题目内容
【题目】Complete the following passage with the words or phrases in the box. Each can only be used once(将下列单词或词组填入空格。每空格限填一词,每个单词或词组只能填一次)
A.answer B.happily C.attractive D. attract E. self-confidence
English teaching is an interesting job. And Rebecca never failed to make her class 【1】 to us. Once a week, we eagerly went to her classroom, which was decorated with posters and pictures and were heartened to see her smile, and always ready to learn something. Beauty is never skin deep. Rebecca has lovely hair, pure brown eyes and sweet voice, but what made her class most beautiful to us was her 【2】.
Even with hundreds of students to teach, Rebecca fully did her duty. For example, she prepared a question jar for us. Anyone who had a question could write it down on a note and put it in the jar. No matter how tricky the question was, she would 【3】 you in the next class. What’s more, Rebecca’s lunchtime was open to all students. She would 【4】 join you for a Chinese meal.
A.language B.joy C.produce D.stolen E.enjoy
Compared to those of Angelina Julie, though not as attractive as hers, Rebecca’s lips were magical ones that could 【5】 a charming smile. There was only a slim chance that you would see Rebecca not smiling. She even smiled the day after her Dell laptop was 【6】 .When she smiled, the whole world smiled with her, and we drowned in her smile.
Corners, English corners. One is held in our school every Monday afternoon. Rebecca was always the lucky one who had the most listeners. Her job was to teach us English, but Rebecca taught us more than 【7】. Each class there would be a different “Quote of the Week” on the blackboard--from Martin Luther King or Mother Teresa or some other figures. I can’t remember how many times we were inspired by the heartwarming stories she told us during discussions concerned with 【8】 and sorrow, love and death.
And I will tell you: Even though Rebecca doesn’t teach us any more, we will always remember the lovely lady from Michigan.
【答案】
【1】C
【2】E
【3】A
【4】B
【5】C
【6】D
【7】A
【8】B
【解析】
本文作者讲述了她的英语老师丽贝卡。丽贝卡使她的课题有趣充满吸引力。她尽职尽责。丽贝卡迷人,始终带着微笑。作者被她在讨论欢乐与悲伤、爱与死亡时讲给我们的温馨故事所鼓舞。作者最后说:即使丽贝卡不再教我们了,我们也会永远记住这位来自密歇根州的可爱女士。
【1】句意:丽贝卡也让她的班级对我们有吸引力。
根据上文English teaching is an interesting job.可知“丽贝卡也让她的班级对我们有吸引力。”短语make sth. adj.:让……是什么样子的;attractive:有吸引力的,形容词;故选C。
【2】句意:丽贝卡有着可爱的头发,纯正的棕色眼睛和甜美的声音,但使她班上最美丽的是她的自信。
根据形容词性的物主代词her可知填名词;self-confidence:自信,名词;故选E。
【3】句意:不管这个问题有多棘手,她都会在下节课上回答你。
根据前文question,可知填answer;故选A。
【4】句意:她很乐意和你一起吃中餐。
本词修饰动词join,可知填副词;happily:高兴地,幸福地,副词;故选B。
【5】句意:与安吉丽娜·朱莉的嘴唇相比,丽贝卡的嘴唇虽然没有她的那么迷人,但却有着神奇的魔力,能让人产生迷人的微笑。
根据情态动词could可知填动词原形;produce:产生,制造,故选C。
【6】句意:她甚至在戴尔笔记本电脑被偷的第二天笑了。
根据句意和动词可知此句是被动语态,其构成be+动词的过去分词;stolen:偷,过去分词;故选D。
【7】句意:她的工作是教我们英语,但丽贝卡教我们的不仅仅是语言。
根据上文“她的工作是教我们英语”可知“丽贝卡教我们的不仅仅是语言”;language:语言;故选A。
【8】句意:我不记得有多少次,我们被她在讨论欢乐与悲伤、爱与死亡时讲给我们的温馨故事所鼓舞。
根据sorrow(悲伤)可知填欢乐;joy:欢乐,快乐;故选B。