题目内容

【题目】 Did you know that the games you play with children can influence their interest in math and science as they grow older? Young children are easily able to learn concepts such as big and small, high and low, fast and slow, and heavy and light, but by helping children learn these concepts, you are helping them develop an interest in math and science.

When parents encourage their children to ask questions and help them explore and discover the natural world, they are helping build an interest in math and science. Many scientists say that children who have such experiences at the early age can develop confidence in math and science that pays off (得到回报) as they get older.

Here are some ideas for what you can do to help develop children’s interest in math and science.

Go for a walk with your children. Take time to stop along the way and look at things that the children notice, such as flowers, animals, and insects. Talk with them about what you see, and ask about what they see.

Draw pictures together. Draw a picture of what you have seen, whether it was on the front steps, in the backyard, or something you can see from your window. Ask the child to draw a plant, an animal, or a favorite place, and then ask him or her to tell you about the drawing.

Turn a drawing into a story. write down what your child says about the picture he or she just drew. Ask the child to make up a story about the picture, and keep it with other artwork and stories he or she has developed.

1How can you help children become interested in math and science, according to the passage?

A.By feeding them food.B.By playing with them.

C.By reading to them.D.By telling them stories.

2What does the underlined phrase “concepts” mean in Chinese?

A.概念B.数据C.实物D.评价

3Which of the following activities is NOT advised in the text?

A.See a movie with your child.B.Drawing pictures with your child.

C.Making up a story about the picture.D.Having a walk with your child.

4Which of the following is NOT true according to the passage?

A.Asking questions can help children develop an interest in math and science.

B.It’s good for children to talk about what they see with their parents.

C.You should ask children to tell a story before they start drawing.

D.You should ask children to draw pictures of what they have seen.

5What does the passage mainly talk about?

A.How to teach children to draw.

B.How to teach children to speak.

C.How to build children’s interest in art.

D.How to build children’s interest in math and science

【答案】

1B

2A

3A

4C

5D

【解析】

文章介绍了如何建立孩子对数学和科学的兴趣给出的一些建议。

1细节理解题。根据文中Did you know that the games you play with children can influence their interest in math and science as they grow older? 你知道你和孩子们玩的游戏会影响他们长大后对数学和科学的兴趣吗?可知,是要和他们一起玩,故选B

2词义猜测题。根据文中such as big and small, high and low, fast and slow, and heavy and light可知,这些都是一些概念,这些事小孩子容易学到的,所以concepts指的是“概念”,故选A

3细节理解题。根据文中Go for a walk with your children.Draw pictures together.Tum a drawing into a story.可知,可以和孩子们一起散步,一起画画,把一幅画变成一个故事。可知,这里不包括看电影,故选A

4细节理解题。根据文中When parents encourage their children to ask questions and help them explore and discover the natural world, they are helping build an interest in math and science.当父母鼓励孩子提出问题,帮助他们探索和发现自然世界时,他们正在帮助培养对数学和科学的兴趣。可知A选项正确;根据文中Talk with them about what you see, and ask about what they see.和他们谈谈你看到的,问问他们看到了什么。可知,这里是所给的建议中的一点,所以B选项是正确的;根据文中Tum a drawing into a story. Write down what your child says about the picture he or she just drew. Ask the child to make up a story about the picture把图画变成故事。写下你的孩子对他或她刚画的画所说的话。让孩子编一个关于这幅画的故事,可知是要先画画再讲故事,而不是画画之前讲故事,所以C选项错误;根据文中Draw a picture of what you have seen把你所看到的画一幅画,可知D选项是正确的,故选C

5主旨大意题。根据整篇文章的理解及文中Did you know that the games you play with children can influence their interest in math and science as they grow older?Here are some ideas for what you can do to help develop children’s interest in math and science.可知,文章讲述的是如何建立孩子们在数学和科学方面的兴趣,故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 To encourage reading, a Chinese company placed over 10,000 books around the underground, in taxis and on planes in Beijing, Shanghai and Guangzhou. The activity got the support of many Chinese stars. The “book-dropping movement,” however, won little praise. Instead, the movement caused much criticism(批评).

Some books were left untouched. Around the underground, passengers thought the books were left there to save the seats. Some books were taken away by cleaners. People also complained that they couldn’t get to the books—the trains and buses were too crowded.

The movement led to a hot debate.

