题目内容

【题目】 A man drove all night and felt very tired, so he stopped in a quiet place to get some sleep in his car. When he started to sleep, he heard a knock on the car window. He looked up and there was a jogger(慢跑锻炼者) standing there. He rolled down(摇下) the window and the jogger asked, “Excuse me. Do you know what time it is?”

“It is 7:15.” he answered.

The jogger thanked him and ran on down the road. A few minutes later, just as the man started to sleep again, there came another knock on the car window. It was another jogger. He rolled down his window again and this jogger also asked for the time.

“It is 7: 23.” he said.

The jogger thanked him and kept running. The man looked around and found there were lots of morning joggers. “If they keep coming here to ask me the same question, I am never going to get any sleep,” he thought. So he put up a sign on his car window. The sign read, “I DO NOT KNOW WHAT TIME IT IS.”

The man thought he would get some sleep, but he heard another knock on the window. He looked up and a jogger was standing outside the car. The jogger said to him. “It is 7:45!”

根据短文内容,按要求完成下列各题。

1When did the story happen?(根据短文内容回答问题)

_______________________________________________________________________

2Where did the man put up the sign?(根据短文内容回答问题)

_______________________________________________________________________

3How many joggers knocked on the car window?(根据短文内容回答间题)

_______________________________________________________________________

4从短文中找出与下面句子画线部分相近的的短语。

A number of people takes a walk on Wanquan River Square in the evening.

_______________________________________________________________________

5In the passage, the underlined word “him” refers to() “_______________”.

【答案】

1In the morning.

2On his car window.

3Three/ 3.

4lots of

5the man

【解析】

本文讲述了一个幽默的小故事。一个男子开车困了,于是决定停车休息一下。在被两个慢跑者吵醒问时间之后,他贴出了“我不知道现在多少点”的告示,来避免被其他的慢跑者问时间。没曾想,又有一个慢跑者敲了他的车窗玻璃,这次不是问时间而是告诉他,现在是745分。

1题意:这个故事发生在什么时候?

根据原文The man looked around and found there were lots of morning joggers可知,慢跑者是在晨跑,所以故事发生在早晨。故答案为In the morning.

2题意:该男子将告示贴在了哪里?

根据原文So he put up a sign on his car window可知,男子将告示贴在了他的车窗玻璃上。故答案为On his car window.

3题意:有多少位慢跑者敲了车窗?

通读全文可知,有两位慢跑者敲了车窗问时间,有一位慢跑者敲车窗告诉男子时间,所以一共有三位慢跑者敲了车窗。故答案为Three/ 3.

4画线短语“A number of”意为“许多”,原文The man looked around and found there were lots of morning joggers中的短语lots of意为“许多”,与“A number of”含义相同。故答案为lots of

5题意:本文中画线单词“him”指的是_________

根据原文The man thought he would get some sleep … The jogger said to him可知,这里代词him指的是本文的主人公,即The man。故答案为the man

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Did you know that the games you play with children can influence their interest in math and science as they grow older? Young children are easily able to learn concepts such as big and small, high and low, fast and slow, and heavy and light, but by helping children learn these concepts, you are helping them develop an interest in math and science.

When parents encourage their children to ask questions and help them explore and discover the natural world, they are helping build an interest in math and science. Many scientists say that children who have such experiences at the early age can develop confidence in math and science that pays off (得到回报) as they get older.

Here are some ideas for what you can do to help develop children’s interest in math and science.

Go for a walk with your children. Take time to stop along the way and look at things that the children notice, such as flowers, animals, and insects. Talk with them about what you see, and ask about what they see.

Draw pictures together. Draw a picture of what you have seen, whether it was on the front steps, in the backyard, or something you can see from your window. Ask the child to draw a plant, an animal, or a favorite place, and then ask him or her to tell you about the drawing.

Turn a drawing into a story. write down what your child says about the picture he or she just drew. Ask the child to make up a story about the picture, and keep it with other artwork and stories he or she has developed.

1How can you help children become interested in math and science, according to the passage?

A.By feeding them food.B.By playing with them.

C.By reading to them.D.By telling them stories.

2What does the underlined phrase “concepts” mean in Chinese?

A.概念B.数据C.实物D.评价

3Which of the following activities is NOT advised in the text?

A.See a movie with your child.B.Drawing pictures with your child.

C.Making up a story about the picture.D.Having a walk with your child.

4Which of the following is NOT true according to the passage?

A.Asking questions can help children develop an interest in math and science.

B.It’s good for children to talk about what they see with their parents.

C.You should ask children to tell a story before they start drawing.

D.You should ask children to draw pictures of what they have seen.

5What does the passage mainly talk about?

A.How to teach children to draw.

B.How to teach children to speak.

C.How to build children’s interest in art.

D.How to build children’s interest in math and science

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网