.D. Five.

4TheChinesemeaningof"Intelligence"inthelastparagraphis ____.

A. 能源B. 勤奋C. 智能D. 外观

5Whatisthemainpurposeofthepassage?

A. Tohelppeopleunderstandwhatarobotis.

B. Totellwhatarobotcandoinourlife.

C. Todescribethemovementofarobot.

D. Tointroducethehistoryofrobots.

【答案】

1C

2D

3B

4C

5A

【解析】

文章主要介绍了机器人应该具有的特征,要有感官,会动,有能量和智力。

1细节理解题。根据It will also help you to decide what you will need to build into a machinebeforeit can be considered as a robot.在它被认为是一个机器人之前,这些特征能帮你决定你在机器里组装什么,可知是it在这里指的是机器,故选C

2细节理解题。根据chemical sensors(nose),可知鼻子是用来闻的;故选D

3细节理解题。根据Somerobotsmightpoweritselfwithsunlight,somemightwithelectricity, while others with the battery(电池).太阳能、电和电池,可知有三个方法;故选B

4词义猜测题。根据Arobotneedssomekindof"smarts" it knowswhatitistodo.它知道做什么,可猜测是智能;故选C

5主旨大意题。根据Butwhatexactlyisarobot?Therearesomeimportantcharacteristics(特征) that a robot must have. These characteristics might help you to decide whatis and what isnota robot. It will also help you to decide what you will need to build into a machine beforeit can be considered as a robot. Arobothastheseimportantcharacteristics.和后面介绍的机器人应该有的特征,可知文章的目的是帮助人们理解什么是机器人;故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Laurence Kim Peek was born in Salt Lake City, Utah, on November 11, 1951. He was not like other children when he was young. A medical scan (扫描) showed that the two halves of his brain were not connected in the usual way. He developed an amazing memory. He started to read when he was two. He remembered everything he had read.

To read more quickly, he read the left page with his left eye and the right page with his right eye. By reading the two pages at the same time, (61)看完一本书花他不到一小时的时间By the age of 30, he had memorized around 12,000 books.

However, he did not develop so well in other areas. (62) He could not walk before four years old , and he had problems putting on his clothes and shoes. His social skills were poor, and he was extremely sensitive (敏感的) about new people. In 1984, Peek and his father met Hollywood movie writer Barry Morrow. Morrow was fascinated by Peek and began to write a new play about Peek’s experiences. The movie Rain Man won an Oscar for Best Picture in 1988. (63) This changed Peek’s life. (64) He got used to being the center of attention. He became more self-confident. He appeared on TV and traveled around the country with his father to develop awareness(意识) of his condition.

Peek was not only an amazing man but also a real Rain Man. Sadly, Peek died of a heart attack in 2009.

任务一:将61 处翻译成英文。

1_______________________________________________

任务二:将62 处改为复合句。

2_______________________________________________

任务三:写出 63 this指代的内容。

3_______________________________________________

任务四:将64 处翻译成中文。

4_______________________________________________

任务五:(65) 找出该文段的中心句。

5_______________________________________________

【题目】书面表达

16 Write a review(评论) of the following story in about 120 words The review has to include the following points.(阅读下面的故事,请根据下面的提示,写出一篇约120词的评论).

1The title of your review.(你撰写的评论的标题.)

2Your ideas), examples and the reasons for unhappiness and happiness in the story.(你归纳的关于故事中幸福和不幸福的观点,举例子并说明原因.)

3Your ideas of happiness examples for happiness in your daily life.(归纳你在日常生活中关于幸福的观点,并举例说明.)

4Your conclusion about happiness.(关于幸福的结论.)

5The words you may use.(你可能用到的词) be satisfied with(对……满意) desire n.欲望 contentment 知足 the key(关键) to happiness

A long time ago in a rich and beautiful country there lived an unhappy king He slept badly and didn't feel like eating He often cried for no reason This made the queen and his people worried So they called a doctor to examine himBut he found nothing wrong with his bodyHe said what the king needed was the shirt of a happy person to wearThat would make him happy

The prime minister was called to the palace But when they explained the king's situation to him he said"Although I have a lot of power it doesn't make me happy I'm always worried about losing my power"

Then the king's banker came to say I'm afraid I'm not happy either I have a lot of wealth but I'm always worried about losing money Someone tries to steal my money Next the palace singer was called to say "I'm famous but I'm not happy because I'm worried about being followed by others I can't be free"

Finally the top general was told to go out to find a happy man He searched and searched but couldn't find anyone Everyone seemed to have their own problems and no one was truly happy Just as he wanted to give up he saw a poor man on the street He was eating with his hands and singing happily to himself The general went to him and said"What makes you so happy You have no power money or fame" The man said"I have everything I want and I don't want what I can't have So I'm happy and my song comes from the happiness in my heart ""Can you give your shirt to me I need it "said the general"What shirt I don' t have any shirts"answered the man

【题目】阅读下面短文,从短文后的五个选项中选出能填入空白处的最佳选项,每个选项只能用一次。

Here is a famous story about the Great Wall of China. The story happened in the Qin Dynasty.1 Do you want to know more about the love story?

One day, the emperor, Qin Shi Huang, ordered his soldiers(士兵) to capture(俘虏) some young men. He sent the young men to build the Great Wall of China.

A young man named Fan Xiliang didn’t want to get captured. 2He had nowhere to go and didn’t know where to hide. When he heard the soldiers coming towards him,

he was terrified.

