题目内容

【题目】 Rupert Isaacson was born in Africa, and grew up in London and in the English countryside, where he discovered his love of horses. Because he grew up hearing so many fascinating memories about Africa from his parents, he went there and lived with the people called The Bushmen of the Kalahari Desert.

By the year 2000, Rupert was already working as a reporter, writing articles and guidebooks about Africa and India. He met his wife Kristin in India. Today, they live with their son, Rowan, in the US. But Rupert faced the greatest challenge of his life when, at the age of two, Rowan was diagnosed (诊断) with an illness that influenced his ability to communicate with others.

Rupert discovered that spending time with horses and riding them was helping Rowan. But unluckily, the Bushmen of the Kalahari do not have horses. So the family set out for Mongolia, where horses have been important for long. Rupert has written about this journey to help his son in his book Horse Boy, and he has produced a documentary of the same name. In the film, people have the chances to see the family travelling in Mongolia, riding horses and meeting healers (治疗师) in order to help Rowan.

Because working with horses has helped Rowan, Rupert set up The Horse Boy Foundation on his farm in Texas. It is a school that teaches people how to use horses for healing. Besides writing another book, The Long Ride Home, about travelling with Rowan to Africa, Australia and Arizona in the US, Rupert has also produced the documentary Endangerous, with Rowan as host, about dangerous animals that are endangered. Rupert Isaacson has managed to discover the secret of turning one challenge into many achievements.

1Where did Rupert Isaacson discover his love of horses?

A. In the English countryside.B. In India.

C. In Africa.D. In Mongolia.

2When was Rowan diagnosed with the illness mentioned in the passage?

A. In the year 2000.B. At the age of two.

C. When he was in Mongolia.D. When he was in London.

3Why did Rupert’s family go to Mongolia? Because there.

A. he worked as a reporterB. there were no horses

C. there were lots of horsesD. he wanted to meet his wife

4What is the purpose of The Horse Boy Foundation?

A. To produce a documentary.B. To communicate with others.

C. To learn how to ride horses.D. To teach people how to use horses for healing.

5How many documentaries has Rupert produced in the passage?

A. Two.B. Three.C. Four.D. Five.

【答案】

1A

2B

3C

4D

5A

【解析】

短文大意:鲁珀特·艾萨克森出生于非洲,在伦敦和英国乡村长大,非常钟爱马。他的儿子在两岁时被诊断出患有影响他与他人沟通能力的疾病,于是他们全家搬到了蒙古,通过马来治疗儿子的疾病。鲁珀特在他的书《远山远处》中写下了这段帮助儿子的旅程,并制作了一部同名的纪录片。后来成立了The Horse Boy Foundation这一机构,又写了另一本书The Long Ride Home。关于与罗文一起前往非洲、澳大利亚和美国亚利桑那州的旅行,鲁珀特还制作了以罗文为主人的关于濒危危险动物的纪录片。

1细节理解题。根据短文开头的句子“Rupert Isaacson was born in Africa, and grew up in London and in the English countryside, where he discovered his love of horses.”可知,鲁珀特·艾萨克森在英国乡村发现自己对马很热爱。答案为A

2细节理解题。根据短文第二段中的句子But Rupert faced the greatest challenge of his life when, at the age of two, Rowan was diagnosed (诊断) with an illness that influenced his ability to communicate with others.可知,Rowan在两岁时被诊断患有影响他与他人沟通能力的疾病。答案为B

3细节理解题。根据第三段中的句子“But unluckily, the Bushmen of the Kalahari do not have horses. So the family set out for Mongolia, where horses have been important for long.”可知,卡拉哈里的布须曼人没有马,而蒙古有许多马,为了给儿子治病,因此鲁珀特一家去了蒙古。故答案为C

4细节理解题。根据短文最后一段中的句子“Rupert set up The Horse Boy Foundation on his farm in Texas. It is a school that teaches people how to use horses for healing.”可知,成立The Horse Boy Foundation机构的目的是教人们如何使用马来治疗疾病。故答案为D

5细节理解题。根据第三段中的句子“Rupert has written about this journey to help his son in his book Horse Boy, and he has produced a documentary of the same name.”以及第四段中的句子“Rupert has also produced the documentary Endangerous, with Rowan as host, about dangerous animals that are endangered.”可知,鲁珀特制作了一部《远山远处》纪录片和一部以罗文为主人翁的关于濒危动物的纪录片。故答案选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Communication is important for strong family relationships. However, if you don’t truly listen to others, it can be difficult to communicate. Working on the following listening skills can help you communicate better.

