题目内容
18.Now there is a family problem.Nearly every parent says that we never grow up.In fact we are probably 16or 17years old.In their eyes,we are always little ones and often do wrong things.Most parents always think that they have offered the best things they can to make their children live in a comfortable world.In return,they only want their children to get good results in the exams.
But why still can't their children understand them?Does it mean that we still want more material(物质) things?No.In fact,what we want is a true family.What does a true family mean"?I think it means that we can get warmth,we can get consolation(安慰),and we can get happiness from it.
So I think that parents should sit down to talk with their children and let them know that they have a true family,so the children and their parents could understand each other more and more.Then,parents will not treat their children as little ones.
51.What do most parents want to get from their children?
Good results in the exams
52.What do the children really want and what can they get from it?
A true family.Warmth,consolationand happiness
53.What do you think parents should do to make their children understand them more?
Talk with their children.
分析 在家长眼里,我们永远是小孩子,经常做错误的事情.大多数父母总是认为他们提供了最好的东西,使他们的孩子生活在一个舒适的世界.作为回报,他们只希望他们的孩子在考试中取得好成绩.但孩子们需要一个真正的家庭,温暖、安慰和快乐.父母应该坐下来和他们的孩子交谈,这样孩子和他们的父母可以理解对方越来越多.
解答 51.Good results in the exams 细节理解题.根据they only want their children to get good results in the exams.可知父母希望他们的孩子在考试中取得好成绩.故答案为:Good results in the exams.
52.A true family.Warmth,consolation and happiness细节理解题.根据What does a true family mean"?I think it means that we can get warmth,we can get consolation(安慰),and we can get happiness from it.可知孩子们需要一个真正的家庭,温暖、安慰和快乐.故答案为:A true family.Warmth,consolation and happiness.
53.Talk with their children 细节理解题.根据So I think that parents should sit down to talk with their children and let them know that they have a true family可知父母应该坐下来和他们的孩子交谈,这样孩子和他们的父母可以理解对方越来越多,故答案为:Talk with their children.
点评 做题时首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,找出相关信息,就可以确定正确答案.
---______ wonderful news it is!( )
| A. | What | B. | What a | C. | How | D. | How a |
| A. | that | B. | who | C. | what | D. | which |