题目内容

【题目】 House fires often happened. So it appears necessary to learn something useful to protect family from them. The following poster in the neighbourhood will tell you how to do it.

Fire Safety

Put a smoke alarm in your house and test it every month. Half of all house fire deaths happen between 11 pm and 7 am. The risk of dying in a house fire is cut in half with working smoke alarms.

Make sure your hearing aid, wheelchair or eyeglasses are next to your bed. Fire can spread through a house soon. You may have as little as two minutes to escape (逃离) safely. Be ready to act at once.

Create a fire escape plan. 77% of families don't have a house fire escape plan to follow. That's one of the reasons why at least one child dies and 293 children are injured in a house fire every day.

Don't call 119 until you are safely outside. During a fire, the first thing to do is to get out of house as fast as you can.

1 makes the risk of dying in a house fire smaller.

A. A smoke alarmB. A pair of eyeglassesC. A wheelchair

2We may have only to escape from a house firm safely.

A. half an hourB. 2 minutesC. 293 seconds

3According to the poster, can help save you from a house fire.

A. stopping the fire from spreading

B. making and following a plan to escape

C. keeping awake betwren11 pm. and 7 am.

4Call 119 for help .

A. after you reach safely

B. as soon as you are ready to escape

C. when you find out what causes the house fire

5The poster is put up in the neighborhood to help people learn to .

A. plan their live as they wish

B. save time as much as possible

C. protect themselves in a right way

【答案】

1A

2B

3B

4A

5C

【解析】

火灾经常发生,因此我们有必要了解一些火灾逃生的知识来保护自己和家人。这篇短文是一张火灾安全的海报,告诉我们在发生火灾时应该怎么办。

1细节理解题。根据短文第二段中The risk of dying in a house fire is cut in half with working smoke alarms可知,使用烟雾报警器,会是火灾中的死亡危险降低一半,故烟雾报警器会降低火灾的死亡,选 A

2细节理解题。根据短文第三段中You may have as little as two minutes to escape (逃离) safely 可知,安全逃离的时间可能只有2分钟。由此可知应选 B

3细节理解题。根据短文第四段Create a fire escape plan. 77% of families don't have a house fire escape plan to follow. ”可知,77%的家庭没有可遵守的火灾逃离方案。制定并且遵守逃离方案可以救助人们。故应选B

4细节理解题。根据短文最后一段Don't call 119 until you are safely outside. 可知,直到你安全到达户外后再打 119,故应选 A

5细节理解题。根据短文第一段中So it appears necessary to learn something useful to protect family from them.可知,张贴海报的目的是告诉人们以正确的方式保护自己和家人。故应选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Sorry, potato people! Although it’s probably no surprise that French fries are among the worst food you can eat, most of us still don’t believe it. After all, it doesn’t hurt to eat some every once in a while ... right? But some people feel guilty (内疚的) to eat French fries and they have a good reason for that.

According to a study published in the American Journal of Clinical Nutrition, people’s guilty feeling may be well-placed. The research, which researched potato eating in 4,400 older people between ages of 45 and 79 over the course of eight years, shows that eating fried potatoes at least twice a week highly increases our danger of death.

But hold up! Before you completely stop eating potatoes, you should know that it is found that eating potatoes overall (even a lot of them!) wouldn’t kill you. Instead, it’s the type of potato that makes all the difference between life and death.

Eating fried potatoes like French fries at least twice per week increased the risk of death in the study. On the other hand, potatoes that were not fried, such as boiled and baked potatoes, were less likely to cause death.

Why? Potatoes have healthy levels of fiber (纤维) and vitamins, so you can partake without feeling bad. But when it comes to the fried food, you might need to think again. French fries usually have lots of fat and added salt, leading to weight growth. Still, when all is said and done, connection isn’t totally equal to causation (因果关系). More research is needed before certainly concluding that eating French fries alone increases the risk of death.

Luckily, potatoes are still considered as one of your suggested three to five servings of vegetables per day. Just try not to eat the fatty ones, if you can.

1How do some people feel after eating some French fries?

A. They feel sorry for themselves.

B. They are eager to eat more French fries.

C. They are satisfied about eating them.

D. They are unhappy because their risk of heart attack increases.

2What’s the passage mainly about?