Listening Actively

Focus on the speaker’s words and not what you'll say next. When listening to a family member, pay attention to what’s being said. When talking to someone, pay attention to the speaker and his thoughts, you can think of how you will reply later.

Make sure the speaker has finished talking before you talk. Instead of starting your reply at once, a couple of seconds of silence is not a bad thing.

Communicating Effectively(有效的)

Retell what has been said. Try to briefly conclude what you have heard when the speaker finishes. It will really show you're listening and allow you and your family to communicate better.

Reflect on what's been said. After talking, reflect briefly on the subject. Try to work out not just what's being said, but also why it is important.

Accept you don' t always have to solve someone's problems.

Avoiding Negative Habits

Do not cut in on others. Interrupting can break effective conversation. Do not start talking until the other person has finished.

Stop from offering advice. Unless you are asked, do not offer advice. Offering advice can make it seem like you're not really listening but to hear what you want.

Do not change the subject early. Never change the subject before the speaker has got their words out, even if a subject makes you bored.

Avoid hurrying the speaker. Never say words like, "Can you get to the point?" This will make it seem like you're not interested in the conversation.

How to be a good listener to your family

Introduction

1 listening skills, you can communicate with your family better.

How to develop

2

of being a good listener

Listening actively

●You should understand how the speaker thinks 583you reply.

●It’s not a bad thing to keep4 for seconds.

Communicating effectively

●Brief conclusion can5 you of what the speaker has said

●Work out both the words talked by the speaker and the6 of the subject .

7 negative habits

●Interrupting can make the conversation

8effective.

●Even if you find the subject9, just let the speaker express himself completely.

●It's impolite to10the speaker before your conversation.

【题目】根据下面短文内容,在短文的空格处填上一个恰当的词,使短文完整、通顺。

I recently turned 30. Thinking back what I’ve experienced, I took some time to write myself some advice.

Trust

Even if it kills your relationship. Even if you lose your friends. Even if it means you end up getting hurt. 1people even if they give you a reason not to.

But don’t be too naive(幼稚). Some people are out to hurt you.

People

People are the best and 2thing that will happen to you. Some will help you go further and faster. Others will pull you down to their level and make you lose.

Most are OK. Many are average. Some are excellent. You don’t need a lot of people or friends around you. You need amazing people who help you just 3 you help them. Only a few people will change your life forever. Find 4 .

Value time

Don’t waste time on people who cheat you.

Value other people’s 5 . Don’t be late. That means that if you’re late, you don’t care about them or their time. And that also means you think you’re worth more and therefore(因此) keep them 6. Some people will tell you that it’s OK to be late. It’s not.

Fail

Fail. Fail a lot. Fail often. Fail in making friends. Fail in work. 7please don’t lose your heart! Learn a lesson.

If you don’t learn something when you fail, then all you’ve done is failed. If you learn something, then you’ve grown. Every time you grow and fail and learn, you become better at finding out the way to 8 .

【题目】 Recently I had a trip to Sydney with my parents.We visited the Wildlife Park.

The Wildlife Park has lots of different animals.Some are native(当地的) to Australis and can only be found there.There are more than 500 animals there,including kangaroos,koalas(考拉)and crocodiles(鳄鱼).They are kept in their natural environment.I like the Wildlife Park better than a zoo.In zoos,most of the animals are in cages(笼子).

We first spent some time with the kangaroos.We could touch and feel them.It was very exciting to be so close to them.There were koalas there too.They looked very cuddly(令人想拥抱的)Although we couldn’t carry koalas,I could take a photo with one.It is a wonderful souvenir(纪念品) of my holiday in Sydney.

The Wildlife Park has plenty of freshwater crocodiles and saltwater crocodiles.Some of them are very big and scary(吓人的)with huge teeth! I did not want to get too close to them.

