题目内容

【题目】 Are you nearsighted(近视)? Do you wear glasses? Many of you may say "yes". In fact, according to a report from the World Health Organization, China has the biggest population of nearsighted young people. More than 70of middle school students in China are nearsighted.

In August, a plan to solve this problem was introduced. It aims to cut down the rate(率)of nearsightedness for middle school students to less than 60% by 2030. Schools across the country are taking action to meet this goal.

Luoyang Experimental School in Henan started with its desks. It has made desks with a board above the desktop. The board stops students from lowering their heads too close to their desktops. More than 400 students have used them so far. More students will use them soon. Similarly, the High School Affiliated to Remain University Chaoyang Branch School is now providing desks and chairs according to students' heights. Studies have shown that proper desk height can stop nearsightedness.

Spending more time outside can also reduce nearsightedness. Chengdu No. 7 High School makes sure that its students play outside for at least 80 minutes every day. "We have a PE class and a 20-minute break in the morning and afternoon to do exercises.”said Sun Zihan,l4.

Staring(凝视)at screens can also hurt our eyes. Beijing 101 Middle School has a solution to this problem. In its classrooms, there are special boxes for storing students' cell phones. "We have to hand in our cell phones every morning and get them back after school," said Huang Jiameng,15.

1In China,___________ of middle school students are nearsighted.

A.more than 70 percentB.less than 70 percent

C.more than 60 percentD.less than 60 percent

2___________ can not cause students' nearsightedness according to the passage.

A.Using uncomfortable desks and chairsB.Doing more exercises outside every day

C.Staring at cell phones for too long a dayD.Spending lots of time doing homework

3The underlined word "reduce" here probably means ________________.

A.cut upB.cut downC.turn upD.turn down

4What can we infer from the passage?

A.Parents have tried different ways to save students' sights.

B.Less attention has been paid to nearsightedness.

C.Cell phones will disappear in schools

D.The rate of students' nearsightedness will fall in the near future.

【答案】

1A

2B

3B

4D

【解析】

文章大意:在中国,超过70%的中学生近视。一个解决该问题的计划出台了,它的目标是截止到2030年,将中学生的近视率降低到60%以下。全国各地的学校正在采取行动来实现这一目标。

1细节理解题。根据More than 70of middle school students in China are nearsighted.可知,在中国,超过70%的中学生近视。故答案选A

2细节理解题。根据Spending more time outside can also reduce nearsightedness.花更多的时间在户外也可以减少近视。可知,每天在户外做更多的运动不会导致学生近视。故答案选B

3词义猜测题。根据上文Studies have shown that proper desk height can stop nearsightedness. 研究表明,适当的办公桌高度可以预防近视。结合结合Spending more time outside can also reduce nearsightedness.花更多的时间在户外也可以……近视,可知此处表达的是“减少、削减”的意思,结合选项可知B选项cut down与之接近,故答案选B

4推理判断题。根据It aims to cut down the rate of nearsightedness for middle school students to less than 60% by 2030. Schools across the country are taking action to meet this goal.它的目标是到2030年将中学生近视率降低到60%以下。全国各地的学校正在采取行动来实现这一目标。由此可以推知学生近视率在不久的将来会下降。故答案选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Once, a man went to buy a coconut. The sale asked him for ten coins for one coconut.

“I'll give you five," said the man.

"You can go to the wholesale market two miles away. You will get a coconut for five coins there."replied the seller.

So the man walked to the wholesale market. He picked a coconut and said to the seller in the wholesale market,“I'll pay three coins for it""

The seller told him," If you want a coconut for three coins, then walk three miles to the seashore."So the man walked to the seashore.“I'll pay one coin for a coconut," he said to the seller at the seashore.

“I won't sell it for one coin. Why don't you climb up the coconut tree and get it for free?" said the seller.

The man climbed up the tree, but he slipped and fell to the ground. He broke his leg and had to spend a lot of money on treatment. All this is just for a free coconut!

1How much did the first seller ask the man for a coconut?

A.10 coins.B.5 coins.C.3 coins.D.1 coin.

2Where could the man buy a coconut for 5 coins?

A.The seashore.B.The wholesale market.

C.The coconut tree.D.The ground.

3What happened when the man climbed up the tree?

A.He picked a coconut.B.He fell and broke his leg.

C.He saw a beautiful seashore.D.He found nothing at all.

4How far was it from the wholesale market to the seashore?

A.One mile.B.Two miles.C.Three miles.D.Five miles.

