题目内容

【题目】 Friendship Day is a great day for celebrating friendship. It falls on the first Sunday of August every year. Celebrating the festival was firstly started by the US in 1935. But now this doesn’t only happen in the US. People in other countries like it, too.

People love the idea of spending the day with friends all over the world. With more and more countries joining in the celebrations, Friendship Day soon became an international festival.

Between 1935 and 1997, Friendship Day didn’t have a symbol, like Santa Claus for Christmas. However, in 1997, the United Nations named Winnie the Pooh as the world’s Ambassador(大使) of Friendship.

Except the celebration activities such as exchanging cards, flowers and gifts, some people may have parties with their friends. Some may have lunch or dinner together. Others may hang out or go to the movies with friends on this special day. These are popular among all age groups from teenagers to old people.

Although Friendship Day and its celebrations may have changed over the years, the most important idea behind the festival remains the same. People enjoy the moment they spend together and express love and care for their friends.

1When is Friendship Day?

__________________________________________________________

2Did Friendship Day have a symbol?

__________________________________________________________

3What do people do to celebrate Friendship Day according to the passage?

____________________________________________________________________________________________________________________

4Is it necessary to have a festival called Friendship day? Why or why not?

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

【答案】

1(On) the first Sunday of August every year.

2Yes. /Yes, it did.

3They exchange cards, flowers and gifts, have parties with their friends, have lunch or dinner with friends, hang out or go to the movies with friends.

4答案言之有理即可。但必须对第一个问题做出回答再说出依据,依据要阐述清晰语法正确。如果只回答了第一个问题而没有进行阐述,将不得分。

【解析】

文章大意:文章向我们介绍了Friendship Day的有关情况。

1细节理解题。题意:友谊日是什么时候?根据Friendship Day is a great day for celebrating friendship. It falls on the first Sunday of August every year.可知,友谊日是每年八月的第一个星期天,故答案为(On) the first Sunday of August every year.

2细节理解题。题意:友谊日有象征吗?根据in 1997, the United Nations named Winnie the Pooh as the world’s Ambassador of Friendship. 1997年,联合国任命小熊维尼为世界友谊大使。由此可知本句应作肯定回答,故答案为Yes. /Yes, it did.

3细节理解题。题意:根据短文,人们做什么来庆祝友谊日? 根据Except the celebration activities such as exchanging cards, flowers and gifts, some people may have parties with their friends. Some may have lunch or dinner together. Others may hang out or go to the movies with friends on this special day. 除了庆祝活动,如交换卡片,鲜花和礼物,一些人可能会与他们的朋友聚会。有些人可能会一起吃午饭或晚饭。其他人可能会在这个特殊的日子里和朋友出去玩或去看电影。可知答案为They exchange cards, flowers and gifts, have parties with their friends, have lunch or dinner with friends, hang out or go to the movies with friends.

4开放性试题。题意:有必要举办一个叫做友谊日的节日吗?为什么或为什么不?本题为开放性试题,学生可以根据自己的理解做答,只要答案言之有理即可。如答案可以为Yes, it is. Because Friendship Day is a great day for celebrating friendship, People all over the world like it.

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Cold weather during winter months may keep many people from_____ home and running in the open air. _____, a new study shows _____the drop in temperature is a good reason to run. In fact, researchers say, running in cold weather _____improve one’s performance(身体机能). Many people say running in _______ winter is difficult. Two reasons are the low temperatures and strong winds. Yet many runners might find _____easier than running in hot weather. That could be because lower temperatures reduce stress on the body. When you run in cold weather, your heart rate is _____than in warmer conditions. Besides, the body needs less water _______a cold day than in warm weather. This information comes from John Brewer, a _______ scientist at St. Mary’s University in London. Brewer says every movement runners make produces heat. He explains that one way in which we lose heat _____by sweating, and that the body also loses heat by transporting the blood to the surface of the skin. But sweating puts much strain(张力)on the heart, particularly in hot conditions because it is______ harder to lose heat when the external environment is warm ______. In addition, running in higher temperatures results in faster heart rates. Scientists find that heart rates are about 6 percent higher in the hotter conditions. However, running in cooler temperatures has ______advantages. One is that the body does not have to work so hard to pump blood to the skin surface in cooler temperatures, which means running requires less energy. Several websites note that the most important thing for people ________run in cold conditions is to wear the right clothing. And especially, keeping as dry as possible is very important ____________ exercising in low temperatures.

1A.leaveB.leavingC.leftD.to leave

2A.ButB.ThereforeC.HoweverD.Yet

3A.whatB.thatC.whetherD.if

4A.helpB.to helpC.helpsD.helping

5A.aB.anC.theD./

6A.thatB.thisC.itsD.it

7A.lowerB.lowC.lowestD.more low

8A.atB.ofC.inD.on

9A.sportB.sportsC.sport’sD.sports’

10A.areB.isC.wereD.was

11A.manyB.moreC.muchD.most

12A.as wellB.alsoC.norD.either

13A.anyB.someC.muchD.few

14A.whichB.whomC.whoseD.who

15A.whenB.afterC.beforeD.until

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网