题目内容

【题目】Rick is a student at an expensive private university. He is lucky because he has a wonderful offer from the university’s sports department. He can study for free because he is a great basketball player, and the team needs him.

But Rick likes going to parties more than studying. He goes out with his friends four or five times a week. Rick misses a lot of classes because he usually doesn’t feel well in the morning after partying all night. He tries to do his best at basketball practice, but he feels sick there sometimes, too.

Rick gets some teammates to go out with him on a Wednesday night. They are all having lots of fun very late that night and drinking a lot. They decide to play basketball outside. As they play, one teammate falls and breaks his arm. They have to take him to the hospital, and they are all very upset.

Naturally, Rick’s coach is very angry. “I spoke to your teachers,” his coach says. “You miss lots of classes and your grades are very bad. And if you do not improve your grades, you will have to leave the team and the university. You have some thinking to do.”

Rick is shocked at his coach’s words. He does not want to leave the team! He thinks about his parents and his grandparents. They are so proud of him, and his little brother told Rick he was his hero. Rick knows that he can do much better.

Rick wants to show his family and his team that he is responsible. And most of all, his dream is to play basketball at a big university! He will not throw it away by partying and drinking too much.

From now on, Rick decides to be temperate (节制的) and enjoy what he loves most.

1Which of the following about Rick is TRUE?

A. Rick likes studying more than he likes going to parties.

B. Rick decides not to party and drink too much any longer.

C. Rick misses a lot of classes because he practices playing basketball.

D. Rick studies in the university for free because he does well in all subjects.

2Which is the correct order according to the passage?

Rick’s coach is very angry with his bad grades.

One of Rick’s teammates falls and breaks his arm.

Rick enters an expensive private university.

Rick often goes to parties instead of studying.

Rick decides to do his best to study and practice harder.

A. ----B. ----

C. ----D. ----

3What is the best title for this passage?

A. Never give upB. Never show off

C. Better late than neverD. Practice makes perfect

【答案】

1B

2A

3C

【解析】

短文大意:本文讲述了里克的故事。里克因酗酒而耽误了学习和比赛成绩,经教练教育后终于认识到错误,并想向他的家人和他的团队证明他是负责任的,决定不再聚会也不再酗酒。虽然这是一个迟来的醒悟,但里克决定痛改前非,正是亡羊补牢,犹未晚也

1题意:关于里克,下列哪项是正确的?考查细节判断。A. Rick likes studying more than he likes going to parties. 里克喜欢学习胜过喜欢参加聚会;根据But Rick likes going to parties more than studying.,可知说法错误。B. Rick decides not to party and drink too much any longer. 里克决定不再聚会,也不再酗酒;根据He will not throw it away by partying and drinking too much.,可知说法正确。C. Rick misses a lot of classes because he practices playing basketball. 里克因为练习打篮球而错过了很多课;根据Rick misses a lot of classes because he usually doesn’t feel well in the morning after partying all night.,可知说法错误。D. Rick studies in the university for free because he does well in all subjects.里克在大学里免费学习,因为他各门功课都很好;根据He can study for free because he is a great basketball player, and the team needs him.,可知说法错误。综合以上分析,故选B

2题意:根据短文,哪个顺序是正确的?考查细节排序。①里克的教练对他糟糕的成绩非常生气。②里克的一个队友胳膊摔坏。③里克进入一个昂贵的私立大学。④里克经常去派对,而不是学习。⑤里克决定尽他最大的努力去学习和练习。根据短文内容,开头提到Rick is a student at an expensive private university. 里克是一所昂贵的私立大学的学生,第二段开头But Rick likes going to parties more than studying. 更喜欢参加聚会而不是学习,第三段As they play, one teammate falls and breaks his arm.队友摔坏了胳膊,第四段Naturally, Ricks coach is very angry.教练很生气,最后一段Rick wants to show his family and his team that he is responsible.,可知③----⑤是正确的顺序,故选A

3题意:这篇文章最好的题目是什么?考查标题归纳。A. Never give up永不放弃;B. Never show off从不炫耀;C. Better late than never迟做总比不做好(亡羊补牢);D. Practice makes perfect熟能生巧。根据里克的经历,他因酗酒而耽误了学习和比赛成绩,经教练教育后终于认识到错误,并想向他的家人和他的团队证明他是负责任的,决定不再聚会也不再酗酒,可知这是一个迟来的醒悟,故选C

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网