题目内容
8.From a plane we can see the fields,cities,mountains or sea below.If we go in to space,we see more and more of the earth.People and man-made satellites (卫星)have seem sent out into space to look at the earth carefully andhave learnt more about the earth in the last few years.The sea looks very beautiful when the sun is shining on it.But it can be very terrible when there is strong wind.The sea is very big.It nearly covers three quarters of the earth.The sea is also very deep in some places.There is one place the sea is about 11kilometers deep.The highest mountain in the world is about 9kilometers high.If we put that mountain into the sea at that place,there would be still 2kilometers of water above it!In most parts of the sea,there are many kinds of fishes and plants.Some live near the top of the sea.Others live deep down.There are also a lot of small living things,and lots of fishes live by eating them.The sea can be very cold.When people go down,the sea becomes colder and colder.Only some men can go down into the deep sea.But in 1970,five women scientists lived in the deep sea for fourteen days.
76.Does the sea look very beautiful all the time?
No,it doesn't.
77.What do lots of fishes eat to live?
Small living things.
78.How long did the five women scientists live in deep sea in 1970?
For fourteen days.
79.The sea covers three quarters of the earth,doesn't it?
Yes,it does./Yes..
分析 文章介绍了关于海洋的知识,海洋占据的面积,深度,温度,和海底的情况,及其鱼类吃什么,人们对它的考察等.
解答 答案:76.No,it doesn't.细节理解题.根据第一段第二行句子But it can be very terrible when there is strong wind.但是当有强风的时候,它可能是很糟糕的.可知但是当有强风的时候,它可能是很糟糕的.故答案为No,it doesn't.
77.Small living things.细节理解题.根据第二段第一行句子There are also a lot of small living things,and lots of fishes live by eating them.也有很多小的生物,并且许多鱼类靠吃它们为生.可知很多小的生物.故答案为Small living things.
78.For fourteen days.细节理解题.根据根据第二段最后一句But in 1970,five women scientists lived in the deep sea for fourteen days.但在1970年,五名科学家在深海生活了十四天.可知生活了十四天.故答案为For fourteen days.
79.Yes,it does.细节理解题.根据第一段第三行句子The sea is very big.It nearly covers three quarters of the earth.海非常大,几乎覆盖了地球的四分之三.可知海几乎覆盖了地球的四分之三.故答案为Yes,it does.
点评 主要是根据前提问题来做出相应的要求内的答案,题型比较灵活但是考查了学生多方面的知识和技能,要做好这类题,就要注意平时知识的积累,包括单词、词组、句型等.
| A. | regard | B. | introduce | C. | include | D. | collect |
---Of course,last Sunday( )
| A. | when did you go | B. | when you went | ||
| C. | when will you go | D. | when you will go |
| A. | Three fours | B. | Three fourths | C. | Third fours | D. | Third quarters |