题目内容

【题目】综合填空。阅读下面短文,在空白处填入一个适当的词,或填入括号中所给单词的正确形式。

1is necessary for everyone to play sports. If you want to keep healthy, you should do more 2(exercise) often. Let me tell you 3about a new kind of sport --- parkour (跑酷). It's an4(interest) sport. It came into being 5 France in the 1980s. From now on, it became more and more 6with young people all over the world. Around 2000, Chinese boys and girls 7 (start) to like it little by little. They like showing it to 8 people. People enjoy 9 (watch) them do this sport.

Would you like to have a try? But the sport can be dangerous, so you should do this sport 10 (careful) when you play it.

【答案】

1It

2exercises

3something

4interesting

5in

6popular

7started

8other

9watching

10carefully

【解析】

本文主要向人们介绍了一项新运动——跑酷。

1句意:每个人都有必要做运动。

句型“It’s +adj.+for+sb.+to do sth.”:做某事对于某人来说是什么样子的,it是形式主语,动词不定式是真正主语;故填It

2句意:如果你想保持健康,你应该经常多锻炼。

短语do more exercises:多锻炼,多练习;故填exercises

3句意:我来告诉你一种新的运动——跑酷。

短语tell sb. something about:告诉某人什么事情;故填something

4句意:这是一项有趣的运动。

interest的形容词有interestedinterestinginterested一般修饰人,在句子中做表语或补语,而interesting一般修饰物,在句子中做表语,定语或补语。本词修饰名词sport,是物,可知填形容词interesting

5句意:它于20世纪80年代在法国诞生。

在那个国家,使用介词in;在法国是in France;故填in

6句意:从那时起,它越来越受到全世界年轻人的欢迎。

根据语境和常识可知“从那时起,它越来越受到全世界年轻人的欢迎。”popular:受到欢迎的,流行的,more and more popular:越来越受到欢迎;故填popular

7句意:2000年左右,中国的男孩和女孩开始逐渐喜欢上它。

根据时间“Around 2000”可知此句时态是一般过去时;故填started

8句意:他们喜欢把它展示给别人看。

根据常识可知跑酷的人喜欢把它展示给别人看,other people:别人;故填other

9句意:人们喜欢看他们做这项运动。

短语enjoy doing sth.:喜欢做某事;故填watching

10句意:但是这项运动是危险的,所以你在做这项运动时要小心。

本词修饰谓语动词短语do this sport,可知填副词;careful仔细,小心,形容词;副词是carefully。故填carefully

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Are you nearsighted(近视)? Do you wear glasses? Many of you may say "yes". In fact, according to a report from the World Health Organization, China has the biggest population of nearsighted young people. More than 70of middle school students in China are nearsighted.

In August, a plan to solve this problem was introduced. It aims to cut down the rate(率)of nearsightedness for middle school students to less than 60% by 2030. Schools across the country are taking action to meet this goal.

Luoyang Experimental School in Henan started with its desks. It has made desks with a board above the desktop. The board stops students from lowering their heads too close to their desktops. More than 400 students have used them so far. More students will use them soon. Similarly, the High School Affiliated to Remain University Chaoyang Branch School is now providing desks and chairs according to students' heights. Studies have shown that proper desk height can stop nearsightedness.

Spending more time outside can also reduce nearsightedness. Chengdu No. 7 High School makes sure that its students play outside for at least 80 minutes every day. "We have a PE class and a 20-minute break in the morning and afternoon to do exercises.”said Sun Zihan,l4.

Staring(凝视)at screens can also hurt our eyes. Beijing 101 Middle School has a solution to this problem. In its classrooms, there are special boxes for storing students' cell phones. "We have to hand in our cell phones every morning and get them back after school," said Huang Jiameng,15.

1In China,___________ of middle school students are nearsighted.

A.more than 70 percentB.less than 70 percent

C.more than 60 percentD.less than 60 percent

2___________ can not cause students' nearsightedness according to the passage.

A.Using uncomfortable desks and chairsB.Doing more exercises outside every day

C.Staring at cell phones for too long a dayD.Spending lots of time doing homework

3The underlined word "reduce" here probably means ________________.

A.cut upB.cut downC.turn upD.turn down

4What can we infer from the passage?

A.Parents have tried different ways to save students' sights.

B.Less attention has been paid to nearsightedness.

C.Cell phones will disappear in schools

D.The rate of students' nearsightedness will fall in the near future.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网