题目内容

【题目】阅读短文,在空白处填入一个适当的词,或填入括号中所给单词的正确形式(不多于3个单词)

Spring, summer, autumn and winter make a year. We clearly know each season is important. If I 1(ask) which season is the most beautiful, I’d like to say all of them are beautiful.

Spring 2(show) a wonderful picture with the blue sky and white clouds, green trees and clear air, shining sun and warm wind. Nature has woken up. Where is spring? It shines 3 the eyes of children, it dances among people’s gestures(姿态)and expressions. The sunshine is making everything wake up. People will have a new4(begin) in spring which is the 5(good) time to start the whole year’s work.

Summer is 6 active season. We can go boating and have fun in the water. What I like best in this season is the lotus(莲花).Whenever I am sad, it encourages me to try my best to make my dream come true.

I was born in autumn. It has seen my growth, happiness and sadness. 7 the past months are sometimes bad, I own a new beginning. It brings love, hope and enjoyment into 8 life.

I love winter because I have fun with friends 9(play) in the snow, making a snowman, enjoying the white world with the song Edelweiss(雪绒花). Winter is a season with hope. If winter comes, can spring be far behind? I love 10(season). All seasons are great.

【答案】

1am asked

2shows

3in

4beginning

5best

6an

7Though/Although

8my

9playing

10seasons

【解析】

短文大意:本文描述了美丽的四季景色,表达了对季节的赞美和热爱。

1句意:如果我被问到哪个季节是最美丽的,我想说它们都是美丽的。根据下文I’d like to say all of them are beautiful.,可知上句I是动词ask的受动者,需用被动语态,故填am asked。

2句意:春天展示出一幅美丽的图画,有蓝天白云,绿树青葱,空气清新,阳光明媚,暖风习习。本句缺谓语动词,Spring是单数第三人称,动词需用三单形式;根据下文描述的画面和英文提示,可知填shows。

3句意:它闪耀在孩子们的眼中,在人们的手势和表情中翩翩起舞。in the eyes of在…心目中/在…眼中根据句意结构和英文提示,可知填in。

4句意:人们将在春天有一个新的开始。new新的,形容词修饰名词;根据句意结构和英文提示,可知填beginning。

5句意:人们将在春天有一个新的开始,这是开始一整年的工作的最好的时间。定冠词the修饰最高级,根据句意结构和英文提示,可知填best。

6句意:夏天是一个活跃的季节。season季节,单数名词;active以元音音素开头,需用不定冠词an修饰;根据句意结构和英文提示,可知填an。

7句意:虽然过去的几个月有时很糟糕,但我拥有了一个新的开始。本句是让步状语从句,根据句意结构和英文提示,可知填Though/Although。

8句意:它给我的生活带来了爱、希望和快乐。名词life需用形容词性物主代词修饰,根据句意结构和英文提示,可知填my。

9句意:我喜欢冬天,因为我和朋友们在雪地里玩得很开心,堆雪人,唱着《雪绒花》享受着白色的世界。have fun with玩得开心,介词with后接动名词形式;根据句意结构和英文提示,可知填playing。

10句意:我喜欢季节。本句缺宾语根据下文All seasons are great.和英文提示,可知需是复数名词,故填seasons。

练习册系列答案
相关题目

【题目】A few years after I was born, a stranger appeared in our small town. Dad liked this attractive newcomer very much and soon invited him to live with our family. The stranger was quickly accepted and was around from then on.

As I grew up, I never questioned his place in my family. In my young mind, he had a special position. Mom taught me how to tell good from bad, and Dad taught me to follow orders. But the stranger was our storyteller. He would keep us listening for hours with adventures, mysterious stories and comedies. If I wanted to know something about history or science, he always knew the answers. He knew about the past, understood the present and even seemed to be able to know what would happen in the future! With his help, my family even watched a national ball game for the first time.

Both my brothers and I enjoyed sitting around the stranger. He made us laugh; he made us cry, and he never stopped talking. Dad didn’t seem to mind. However , Mom thought he was too talkative. Sometimes she would go to the kitchen for peace and quietness.

My dad didn’t allow drinking, but the stranger encouraged us to try it. He also made us feel that smoking looked cool and manly. He talked freely (much too freely!).

