题目内容
【题目】 House fires often happened. So it appears necessary to learn something useful to protect family from them. The following poster in the neighbourhood will tell you how to do it.
Fire Safety
Put a smoke alarm in your house and test it every month. Half of all house fire deaths happen between 11 pm and 7 am. The risk of dying in a house fire is cut in half with working smoke alarms.
Make sure your hearing aid, wheelchair or eyeglasses are next to your bed. Fire can spread through a house soon. You may have as little as two minutes to escape (逃离) safely. Be ready to act at once.
Create a fire escape plan. 77% of families don't have a house fire escape plan to follow. That's one of the reasons why at least one child dies and 293 children are injured in a house fire every day.
Don't call 119 until you are safely outside. During a fire, the first thing to do is to get out of house as fast as you can.
【1】 makes the risk of dying in a house fire smaller.
A. A smoke alarmB. A pair of eyeglassesC. A wheelchair
【2】We may have only to escape from a house firm safely.
A. half an hourB. 2 minutesC. 293 seconds
【3】According to the poster, can help save you from a house fire.
A. stopping the fire from spreading
B. making and following a plan to escape
C. keeping awake betwren11 pm. and 7 am.
【4】Call 119 for help .
A. after you reach safely
B. as soon as you are ready to escape
C. when you find out what causes the house fire
【5】The poster is put up in the neighborhood to help people learn to .
A. plan their live as they wish
B. save time as much as possible
C. protect themselves in a right way
【答案】
【1】A
【2】B
【3】B
【4】A
【5】C
【解析】
火灾经常发生,因此我们有必要了解一些火灾逃生的知识来保护自己和家人。这篇短文是一张火灾安全的海报,告诉我们在发生火灾时应该怎么办。
【1】细节理解题。根据短文第二段中The risk of dying in a house fire is cut in half with working smoke alarms可知,使用烟雾报警器,会是火灾中的死亡危险降低一半,故烟雾报警器会降低火灾的死亡,选 A。
【2】细节理解题。根据短文第三段中You may have as little as two minutes to escape (逃离) safely 可知,安全逃离的时间可能只有2分钟。由此可知应选 B。
【3】细节理解题。根据短文第四段Create a fire escape plan. 77% of families don't have a house fire escape plan to follow. ”可知,77%的家庭没有可遵守的火灾逃离方案。制定并且遵守逃离方案可以救助人们。故应选B。
【4】细节理解题。根据短文最后一段Don't call 119 until you are safely outside. 可知,直到你安全到达户外后再打 119,故应选 A。
【5】细节理解题。根据短文第一段中So it appears necessary to learn something useful to protect family from them.可知,张贴海报的目的是告诉人们以正确的方式保护自己和家人。故应选C。