题目内容

【题目】阅读下面短文,从短文后的五个选项中选出能填入空白处的最佳选项,每个选项只能用一次。

Here is a famous story about the Great Wall of China. The story happened in the Qin Dynasty.1 Do you want to know more about the love story?

One day, the emperor, Qin Shi Huang, ordered his soldiers(士兵) to capture(俘虏) some young men. He sent the young men to build the Great Wall of China.

A young man named Fan Xiliang didn’t want to get captured. 2He had nowhere to go and didn’t know where to hide. When he heard the soldiers coming towards him,

he was terrified.

At that time, a woman named Lady Meng Jiang was passing by Fan Xiliang. She saw the poor man and saved him. Fan Xiliang said thanks to Lady Meng Jiang.3Later on they got married.

Unfortunately, Fan Xiliang was found and captured. He was sent to the Great Wall and worked there.

Lady Meng Jiang waited for her husband day and night. Winter came, but Fan Xiliang failed to return. 4 She took the warm clothes to the Great Wall, but she didn’t find Fan Xiliang.

Someone told her that Fan Xiliang had died and that he was buried in the Great Wall.5She cried so sadly that a part of the Great Wall collapsed(倒塌) and she finally found Fan Xiliang’s body.

A. Lady Meng Jiang stayed by the wall and kept crying day and night.

B. They fell in love with each other.

C. He ran away from his home and planned to hide somewhere.

D.It was a moving love story,

E. Lady Meng Jiang prepared some warm clothes for her husband.

【答案】

1D

2C

3B

4E

5A

【解析】

这篇短文主要讲述了一个关于中国长城的著名故事。

1根据下文Do you want to know more about the love story?可知上文是It was a moving love story,

它是一个感人的爱情故事。故选D

2根据上文A young man named Fan Xiliang didn’t want to get captured.可知下文是他离家出走,打算躲在某个地方。故选C

3根据下文Later on they got married.可知上文是They fell in love with each other.他们相爱了。故选B

4根据下文She took the warm clothes to the Great Wall, but she didn’t find Fan Xiliang.可知上文是Lady Meng Jiang prepared some warm clothes for her husband.孟姜女为丈夫准备了一些暖和的衣服。故选E

5根据下文She cried so sadly that a part of the Great Wall collapsed(倒塌) and she finally found Fan Xiliang’s body.可知上文是Lady Meng Jiang stayed by the wall and kept crying day and night.孟姜女在墙边整日整夜不停地哭。故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】下面文章中有五处(第31-35题)需要添加首句。请从以下选项(ABCDEF)中选出符合各段意思的首句。选项中有一项是多余选项。

Where you sit and how you fit

1 For more than seventy years, researchers and teachers have studied the link between the place where students choose to sit in class and what they are like as people and learners. Where do you usually decide to sit? Have you ever really thought about the reasons for your decision?

2 But is this really true? Well, some researchers say it is not. In fact, shy students often choose the back row because it is fare away from the teacher and they don’t want to answer questions. At the back, students probably won’t speak much, but in big classrooms, it can be hard to see the board and hear what the teacher is saying. This could be the reason why students who sit here often get lower grades on tests and exams. For students with poor eyesight or hearing, a seat at the back of the classroom is not a good choice.

3 However, they like watching and listening rather than joining in. These students are usually also very good at taking notes. Next time you miss a class, borrow notes from someone who sits here. On the sides of the classroom you will generally find modest and thoughtful people. These people usually get good grades in school and are interested in learning.

4 Then the statistics (统计数据) say you probably like your teacher. You probably also have a good relationship with your classmates. Caring, outgoing, and cheerful people usually sit in the middle. They are normally serious about learning and feel disappointed with low grades on tests and exams.

5 Students who sit here usually want to discuss things with the teacher and are often very interested in the subject. They want to be in the best place to see and hear everything the teacher does and says. The only problem with sitting here is that it can be difficult to see and hear what other students do and say in class. So, if you really want to hear what everyone says in class, choose a different place to sit.

A. You probably sit right at the front of the class if you’re longing for knowledge.

B. Research suggests that the seat you choose in the classroom says a lot about you and your personality.

C. Do you sit in the middle of the classroom?

D. This means it’s a good idea to sit in a different place every day.

E. People often think that students who sit at the back are lazy.

F. Students who sit at the side of the classroom are normally interested in class.

【题目】 Inourdailylife, robots are often found to do work that istoo dangerous, boring, difficult, or dirty. And we often seekidsplaywithtoyrobots.

Butwhatexactlyisarobot?Therearesomeimportantcharacteristics(特征) that a robot must have. These characteristics might help you to decide whatis and what isnota robot. It will also help you to decide what you will need to build into a machine beforeit can be considered as a robot. Arobothastheseimportantcharacteristics.

SensingFirstofall, your robot would have to be able to sense the environment aroundit. Give

your robotsensors(传感器)lightsensors(eyes), touchsensors (hands), chemical sensors(nose), hearingsensors(ears)andtastesensors(tongue).

MovementArobotneedstobeabletomovearounditsenvironment. Itcanmoveonwheel, walkonlegsorbedrivenbysmallengines(发动机). A robot can move either the whole body or justpartsofit.

EnergyArobotneedstobeabletopoweritself. Somerobotsmightpoweritselfwithsunlight,somemightwithelectricity, while others with the battery(电池). The way your robot gets its energy will depend on what your robot needs to do.

IntelligenceArobotneedssomekindof"smarts". Aprogrammeristhepersonwhogives

the robot its"smarts". Therobotwillhavetohaveacertainwaytoreceivetheprogramsothatit knowswhatitistodo.

1Theunderlinedword"it"inParagraph2isabout ____.

A. thetoyB. thecharacteristicC. themachine D. theengine

2Thechemicalsensorsmayhelparobotto ____.

A. SeeB. catchC. hearD. smell

3Inhowmanywayscanarobotpoweritselfaccordingtothepassage?

A. Two.B. Three.C. Four.D. Five.

4TheChinesemeaningof"Intelligence"inthelastparagraphis ____.

A. 能源B. 勤奋C. 智能D. 外观

5Whatisthemainpurposeofthepassage?

A. Tohelppeopleunderstandwhatarobotis.

B. Totellwhatarobotcandoinourlife.

C. Todescribethemovementofarobot.

D. Tointroducethehistoryofrobots.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网