题目内容
【题目】 July 16th was a bad day for Mr. Arthur Johnson. In the morning he got out of his home in Santa Barbara, California. It was the start of his summer holidays and he decided to visit friends at Las Vegas. Then he hoped to go fishing in Lane Mead, 40 km from Las Vegas.
Johnson’s troubles started while he was driving happily across the Mojave Desert. His car went wrong and he tried to repair it. Then, to make things worse, his attempts(尝试)to start the car drained(耗尽) the battery and left it useless. After Johnson had waited for an hour in the hot sun, a Canadian driver, Johnson Williams, stopped and tried to help him. When both men failed, Williams promised to telephone a workshop to ask it to send a truck to pull the car away and repair it.
Johnson left the keys in his car and sat under the large tree. Soon he fell asleep. While he was sleeping ,a repair truck arrived from San Pedro(the nearest town) and pulled his car away. Later on, Johnson woke up and thought that somebody had stolen his car. He started to walk back towards San Pedro but a police car stopped him to find out why he was walking in the desert.
Johnson looked like an wanted man in Los Angels for robbery, so the police detained(拘留)him at San Pedro for the night. The next day, Johnson telephoned his friends in Los Angeles. They drove to San Pedro and made the police believe that Johnson was a harmless salesman, so they set him free(释放).
【1】Johnson was happy when he was driving across the desert because___________.
A.he was going fishing at Los AngelesB.his holidays were just starting
C.he was usually an unlucky manD.his friends were going to visit him
【2】How did Williams help Johnson?
A.He asked the police to set him free.B.He managed to repair his car.
C.He drove Johnson into San PedroD.He arranged to have his car repaired.
【3】Which of the following statements is TRUE?
A.People were not allowed to walk in the desert.
B.Johnson stayed in the police station for several days.
C.Johnson was connected with a robbery that took place in California.
D.Johnson’s friends in Los Angeles were very helpful.
【答案】
【1】B
【2】D
【3】D
【解析】
本文是一篇记叙文。文章主要讲述了Johnson开启了他的暑假之行后,但在途中却屡遭不顺,最后被在洛杉矶的朋友解救的故事。
【1】细节理解题。根据文中第一段“It was the start of his summer holidays and he decided to visit friends at Las Vegas.”可知Johnson的暑假开始了,他决定去拜访拉斯维加斯的朋友。故选B。
【2】细节理解题。根据文中第二段“When both men failed, Williams promised to telephone a workshop to ask it to send a truck to pull the car away and repair it.”可知Williams答应给车间打电话,让车间派一辆卡车把车开走修理。故选D。
【3】细节理解题。通读全文,文章并没有提及不允许人们在沙漠中行走,所以A选项错误;根据文中最后一段“…so the police detained(拘留)him at San Pedro for the night.”可知警察把Johnson拘留了一晚,所以B选项错误;根据文中最后一段“Johnson looked like an wanted man in Los Angels for robbery…”可知Johnson看起来像是洛杉矶抢劫案的通缉犯。所以C选项错误;根据文中最后一段“…Johnson telephoned his friends in Los Angeles. They drove to San Pedro and made the police believe that Johnson was a harmless salesman, so they set him free(释放).”可知Johnson在洛杉矶的朋友让警察相信Johnson是一个无害的推销员,所以警察释放了他。所以D选项正确。故选D。