题目内容
3.The Little Prince is a very strange but popular book.It was written by Antonie de Saint---Wxupery,a Frenchman.He was a writer and an airplane pilot.In the story,a pilot meets a strange amdn from a small planet.This is the Little Prince.We learn that he has beeb on a long journey.He has left his planet because of an unhappy love.He is on a tour of other worlds,looking for a solution to his unhappy love.
The Little Prince has met many different people.They are all foolish.And they let the Prince down.One is a king on a planet with no other people.Another is a businessman who thinks he owns the stars.
In the end,the Prince seems to die.But because he is kind,he pretends that it is only his body that is dying.His mind will travel back to his home on the planet.This saves the pilot from the feeling that there's no hope.
What can the strange story mean?It seems too hard to understand.But the more you think about the story,the more meaning it has.The people the Prince meets on his travel stand for different kinds of foolishness among people on the earth.Although the Prince dies,his heart is a good one and he is kind.It tells us that we should have a good heart for a better life.
71.Was Antonie de Saint-Exupery only a writer?
No.
72.What is the Little Prince on a tour of other planet for?
Looking for a solution to his unhappy love.
73.How are the different people the Prince has met on the journey?
Foolish
74.What does this tell us?
We should have a good heart for a better life.
分析 本文介绍了小王子这本书.小王子来自一个小的行星,他去外星是为了寻找解决他不幸福的爱情的解决方法.
小王子遇到了许多不同的人,他们都是愚蠢的,他们让王子失望,最后,王子似乎死了,但因为他善良,他假装只有自己的身体正在死去,他的思想会回到他在这个星球上的家.这个故事告诉我们,我们应该有一颗善良的心去过更好的生活.
解答 71.No.细节理解题.根据He was a writer and an airplane pilot.可知他不仅仅是一个作家,还是一个飞行员,故答案为:No.
72.Looking for a solution to his unhappy love.细节理解题.根据He is on a tour of other worlds,looking for a solution to his unhappy love.可知他去外星是为了寻找解决他不幸福的爱情的解决方法.故答案为:Looking for a solution to his unhappy love.
73.Foolish.细节理解题.根据The Little Prince has met many different people.They are all foolish可知小王子遇到了许多不同的人,他们都是愚蠢的,故答案为:Foolish.
74.We should have a good heart for a better life.细节理解题.根据It tells us that we should have a good heart for a better life.可知它告诉我们,我们应该有一颗善良的心去过更好的生活,故答案为:We should have a good heart for a better life.
点评 做题时首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,找出相关信息,就可以确定正确答案.
| A. | took,to do | B. | takes,doing | C. | takes,to do |