Most people thought it could do little to encourage reading. “I think the best result is that people take photos when they pick up the books and write a post in WeChat. After that, they will just bring the books back home and place them on their bookshelves,” wrote one Weibo user.

Some pointed out that, the Chinese stars who supported the movement didn’t seem to be reading much. Isn’t it embarrassing(尴尬) that the movement is supported by stars who don’t read a lot?

Murong Xuecun is a famous Chinese writer. He thought the book-sharing movement was not at all a bad thing. “In the past years, the Chinese economy(经济) has been developing rapidly. Everybody is busy with work. They don’t have time for reading,” said Murong. “However, just because Chinese people don’t read often, it doesn’t mean we should do nothing to encourage reading,” Murong added.

1What’s purpose of The “book-dropping movement”?

A.To test how much people like reading.B.To encourage people to read.

C.To encourage people to take public transport.

2What result of “book-dropping movement” isn’t mentioned in the passage?

A.Some books were thought to save the seats.

B.Some books were taken away by cleaners.

C.Some people thought it affected the traffic.

3The underlined word “debate” means in the passage.

A.风气B.争论C.兴趣

4The fourth paragraph mainly tells us .

A.“book-dropping battle” works littleB.Most people like taking selfies

C.people prefer reading in WeChat.

5What is Murong Xuecun’s idea about “book-dropping battle”?

A.Book-sharing campaign may improve the economy

B.Chinese people are too busy to read books.

C.We shouldn’t give up encouraging reading,

【题目】 A man drove all night and felt very tired, so he stopped in a quiet place to get some sleep in his car. When he started to sleep, he heard a knock on the car window. He looked up and there was a jogger(慢跑锻炼者) standing there. He rolled down(摇下) the window and the jogger asked, “Excuse me. Do you know what time it is?”

“It is 7:15.” he answered.

The jogger thanked him and ran on down the road. A few minutes later, just as the man started to sleep again, there came another knock on the car window. It was another jogger. He rolled down his window again and this jogger also asked for the time.

“It is 7: 23.” he said.

The jogger thanked him and kept running. The man looked around and found there were lots of morning joggers. “If they keep coming here to ask me the same question, I am never going to get any sleep,” he thought. So he put up a sign on his car window. The sign read, “I DO NOT KNOW WHAT TIME IT IS.”

The man thought he would get some sleep, but he heard another knock on the window. He looked up and a jogger was standing outside the car. The jogger said to him. “It is 7:45!”

根据短文内容,按要求完成下列各题。

1When did the story happen?(根据短文内容回答问题)

_______________________________________________________________________

2Where did the man put up the sign?(根据短文内容回答问题)

_______________________________________________________________________

3How many joggers knocked on the car window?(根据短文内容回答间题)

_______________________________________________________________________

4从短文中找出与下面句子画线部分相近的的短语。

A number of people takes a walk on Wanquan River Square in the evening.

_______________________________________________________________________

5In the passage, the underlined word “him” refers to() “_______________”.

【题目】 Stephen Hawking died at the age of 76 on March 14, 2018. Hawking is known as the most famous physicist(物理学家) after Einstein.

Hawking was born in Oxford, England, on January 8, 1942. During his life, he married twice, and had three children. When he was a kid, Hawking went to school in St. Albans—a small city near London. Although he did well, he was never top of his class. After leaving high school, Hawking went first to Oxford University to study physics, and then he went to Cambridge University to study the universe(宇宙).

At the age of twenty, Hawking started noticing that something was wrong with him. Later, he went to the hospital and doctors said that he would die before he was 23. But Hawking didn't give up. In 1988, Hawking completed his book A Brief History of Time. In the book, he talked about many things, like the universe, the big bang(宇宙大爆炸) and the black hole.

1At which university did Hawking study physics?

A.Oxford University.B.St Albans University.

C.Cambridge University.D.London University.

2Hawking first felt there was something wrong with his body when he was ___.

A.21B.22C.12D.20

3Which of the following is NOT true?

A.Hawking was a very famous physicist.

B.Hawking married but didn’t have children.

C.Hawking was born in Oxford, England in 1942.

D.Doctors said Hawking would die before he was 23.

4The passage is mainly about ________.

A.Hawking’s lifeB.Hawking’s study

C.why Hawking got illD.how Hawking became famous

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网