题目内容

【题目】书面表达

发明改变了我们的生活,带给了我们方便快捷。请结合生活实际,展示部分伟大的发明成果,比如轮子、照相机、灯等,并说明它们在我们生活中的重要性。

要求:语句通顺,意思连贯,条理清楚,字迹工整,可适当发挥。词数不少于80。

________________________________________________________________________

________________________________________________________________________

【答案】We know there have been many great inventions in the world. They have changed the way we live. For example, the first great invention was the wheel. It is still very important today. This made it easier to carry heavy things and to travel long distances. Then many great inventions were made, such as the camera, the light and the radio. These all play a big part in our life today.

I think new inventions will allow us to do things we have never dreamed of before. In a word, more inventions are needed. As students, we should study hard. One day, we will have our own new inventions.

【解析】亮点说明:这篇习作的层次清晰,内容饱满,表达流畅。文中使用了非常好的短语,例如in the world,such as,for example,make sth./sb.+adj.,such as,play a part in our life,allow sb. to do,dreamed of,in a word,study hard,our own new inventions等。而We know there have been many great inventions in the world./ I think new inventions will allow us to do things we have never dreamed of before.等多种宾语从句的运用,使本文内容丰富,表达流畅,是本文的最大亮点。

练习册系列答案
相关题目

【题目】(石景山一模)阅读短文,根据短文内容回答问题。

Theatre began with the ancient Greeks. They used to have shows called "plays", which tell a story by people acting out what happened in it. They had big theatres which were outside, and you could have up to 17.000 people come and watch it. These outside theatres were round in shape, with stone seats going down to the centre, when they had the "stage". The Romans also built theatres, and there are several you can visit in England, Greece, Italy and Turkey.

Greek used to have a person to explain the story to the people who were watching, and the actors used to wear pictures on their faces, some with happy faces, some sad.

There were not any theatres in Europe in the Middle Ages, but groups of actors (or players, as they used to be called) travelled around the country putting on shows and singing songs in the towns and in large private houses. Many large houses from this time have a special area in it where the players would do their shows.

In England between 1558 and 1603, the ruler was Queen Elizabeth I. During this time, theatres would be built outside the city walls because some people thought they were not safe places to be and that people caused troubles there. They were usually round, and people would stand up to see the show. Rich people had seats to sit on. People used to eat and drink during the show. They used to shout out to the actors and sometimes throw food at them.

In Elizabethan times, a theatre group had 12 men and one writer in it. Women were not allowed to be in the show, so young boys used to wear dresses and play the female roles.

Theatre in London today is very popular, even if tickets are very expensive. Many American stars want to perform in London, and in the last few years Kevin Spacey, Nicole Kidman and Kathleen Turner have all acted in plays in London's theatres.

1Who began theatre?

2Where did actors put on shows in the Middle Ages in Europe?

3Why were theatres built outside the city walls in Elizabethan times?

4How many people did a theatre group have in Elizabethan times?

5What_ is the passage mainly about?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网