题目内容
【题目】 Have you tried to run or walk for exercise and then given up? If you answered yes, you should try a new kind of exercise: aquatic (水中的) exercise. Aquatic exercise is like exercise on land, but you do it in a swimming pool. More and more people are trying aquatic exercise.
Aquatic exercise feels easier than exercising on land. Why? You weigh about 90% less in the pool. It is better for your knees than running or walking. Water is about 1, 000 times thicker and heavier than air. To move through the water, your body has to work four times as hard. As a result, you can burn more calories (卡路里).
In fact, most people say they feel more relaxed in the water. They stop thinking about the things that make them worried. They feel in control of their bodies. The cool, quiet environment makes them feel good.
But what if you are afraid of the water? No problem! There is nothing to worry about. Aquatic exercise is safe and easy to learn. It doesn't require any special skills. You don't even need to know how to swim. Aquatic exercise is for everyone.
【1】What is Paragraph 2 mainly about?
A. Difference between air and water.B. Weight change of one's body.
C. The advantages of aquatic exercise.D. The ways to do aquatic exercise.
【2】What do most people think of aquatic exercise?
A. Relaxing.B. Worrying.C. Challenging.D. Boring.
【3】According to the text, aquatic exercise is _____.
A. done in groupsB. fit for everyone
C. difficult to learnD. done with special skills
【4】In which part of a magazine can we read the text?
A. Culture.B. Health.C. Nature.D. Travel.
【答案】
【1】C
【2】A
【3】B
【4】B
【解析】
跑步或走路来锻炼身体总是很容易半途而废,那么就来尝试一下水中运动吧,它就像陆地上的锻炼一样,只不过是在游泳池里。这种锻炼可以燃烧更多的卡路里,且不会伤害你的膝盖,还能让人们感觉很放松,因此受到了越来越多人的欢迎。
【1】细节理解题。根据第二段的文意可知,这一段介绍了水中运动比陆地运动更容易的原因,它不伤害你的膝盖,且能燃烧更多的卡路里。总而言之,这一段介绍的是水中运动的优点,故C选项符合文意。
【2】细节理解题。大多数人认为水中运动怎么样?A. Relaxing令人放松的。B.是“令人担心的”;C.是“有挑战性的”;D.是“无聊的”。根据短文第三段中In fact, most people say they feel more relaxed in the water…. The cool, quiet environment makes them feel good.可知,大多数人都觉得在水里很放松,感觉很好。由此可知应选A。
【3】细节理解题。根据短文最后一段Aquatic exercise is safe and easy to learn. It doesn't require any special skills. You don't even need to know how to swim. Aquatic exercise is for everyone可知,水中运动非常安全、学起来也很容易,不需要什么特殊的技能,它适合每个人。由此可知应选B。
【4】推理判断题。我们在杂志那个板块可以读到以上内容?A.是“文化”;C.是“自然”;D.是“旅行”。根据短文第一段If you answered yes, you should try a new kind of exercise: aquatic (水中的) exercise. Aquatic exercise is like exercise on land, but you do it in a swimming pool. More and more people are trying aquatic exercise可知,短文介绍的是一种越来越受人们欢迎的新运动—水中运动,这样的内容应该在杂志上的健康版块,故应先B。
【题目】书面表达
当前,许多学生在课外沉溺于智能手机(smart phones)。针对这一现象,学校将组织开展一次“拒绝手机诱惑,健康学习生活”的演讲活动。请你根据下面的提示用英语写一篇演讲稿。
活动内容 | 1.花大量时间玩游戏,上课睡觉,不按时完成作业。 |
2.伤害眼睛,不利健康。 | |
建议 | 1.远离智能手机,认真学习。 |
2.多花时间与家人、朋友交流。 | |
3.积极参加各种活动,如打篮球、唱歌…… |
要求:1.字迹工整,书写规范,包含全部要点,适当发挥;
2.文中不得出现真实的学校、班级名称;
3.80词左右,开头和结尾已给出,不计入总词数;
4.请将书面表达内容写在答题卡上相应的位置。
参考词汇: eyesight(视力) disadvantage(不利条件) keep away from(远离)
take an active part in(积极参加)
Girls and boys,
With the develop of the Internet,many students have smart phones.
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
That's all Thank you!