题目内容

【题目】Basketball 1by James Naismith, a 2doctor. It is3that the first basketball game 4(play) on December 21, 1891. And then in 1936, basketball became an Olympic event at the Berlin 5.How to play basketball? Players 6(divide) into two teams. Players on the same team must work together to get the ball in the other team’s 7. At the same time, they need to 8the competing team from 9(get) the ball into their own basket. Today, basketball is played by 10 100 million people in over 200 countries. Young people look 11the basketball12. They 13 becoming famous players, too. And the stars encourage them to work hard to 14 their dreams.

【答案】

1 was invented

2 Canadian

3 believed

4 was played

5 Olympics

6 are divided

7 basket

8 stop

9 getting

10 more than

11 up to

12 heroes

13 dream of

14 achieve

【解析】

文章大意:本文主要介绍了加拿大的医生James Naismith发明了篮球运动,据说18911221日举行了历史上第一次篮球比赛,然后在1936年,篮球成为柏林奥运会的一项比赛项目。今天,在200多个国家,有超过1亿人在打篮球。

1句意:篮球是由加拿大的医生James Naismith发明的。根据课文中的内容可知,篮球是被加拿大的医生James Naismith发明的,由题干可知主语Basketball和动词“发明”invent之间存在被动关系,所以应用被动语态,因为“发明”的动作发生在过去,所以时态用一般过去时,一般过去时的被动语态结构为:was/were+动词过去分词;主语是Basketball,所以be动词用was,invent的过去分词是invented,故答案填was invented。

2句意:篮球是由加拿大的医生James Naismith发明的。根据课文中的内容可知,篮球是被加拿大的医生James Naismith发明的,Canadian“加拿大的”,形容词,在这里修饰后面的名词doctor,故答案填Canadian。

3句意:据说第一场篮球比赛是在19811221日举行的。It is believed that“据说”,相当于sb. believe/believes that,故答案填believed。

4句意:据说第一场篮球比赛是在19811221日举行的。根据the first basketball game ___4___(play) on December 21, 1891.可知,主语the first basketball game和动词play之间存在被动关系,所以应用被动语态,由时间on December 21, 1891可知时态用一般过去时,一般过去时的被动语态结构为:was/were+动词过去分词;主语是the first basketball game,所以be动词用was,play的过去分词是played,故答案填was played。

5句意:1936年,篮球成为柏林奥运会的一项比赛项目。根据课文中的内容可知,1936年,篮球成为柏林奥运会的一项比赛项目,“奥运会”Olympics,故答案填Olympics。

6句意:运动员被分成两队。根据Players ___6___(divide) into two teams.可知是运动员“被”分成两队,所以应用被动语态,这里陈述的是客观事实,所以时态用一般现在时,一般现在时的被动语态结构为:am/is/are+动词过去分词,主语是Players,所以be动词用are,divide的过去分词是divided,故答案填are divided。

7句意:同一个队的队员必须合作把篮球投进对方的篮筐。根据篮球的比赛常识可知此处句意为“同一个队的队员必须合作把篮球投进对方的篮筐”,basket“篮子、篮筐”,故答案填basket。

8句意:同时,他们需要去阻止对手把球投进自己的篮筐根据篮球的比赛常识可知,队员需要阻止对手把球投进自己的篮筐,“阻止”stop,need to do sth.“需要做某事”,故答案填stop。

9句意:同时,他们需要去阻止对手把球投进自己的篮筐。stop sb from doing sth.阻止某人做某事”,from是介词,后接动词的ing形式,故答案填getting。

10句意:今天,在200多个国家,超过1亿人在打篮球。根据句意“今天,在200多个国家,超过1亿人在打篮球”,可知此处应填“超过”,英文表达是more than,故答案填more than。

11句意:年轻人崇拜篮球英雄。根据课文中的内容可知“年轻人崇拜篮球英雄”,“崇拜、敬仰”look up to,故答案填up to。

12句意:年轻人崇拜篮球英雄。根据课文中的内容可知“年轻人崇拜篮球英雄”,“英雄”hero,此处表示的是泛指,所以用其复数形式,故答案填heroes。

13句意:他们也梦想成为著名的运动员。联系上文年轻人崇拜篮球英雄,以及后面becoming famous players, too.可知是他们也梦想成为著名的运动员,“梦想”dream of,故答案填dream of。

14句意:明星们鼓励他们努力工作来实现他们的梦想。根据And the stars encourage them to work hard to ___14___ their dreams.可知此处句意为“明星们鼓励他们努力工作来实现他们的梦想”,“实现、获得”achieve,前面有介词to,所以这里用动词原形,故答案填achieve。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Linda Evans was my best friend—like the sister I never had. We did everything together: piano lessons, movies, swimming, horseback riding.

When I was 13, my family moved away. Linda and I kept in touch through letters, and we saw each other on special time—like my wedding (婚礼) and Linda’s. Soon we were busy with children and moving to new homes, and we wrote less often. One day a card that I sent

came back, stamped “Address (地址) Unknown. ” I had no idea how to find Linda.

Over the years, I missed Linda very much. I wanted to share (分享) happiness of my children and then grandchildren. And I needed to share my sadness when my brother and then mother died. There was an empty place in my heart that only a friend like Linda could fill.

One day I was reading a newspaper when I noticed a photo of a young woman who looked very much like Linda and whose last name was Wagman — Linda’s married name. “There must be thousands of Wagmans,” I thought, but J still wrote to her.

She called as soon as she got my letter. “Mrs Tobin!” she said excitedly, “Linda Evans Wagman is my mother. ”

Minutes later I heard a voice that I knew very much, even after 40 years, laughed and cried and caught up on each other’s lives. Now the empty place in my heart is filled. And there’s one thing that Linda and I know for sure: We won’t lose each other again!

根据以上短文内容,然后从每题所给的四个选项中选择最佳选项。

1The writer went to piano lessons with Linda Evans________ .

A. at the age of 13 B. before she got married

C. after they moved to new homes D. before the writer’s family moved away

2They didn’t often write to each other because they_________ .

A. got married B. had little time to do so

C. didn’t like writing letters D. could see each other on special time

3There was an empty place in the writer’s heart because she_________.

A. was in trouble B. didn’t know Linda’s address

C. received the card that she sent D. didn’t have a friend like Linda to share her happiness or sadness

4The writer was happy when she .

A. read the newspaper B. heard Linda’s voice on the phone

C. met a young woman who looked a lot like Linda D. wrote to the woman whose last name was Wagman

5They haven’t kept in touch________ .

A. for about 40 years B. for about 27 years

C. since they got married D. since the writer’s family moved away

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网