At that time, a woman named Lady Meng Jiang was passing by Fan Xiliang. She saw the poor man and saved him. Fan Xiliang said thanks to Lady Meng Jiang.3Later on they got married.

Unfortunately, Fan Xiliang was found and captured. He was sent to the Great Wall and worked there.

Lady Meng Jiang waited for her husband day and night. Winter came, but Fan Xiliang failed to return. 4 She took the warm clothes to the Great Wall, but she didn’t find Fan Xiliang.

Someone told her that Fan Xiliang had died and that he was buried in the Great Wall.5She cried so sadly that a part of the Great Wall collapsed(倒塌) and she finally found Fan Xiliang’s body.

A. Lady Meng Jiang stayed by the wall and kept crying day and night.

B. They fell in love with each other.

C. He ran away from his home and planned to hide somewhere.

D.It was a moving love story,

E. Lady Meng Jiang prepared some warm clothes for her husband.

【题目】 House fires often happened. So it appears necessary to learn something useful to protect family from them. The following poster in the neighbourhood will tell you how to do it.

Fire Safety

Put a smoke alarm in your house and test it every month. Half of all house fire deaths happen between 11 pm and 7 am. The risk of dying in a house fire is cut in half with working smoke alarms.

Make sure your hearing aid, wheelchair or eyeglasses are next to your bed. Fire can spread through a house soon. You may have as little as two minutes to escape (逃离) safely. Be ready to act at once.

Create a fire escape plan. 77% of families don't have a house fire escape plan to follow. That's one of the reasons why at least one child dies and 293 children are injured in a house fire every day.

Don't call 119 until you are safely outside. During a fire, the first thing to do is to get out of house as fast as you can.

1 makes the risk of dying in a house fire smaller.

A. A smoke alarmB. A pair of eyeglassesC. A wheelchair

2We may have only to escape from a house firm safely.

A. half an hourB. 2 minutesC. 293 seconds

3According to the poster, can help save you from a house fire.

A. stopping the fire from spreading

B. making and following a plan to escape

C. keeping awake betwren11 pm. and 7 am.

4Call 119 for help .

A. after you reach safely

B. as soon as you are ready to escape

C. when you find out what causes the house fire

5The poster is put up in the neighborhood to help people learn to .

A. plan their live as they wish

B. save time as much as possible

C. protect themselves in a right way

【题目】 20181115日泰州市召开了深化全国文明城市创建迎检部署会,会上我市正式启动了“泰有礼”全民主题实践活动,形成崇德向善、文明有礼的道德风尚和城市标识,同时组织“泰有礼”志愿服务队伍,围绕“文明礼让”“文明交通”“文明餐饮”“文明上网”等文明实践活动,承担起对市民日常行为进行劝导的责任。假如你是其中的一名志愿者,请根据以下提示写一篇150字左右的英语短文。开头和结尾已给出,不计入总词数。(以上背景内容无需表达)

内容提示:

1.在家尊敬父母,帮助他们做家务活;

2.出行时,排队候车,不随地吐痰、不乱扔垃圾;不在公共场所抽烟、喧哗(比如在图书馆或博物馆)

3.诚实守信,不撒谎,不说脏话;

4.对人有礼貌,帮助别人;坐车时请让座给老人,残疾人,尤其抱小孩的妇女;

5.遵守交通规则,做到红灯停,绿灯行;

6.请你就此话题一点个人看法。

要求:1.条理消楚,字迹工整:可围绕主题适当发挥;2.文中不能出现考生的真实姓名、校名、地名成其他真实信息;

As a member of the city, I think we should______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

I’m sure our city will become more and more beautiful and cleaner as long as we all try our best to do something for it!

【题目】 Have you ever had the strange feeling that you were being watched? You turned around and, sure enough, someone was looking right at you!

Parapsychologists (灵学家) say that humans have a natural ability to sense when someone is looking at them. To research whether such a “sixth sense” really exists, Robert Baker, a psychologist (心理学家) at the University of Kentucky, did two experiments.

In the first one, Baker sat behind unknowing people in public places and stared at the backs of their heads for 5 to 15 minutes. The subjects(受试者)were eating, drinking, reading, studying, watching TV, or working at a computer. Baker made sure that the people could not tell that he was sitting behind them during those periods. Later, when he questioned the subjects, almost all of them said they had no sense that someone was staring at them.

For the second experiment, Baker told the subjects that they would be stared at from time to time from behind in a laboratory setting. The people had to write down when they felt they were being stared at and when they weren’t. Baker found that the subjects were no better at telling when they were stared at and when they weren’t.

Baker concludes that people do not have the ability to sense when they’re being stared at. If people doubt the outcome of his two experiments, said Baker, “I suggest they repeat the experiments and see for themselves.”

1What’s the aim of the two experiments for?

A. Prove why humans have a sixth sense.B. Explain when people can have a sixth sense.

C. Show how people act while being watched in the lab.D. Study whether humans can sense when they are stared at.

2The underlined word “outcome” in the last paragraph most probably means ________.

A. valueB. resultC. performanceD. connection

3In the second experiment, the subjects _________.

A. could tell when they were stared at and when they weren’t.

B. couldn’t tell when they were stared at or when they weren’t.

C. couldn’t tell when they were stared at but could tell when they weren’t.

D. could tell when they were stared at but couldn’t tell when they weren’t.

4What can we learn from the passage?

A. People are born with a sixth sense.

B. The experiments support parapsychologists’ idea.

C. The subjects do not have a sixth sense in the experiments.

D. People have a sixth sense in all places.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网