题目内容
【题目】Ants Everywhere!
You can find ants in lots of different places. You can find them in the grass and dirt in your yard. You can find them on trees and in your home.
Ants can be different colors. They can be black, brown, red, green, or yellow. Ants have antennae(触须) that they use to touch and smell.
What Do Ants Look Like?
Ants are insects. Their bodies have three parts, and they have six strong legs. Some ants have large, strong jaws. They use their jaws to cut food and to fight.
Ants can be tiny or large. Some big ants are as large as a paper clip. Ants are very strong for their size.
Groups of Ants
Most ants build nests under or on tops of the ground. Different ants in the nest have different jobs. The queen ant lays all the eggs. Some worker ants take care of the eggs and baby ants. Some worker ants get food. Soldier ants guard the nest.
【1】Which words describe what an ant can look like?
A. as large as a paper clip B. as blue as the sky
C. as big as a person's foot D. as clever as a fox
【2】What do ants probably do with their antennae?
A. To lay eggs. B. To cut food. C. To touch and smell. D. To fight.C
【3】How is the queen ant's job different from the jobs of other ants?
A. The queen gets the food. B. The queen guards the nest.
C. The queen lays the eggs. D. The queen looks after the baby ants.
【答案】
【1】 A
【2】 C
【3】 C
【解析】
文章大意:本文是一篇说明文。课文主要介绍的是一种昆虫蚂蚁。蚂蚁是一种很常见的昆虫,体色各异,头部长有触角,身体由三个部分组成,体形大小不一。蚂蚁群居,在整个群体中它们有明确的分工,蚁后主要负责产卵。
【1】细节理解题。根据文中的句子Some big ants are as large as a paper clip.可知一些大的蚂蚁就像回形针一样大,故答案选A。
【2】细节理解题。根据文中的句子Ants have antennae(触须) that they use to touch and smell.可知蚂蚁的触须主要用于触觉和嗅觉,故答案选C。
【3】细节理解题。根据文中的句子The queen ant lays all the eggs.可知蚁后主要是负责产卵,故答案选C。
【题目】每个人有自己的美丽梦想。最近,你班就“我们的梦想”展开了一次讨论。下面是你们小组的谈论情况汇总,请根据所给要点写一篇英语短文,向英语校刊投稿.
Name | Dream |
Philip | 想当音乐家,很有音乐天赋,曾经创作了具有地方特色的音乐并获奖 |
Anita | 比起做导演更想当演员,她在校戏剧社担任主角,2017年首次亮相荧屏 |
Andy | 擅长解谜,梦想成为一名侦探, 查明一切真相 |
I | 想做导游,…… |
为了实现梦想,我认为…… | |
要求:1. 表达清楚,语法正确,上下文连贯;
2. 必须包括所有相关信息,并作适当发挥;
3. 词数:100词左右(开头已给出,不计入总词数);
4. 不得使用真实姓名、校名和地名等。
Our dreams
Recently, we have held a discussion to talk about our dreams. Here’s the report about our ideas.
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
【题目】听一段独白,然后根据所听内容完成以下小题。短文听三遍。( 每空只写一词 )
Let’s be volunteers! | |
Places | Volunteers Wanted |
Sunshine School | People who can 【1】songs, play the piano or the guitar on Tuesday 【2】. |
Happy Training School | People who can help students with 【3】 after school on Mondays, 【4】 and Fridays. |
The 【5】 Department | People who like to work outdoors and help the environment. |