5What do you think of the man in the story?

A.He was good at shopping.B.He kept on with his dreams.

C.He liked to climb up the tree.D.He wasn't satisfied with present situations.

【题目】阅读下面短文, 根据短文内容. 完成下列各题。

Oink! The Year of the Pig is coming. Many people believe that pigs are naturally fat, lazy and dirty. But are any of those things true?

Pigs are fat. They eat a lot. But they are useful to us. We get more than just pork from pigs. We can use their skin to make shoes. We can use their hair to make brushes. Pigs also provide us with materials for medicine.

People sometimes say: "You are as stupid as a pig.” But pigs are not stupid. In fact, pigs are one of the 10 smartest animals. They have a good memory and can tell different shapes apart. Many experts think pigs are easier to train than dogs or cats. In France, people teach pigs to find truffles which are a kind of plant with special smell. With their good sense of smell, pigs can find truffles even faster than dogs.

When you see pigs, they usually in dirty water or mud. That's because pigs have no sweat glands (汗腺). On hot days, they have to cool themselves in water or mud. This keeps insects off of them as well. Mud can also protect their skin from sunburns.

The wrong opinions about pigs often make us dislike the animal. For example, if someone eats a lot, we say that they have "pigged out". If someone's room is very messy, we might say his or her room looks like a place where pigs live.

But people in ancient China really liked pigs. People thought the pig's big head was a symbol of good luck. If someone had a round and chubby(胖乎乎的)face, he or she was thought to be blessed(有福气的).People also believed the animal stood for wealth. Piggy banks, a symbol of this. Most children have a piggy bank that they can use to save money.

1What does the author think of pigs?

The author thinks that they are __________________________________________.

2Why can a pig find the truffles quickly in France?

Because it has _______________________________________________________.

3What does the fourth paragraph mainly tells us?

It mainly tells us the reason why __________________________________________.

4According to the article, what was the symbol of good luck do ancient Chinese think?

______________________ was a symbol of good luck.

5What does the underlined word "this" in the last paragraph refer to?

It refers to _________________________________________________________.

【题目】 “You have saved my horse,” Queen Olivia told the young boy standing before her. “Now you shall have a prize.” Peter nervously ran his fingers through his brown hair. The frightened horse had run past him as he worked in the field that morning. He would have helped it whether it belonged to the queen or not. But he had to admit that getting a prize was nice. Two of the queen’s pages ( 侍从 ) appeared. One carried a small pillow with a mirror sitting on top. Red jewels shining on the top of the mirror’s silver frame ( 镜框 ) . The other page carried a wooden cage with a clucking (咯咯叫)chicken inside it.

“Only one prize can be yours,” The queen said. “Choose wisely.” “That’s easy,” Peter said. “I’ll take the chicken.” Some of the people in the court laughed. It was clear that they thought he had made a foolish choice.

“And why did you choose the chicken?” the queen asked. “Well, I don't know much about jewels and things,” Peter answered. “But I do know about chickens. The chicken will provide eggs family for a long while.”

Queen Olivia smiled. “Then you did make a wise choice,” she said. “That mirror may look beautiful. But the jewels you see are only colored glass, and the frame is painted silver. The chicken is much more valuable.” Peter took the chicken. Then he said. “Thank you.”

“You are a smart child,” the queen said. “I could use a smart boy to help take care of my horses. Would you like a job?” Peter smiled. “Thank you!” he said. A job for the queen paid well. Now his family would eat well for the rest of their lives——all because he had chosen a chicken!

1Queen Olivia praised Peter for_______.

A.his obeying to her order

B.his taking care of her horse

C.his saving her horse

D.his hard work in the field

2Peter didn’t choose Jewels as his prize because_______.

A.he thought the jewels were too small

B.his family needed eggs for a long while

C.he wanted something more valuable

D.he knew nothing about jewels

3Which of the following is true EXCEPT_______according to the story?

A.Peter knew about chicken quite well

B.The Queen wanted to give Peter both of the prizes

C.People in the court thought Peter was foolish to choose the chicken

D.The jewels were not worth much because they were only colored glass

4The Queen offered Peter the job because_______.

A.she thought he was smart enough to do it well

B.she believed he was the only one to save her horses

C.she wanted Peter’s family to have a better life

D.she felt satisfied that he didn’t like the jewels

5What can we learn from the story?

A.We should only save the Queen’s horse.

B.Chicken was more valuable than jewels.

C.A wise choice would make one’s life different.

D.A chicken is always the best choice.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网