题目内容

【题目】(石景山一模)阅读短文,根据短文内容回答问题。

Theatre began with the ancient Greeks. They used to have shows called "plays", which tell a story by people acting out what happened in it. They had big theatres which were outside, and you could have up to 17.000 people come and watch it. These outside theatres were round in shape, with stone seats going down to the centre, when they had the "stage". The Romans also built theatres, and there are several you can visit in England, Greece, Italy and Turkey.

Greek used to have a person to explain the story to the people who were watching, and the actors used to wear pictures on their faces, some with happy faces, some sad.

There were not any theatres in Europe in the Middle Ages, but groups of actors (or players, as they used to be called) travelled around the country putting on shows and singing songs in the towns and in large private houses. Many large houses from this time have a special area in it where the players would do their shows.

In England between 1558 and 1603, the ruler was Queen Elizabeth I. During this time, theatres would be built outside the city walls because some people thought they were not safe places to be and that people caused troubles there. They were usually round, and people would stand up to see the show. Rich people had seats to sit on. People used to eat and drink during the show. They used to shout out to the actors and sometimes throw food at them.

In Elizabethan times, a theatre group had 12 men and one writer in it. Women were not allowed to be in the show, so young boys used to wear dresses and play the female roles.

Theatre in London today is very popular, even if tickets are very expensive. Many American stars want to perform in London, and in the last few years Kevin Spacey, Nicole Kidman and Kathleen Turner have all acted in plays in London's theatres.

1Who began theatre?

2Where did actors put on shows in the Middle Ages in Europe?

3Why were theatres built outside the city walls in Elizabethan times?

4How many people did a theatre group have in Elizabethan times?

5What_ is the passage mainly about?

【答案】

1The ancient Greeks.

2In the towns and in large private houses.

3Because some people thought they were not safe places to be and that people caused troubles there.

4Thirteen, 12 men and a writer.

5The history of theatres in Europe.

【解析】本文介绍了起源于古希腊人的戏剧。人们在外面建大剧院,容纳17000人。罗马人还建造了剧院。当你在英国、希腊、意大利和土耳其访问时,你会看见这些剧院。

1细节理解题。由句子Theatre began with the ancient Greeks. 可知,戏剧起源于古希腊人。所以答案为:The ancient Greeks.

2细节理解题。由句子…travelled around the country putting on shows and singing songs in the towns and in large private houses. 可知,他们在全国各地巡回演出,在城镇和大型私人住宅里唱歌。答案为:In the towns and in large private houses.

3细节理解题由句子During this time, theatres would be built outside the city walls because some people thought they were not safe places to be and that people caused troubles there.可知, 在此期间,剧院将建在城墙外,因为有些人认为这是不是安全的地方,人们会在那里制造麻烦。答案为:Because some people thought they were not safe places to be and that people caused troubles there.

4细节理解题。由句子In Elizabethan times, a theatre group had 12 men and one writer in it. 可知,据《Elizabethan时报》报道,一个剧团里有12个人和一个作家。所以答案为:Thirteen, 12 men and a writer.

5主旨大意题。本文介绍了欧洲戏剧的历史。答案为:The history of theatres in Europe.

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面短文,根据短文内容判断句子的正误。正确的写“A”,错误的写“B”。

The ideal teacher may be young or old, tall or short, fat or thin. He should know his subject very well and like learning something about other subjects. The ideal teacher must be energetic. He must never teach anything he himself is not interested in. He should be like an actor and should not be afraid to show his feelings, and tell other people his likes and dislikes clearly. He must like his students and respect them, and he must also respect himself and be proud of his work. Otherwise, he cannot respect his students and win respect from them.

The ideal teacher should have an understanding of his students and be able to get on well with them. He needs students’ understanding, too. The ideal teacher should be kind, encouraging, and helpful. He should encourage his students to be thirsty for knowledge.

The ideal teacher should see his students as single persons and accept their differences. He must know how to encourage the growth of each of his students. The ideal teacher is one who grows, learns and improves himself along with his students.

1An ideal teacher’s age and appearance may be not very important according to the passage.

2An ideal teacher should be willing to learn more.

3Mutual (相互的) respect and understanding should be set up between and ideal teacher and his students according to the passage.

4An ideal teacher regards his students as talented young people.

5Anyone who is only trying to continuingly improve himself is an ideal teacher.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网