Fifty years has passed since the stranger moved in and now I am fifty-four. I now know that my early childhood was strongly influenced by the stranger. Many times, he challenged the values of my parents, yet nobody stopped him or asked him to leave. What is his name? We just call him—”TV”. He has a younger sister now. We call her “computer”.

1Who was the storyteller in the family?

A. Mom. B. Dad. C. TV. D. Brother

2Why would Mom go to the kitchen while the rest of us were with the stranger?

A. Because the programs were not interesting.

B. Because she wanted to avoid the noise.

C. Because she didn’t like to be with her family.

D. Because she needed to cook for her family.

3From the passage, we know ____.

A. the stranger told the writer not to smoke

B. the stranger always argued with the writer’s parents

C. the writer’s mother thought that the stranger was cool

D. the writer’s father brought the stranger to his family

4The name of the stranger’s sister is “____” according to the passage..

A. watch B. telephone C. TV D. computer

5The best title for the passage may be ____.

A. A stranger in my childhood

B. A serious stranger

C. The stranger taught us everything

D. How TV came into my family

【题目】It’s not easy to find a person with the qualities(品格)it takes to be a hero. I didn’t really understand the meaning of the word “hero” until my third year in the college.

If you saw her, you wouldn’t think she really looks the part, but she is stronger than Superman could ever be. Her name is Sandra Keierleber. I first met her at volleyball tryouts(选拔赛), but didn’t notice anything special at first. As the week passed, however, she showed she had more heart than anyone. She stood out because she never gave up, no matter what.

Sandra isn’t the tallest or the fastest-in fact, this was her first time playing volleyball and it showed-but that didn’t stop her. She was always the first to arrive and the last to leave. By the end of tryouts she had found a place in everyone’s heart. When the name list for new members was put up, we all waited nervously as she checked. When she stood at the door and smiled happily, all we could do was cheer.

After Sandra made the team, she worked even harder to improve her game. When she asked for help, we gladly taught her. She also became our fan, attending almost every school game and even joining us in the city games. We all like her, because she never thinks about doing things the easy way, or losing that smile. Because of her great efforts, she makes herself a true hero-and my hero, too.

根据短文内容,选择最佳答案。

1What did the writer think of Sandra Keierleber at the beginning?

A. Strong. B. Honest. C. Pretty. D. Common.

2When did Sandra begin to play volleyball?

A. When she was at college. B. When she was tall enough.

C. When she became a hero. D. When she met the Superman.

3Which of the following is true about Sandra?

A. She was born a volleyball player. B. She isn’t the tallest but the fastest.

C. She does things in an easy way. D. She is popular with her teammates.

4What did the writer and her classmates do when they knew Sandra was on the name list?

A. They held a party. B. They cheered Sandra.

C. They cried. D. They did nothing.

5Why does the writer think of Sandra Keierleber as a true hero?

A. Because she did very well at the tryouts.

B. Because she worked hard and never gave up.

C. Because she took part in the city matches.

D. Because she asked for help from her teammates.

【题目】Working vacations are a popular way to see the world and a good way to make some money along the way. Bill Tyler, a reporter, talked with Jenny, who just came back from a working vacation in Australia.

Bill: So how was your trip?

Jenny: It was fantastic (奇异的) ! The place I went to--Mildura, in Victoria State is known as the gateway to the outback(内地). I was working at a vineyard(葡萄园) there, as a picker during the grape harvest. Most of the dried fruits in Australia like raisins (葡萄干) and so on, come from Mildura.

Bill: Was it hard work?

Jenny: Mm, yes, it was tiring and it got very boring sometimes. You have to spend around eight hours a day filling up buckets() with grapes. And it's a six-day week, usually with Saturday off. But the good thing is that you're working outdoors all the time. And you also get to make something really nice from all over the world.

Bill: So, do you have any suggestions for people who want to give it a try?

Jenny: Well, I'd suggest you only do it if you're quite healthy, and if you don't mind hot weather. Temperatures in Mildura can reach 25℃ sometimes, so you'll certainly need a sun hat. And don't forget a water bottle--it's thirsty work!

1If you like a working vacation you can not only travel, but also make some ______.

2Jenny thinks her trip in Mildura is______.

3It's really boring and ______ sometimes as a picker in the vineyard.

4You should be very ______ if you want to try the work.

5You should bring a sun hat and a water ______ because of the weather.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网