题目内容
【题目】 Mr. Brown is from Canada. He lives in China now. He usually has bread and milk for breakfast. And for lunch, he would like fish with vegetables and some rice. Jiaozi is Mr. Brown’s favorite food and he has it for dinner. He likes Chinese food very much.
根据短文内容,选择最佳答案。
【1】Mr. Brown is in now.
A.Canada B.China C.England
【2】Mr. Brown has for lunch.
A.fish B.bread C.milk
【3】Mr. Brown likes a lot.
A.rice B.fish C.jiaozi
【4】Mr. Brown doesn’t have for breakfast.
A.vegetables B.bread C.milk
【5】Mr. Brown has meals(餐)a day.
A.2 B.3 C.4
【答案】
【1】B
【2】A
【3】C
【4】A
【5】B
【解析】
试题分析:这篇短文主要介绍了Mr. Brown的日常生活。
【1】B细节理解题 根据文中Mr. Brown is from Canada. He lives in China now可知答案。故选B。
【2】A细节理解题 根据文中And for lunch, he would like fish with vegetables and some rice可知答案。故选A。
【3】C细节理解 根据文中Jiaozi is Mr. Brown’s favorite food 可知答案。故选C。
【4】A细节理解 根据文中He usually has bread and milk for breakfast. 可知答案,Mr. Brown 早饭没有吃蔬菜。故选A。
【5】B细节理解 根据文中He usually has bread and milk for breakfast. And for lunch, he would like fish with vegetables and some rice. Jiaozi is Mr. Brown’s favorite food and he has it for dinner.可知,Mr. Brown一天三顿饭。故选B。
【题目】
Name | Age | Looks | Clothes | Favorite Food |
Du Li | 13 | black hair a small nose big eyes | a pink dress white shoes | fish |
Sandy | 12 | a round face big eyes a small mouth | a red skirt a green shirt | hamburgers |
David | 13 | brown hair a big nose big eyes | a white T-shirt blue pants | chicken |
根据短文内容,判断正(T)误(F)。(正确的涂AB;错误的涂CD)
【1】Du Li, Sandy and David are all thirteen years old.
【2】Du Li, Sandy and David all have big eyes.
【3】Du Li has black hair and she is in a red skirt.
【4】Sandy is in a green shirt and she likes fish very much.
【5】David has a big nose and chicken is his favorite food.
【题目】
Chinese writer Mo Yan has won the 2012 Nobel Prize in Literature(文学).He is the first Chinese to win the prize.
Mo Yan was born into a farmer's family in Shandong in 1955.He left school to work at the age of twelve,first on the farm,later in a factory. In 1976 he joined the PLA and during this time he began to study writing. His first short story was published in 1981.He has written many famous books about his childhood and his hometown. Many of his books have been translated(翻译) into English and French.
Mo Yan's winning of the Nobel Literature Prize, widely regarded as a great encouragement for China's literature, is bringing more confidence to the nation's young writers.
Information Card
The place where Mo Yan was born | 1 | 【1】 |
The time when Mo Yan left school to work | 2 | 【2】 |
The thing Mo Yan began to study after he joined the PLA | 3 | 【3】 |
The languages that his books have been translated into | 4 | 【4】 |
The prize he won in 2012 | 5 | 【5】 |