A. People’s reasons for feeling guilty.

B. The worst food that should be avoided.

C. A study about potatoes’ effects on people’s health.

D. Research on the relation between French fries and death.

3From the findings of the study, we learn that________.

A. potatoes aren't good for everyone

B. much food can mean life and death

C. we shouldn't eat one type of food too much

D. how food is cooked is important to our health

4What does the underlined word “ones” in Paragraph 6 refer to?

A. Fruit.B. Vegetables.C. Potatoes.D. French fries.

5What does the last paragraph mainly talk about?

A. People shouldn’t eat potatoes any more in daily life.

B. People should eat potatoes which have less fat.

C. Although potatoes arc a kind of vegetables, we can't eat them.

D. Potatoes aren’t allowed to eat by people who are in bad health.

【题目】 Inourdailylife, robots are often found to do work that istoo dangerous, boring, difficult, or dirty. And we often seekidsplaywithtoyrobots.

Butwhatexactlyisarobot?Therearesomeimportantcharacteristics(特征) that a robot must have. These characteristics might help you to decide whatis and what isnota robot. It will also help you to decide what you will need to build into a machine beforeit can be considered as a robot. Arobothastheseimportantcharacteristics.

SensingFirstofall, your robot would have to be able to sense the environment aroundit. Give

your robotsensors(传感器)lightsensors(eyes), touchsensors (hands), chemical sensors(nose), hearingsensors(ears)andtastesensors(tongue).

MovementArobotneedstobeabletomovearounditsenvironment. Itcanmoveonwheel, walkonlegsorbedrivenbysmallengines(发动机). A robot can move either the whole body or justpartsofit.

EnergyArobotneedstobeabletopoweritself. Somerobotsmightpoweritselfwithsunlight,somemightwithelectricity, while others with the battery(电池). The way your robot gets its energy will depend on what your robot needs to do.

IntelligenceArobotneedssomekindof"smarts". Aprogrammeristhepersonwhogives

the robot its"smarts". Therobotwillhavetohaveacertainwaytoreceivetheprogramsothatit knowswhatitistodo.

1Theunderlinedword"it"inParagraph2isabout ____.

A. thetoyB. thecharacteristicC. themachine D. theengine

2Thechemicalsensorsmayhelparobotto ____.

A. SeeB. catchC. hearD. smell

3Inhowmanywayscanarobotpoweritselfaccordingtothepassage?

A. Two.B. Three.C. Four.D. Five.

4TheChinesemeaningof"Intelligence"inthelastparagraphis ____.

A. 能源B. 勤奋C. 智能D. 外观

5Whatisthemainpurposeofthepassage?

A. Tohelppeopleunderstandwhatarobotis.

B. Totellwhatarobotcandoinourlife.

C. Todescribethemovementofarobot.

D. Tointroducethehistoryofrobots.

【题目】七、首字母填空 阅读短文,根据短文内容及首字母提示,在空白处填入一个适当的单词。

Exercise not only improves your appearance, but a1 improves your health. Health experts (专家) advise people to c2 physical activities that they find fun. So, what are some of the most popular forms (形式) of exercise in the USA?

Walking tops the list. It is considered to be the easiest way to get exercise. You can walk at any time and any p3. Walking is also said to be the least harmful to the knees and feet. So, it’s a w4 choice for the old.

A5 popular form of exercise is jogging. In the 1970s, Bill Bowerman brought jogging to the USA. He did so after seeing the popularity of the activity during a trip to New Zealand in the 1960s. He started the f6 jogging club in America. He also helped find Nike.

Swimming is also very popular. It was the second most popular sporting activity in America in 2008. The top activity was walking. When one is swimming, the w7body is put to work. It is said that swimming is good for people w8 special needs, like pregnant(怀孕的)women.

Dancing can also be a fun way to exercise. This is especially true for those who see exercise as something that they should do. A dance fitness programme c9 Zumba(尊巴) has grown in popularity in recent years. It was created by Alberto Perez in Colombia in the 1990s. In 2001, he brought the programme to the USA. S10 then, it has spread around the world.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网