There was also a bird show.The keepers(饲养员)showed us different species(种类)of birds.I saw an old parrot(鹦鹉).It could "talk" and made a great impression on me.

I enjoy the trip very much.There was so much to see.

1The Wildlife Park is _________

A. in Sydney.B. in Cairo.C. in Athens.D. in Rome.

2What is a wonderful souvenir of the writer’s holiday?

A. A parrot that could talk.B. A chance to feed a koala.

C. A photo with a koala.D. Food for the kangaroos.

3Why didn’t the writer want to get very close to the crocodiles?

A. They lived in water.

B. The writer was afraid of them.

C. The writer did not want to feed them.

D. The writer did not like the smell of saltwater

4Which of the following is true?

A. The kangaroos are kept in cages in the Wildlife Park.

B. The writer traveled to the Wildlife Park alone.

C. The writer went to see koalas first.

D. The writer watched a bird show

5After visiting the Wildlife Park,the writer felt ________.

A. bored.B. unhappy.C. excited.D. hopeless.

【题目】 Have you tried to run or walk for exercise and then given up? If you answered yes, you should try a new kind of exercise: aquatic (水中的) exercise. Aquatic exercise is like exercise on land, but you do it in a swimming pool. More and more people are trying aquatic exercise.

Aquatic exercise feels easier than exercising on land. Why? You weigh about 90% less in the pool. It is better for your knees than running or walking. Water is about 1, 000 times thicker and heavier than air. To move through the water, your body has to work four times as hard. As a result, you can burn more calories (卡路里).

In fact, most people say they feel more relaxed in the water. They stop thinking about the things that make them worried. They feel in control of their bodies. The cool, quiet environment makes them feel good.

But what if you are afraid of the water? No problem! There is nothing to worry about. Aquatic exercise is safe and easy to learn. It doesn't require any special skills. You don't even need to know how to swim. Aquatic exercise is for everyone.

1What is Paragraph 2 mainly about?

A. Difference between air and water.B. Weight change of one's body.

C. The advantages of aquatic exercise.D. The ways to do aquatic exercise.

2What do most people think of aquatic exercise?

A. Relaxing.B. Worrying.C. Challenging.D. Boring.

3According to the text, aquatic exercise is _____.

A. done in groupsB. fit for everyone

C. difficult to learnD. done with special skills

4In which part of a magazine can we read the text?

A. Culture.B. Health.C. Nature.D. Travel.

【题目】 I am Turere. I come from Kitengela, a farming community on the edge(边缘) of Nairobi National Park of Kenya(肯尼亚). Since the age of nine. I have helped to look after my family's cows. As a child, in my free time. I enjoyed playing with electronics. I made my own inventions, such as electronic toys from car parts and other things. I also built other electronic devices(仪器) for my neighbors.

At the age of 13, I invented something that changed my life. It also changed the lives of many people in my community. One night, a lion from the park came into my family's farm and killed one of our cows. I was angry. However, killing the lion, I thought, was not the best way to solve the problem. Instead, I decided to invent a solution

The first idea I got was to use fire, because I thought lions were scared of fire. But I came to realize that that didn't really help, because it was even helping the lions to see through the cowshed (牛棚). So I didn't give up. I continued.

And a second idea I got was to use a scarecrow(稻草人). I was trying to trick the lions into thinking that I was standing near the cowshed. But lions are very clever. They will come the first day and they see the scarecrow, and they go back. But the second day, they'll come and they say, this thing is not moving here, it is always here! So he jumps in and kills the animals.

So one night, I was walking around the cowshed with a torch(手电筒), and that day the lions didn't come. And I discovered that lions were afraid of a moving light. So I had an idea.

1What was Turere interested in when he was a child?

A. Tricking the neighbors.B. Looking after cows.

C. Playing with electronics.D. Making car parts

2What does the underlined word "it"in Paragraph 4 refer to?

A. The lion.B. The scarecrow.C. The cow.D. The cowshed

3What's the solution to driving the lion away?

A. Using a moving light.B. Using a torch.C. Using a scarecrow.D. Using fire.

4What can we get from the passage?

A. The lion killed all the cows.B. Turere killed the lion at last.

C. The lion no longer lived in the park.D. Turere's invention made peace with lions.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网