题目内容

【题目】根据短文内容,从下面选择适当的选项补全短文。

People often call the plastic bags "white pollution" .1,it becomes the worst invention for the human .It is reported that it takes 100 ﹣200 years to break down the plastic bags completely .However ,a 16 ﹣year ﹣old high ﹣school Canadian student called Daniel Byrd discovered the way to break down the plastic bags!

The idea of the invention comes from his housework . He always helps her mother do the housework.Every time,when he opens the closet,the plastic bags fly out.This makes him very angry. 2.With his teacher's help,he found that when he put the two germs (细菌) mixture up and that made the plastic bags break down quickly.

He made an experiment first . He put some earth germs and plastic bags together . After 12weeks,he found the plastic bags had been broken down. 3.The experiment also showed that the plastic bags could be broken down in three months .And they only gave out some water and little carbon dioxide (CO2).

Now Byrd has got 30 thousand dollars from his invention. 4.He has also got a lot of award from many universities.

A.So he thinks how to deal with these plastic bags

B.Because it is hard to break down

C.He wants to go to college with his money

D.Then he made another experiment

【答案】

1B

2A

3D

4C

【解析】

文章大意:这篇短文主要讲述环保问题文章介绍人们常常把塑料袋的"白色污染",而且很难被化解,加拿大的一名高中生丹尼尔在老师的帮助下通过实验发明了一种能让塑料袋化解的办法这也让他获得了许多奖金

1细节推理题后文提到"Itisreportedthatittakes100-200yearstobreakdown"据报道称,塑料袋需要经过100-200年才能够被分解,由此推测此处说明的是塑料袋很难降解,故答案选B。

2细节推理题根据前文when he opens the closet,the plastic bags fly out.This makes him very angry. 当他打开壁橱,塑料袋飞出去这使他很生气结合选项,可知应是说由于塑料袋到处飞,因此丹尼尔考虑如何解决塑料袋问题,故答案选A。

3细节推理题根据下文The experiment also showed that the plastic bags could be broken down in three months.实验还表明,塑料袋可以在三个月内被分解结合选项,可知应是说丹尼尔做的另一个实验也表明塑料袋可以在3个月内化解;故答案选D。

4细节推理题根据上下文Now Byrd has got 30 thousand dollars from his invention. ___4___.He has also got a lot of award from many universities. 现在Byrd因为他的发明获得了3万美元___4___,他也得到了许多大学的奖励结合选项,可知应是说丹尼尔用发明得来的钱上了大学,同时在大学里也得到了许多奖金故答案选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,用方框中所给单词的适当形式填空,使短文内容完整、通顺。每词限用一次。

easy, message, good, start, divide, if, they, safe, excite, avoid, problem, sit

easy, message, good, start, divide, if, they, safe, excite, avoid, problem, sit

The new year brought new desks for students at a school inCalifornia,USA. The school's classrooms have all changed 1 seated desks to standing desks. “It's now the first all-standing school,” Juliet Starrett says. She 2 the group StandUp Kids and wanted to have everyUSpublic school kid using a standing desk in the next 10 years.

Starrett's daughters are both at that school. They are 3about their desks. “You feel happier, you're less tired and you're more active,” one of the girls says.

Some of the desks have wheels. Wheels allow the desks to be moved 4. The desks are also able to be set at different heights. Kids take breaks by5on the floor or on stools (凳子).

Mark Benden is an expert who studies how to make things easy and 6to use. According to him, standing workers are more focused and healthier. Researchers inNew Zealand,Australiaand theUnited Kingdomhad similar findings.

But not everyone believes standing is7than sitting. Some parents and teachers worry that kids will get tired and that standing for long may cause 8. And standing desks are more expensive.

Benden says both sitting and standing desks can cause problems 9 they are not the proper height. “Our10should not be ‘Sit less, stand more',” he says, “but ‘Sit less, move more'.”

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网