题目内容
Dear Wang Haoyu,
How is everything?
The weather in Cuba is nice and fine. The sun shines and it is hot. It's the best time to swim. I go swimming a lot. I'm learning to surf (冲浪) ,too. It sounds great!Right? Tell me something interesting about you.
Hope you’re having a good time!
Yours,
Maria
Dear Maria,
How are you?
Everything goes well. It's snowing in Harbin. We are making snowmen. I am so glad I can ski (滑雪) now. It's very interesting. I'm having a good time here!I'm looking forward to your e-mail.
Give my best wishes to your family.
Yours,
Wang Haoyu
根据短文内容,选择最佳答案。
() 1. What's the weather like in Cuba?
A. Nice and fine. B. Sunny.
C. Hot. D. A.B and C.
() 2. What is Maria doing?
A. She is learning to swim. B. She is swimming.
C. She is learning to surf. D. She is singing.
() 3. Who can ski now?
A. Maria. B. Wang Haoyu.
C. Both A and B. D. We don't know.
() 4. What does Wang Haoyu think of Harbin?
A. It's very interesting. B. It's boring.
C. It's just so-so. D. We don't know.
阅读提示:本文是两封信,第一封信中提及了古巴的天气,及现 在可以做的运动;第二封信中介绍了哈尔滨的天气情况,及可以做的 事情。
1. D细节理解题。根据第一封电子邮件第二段第一至三句The weather in Cuba is ... time to swim.可知 A、B、C三个选项都对, 故选D.
2. C 细节理解题。根据第一封电子邮件的第二段第五句I'm learning to surf,too.可知Maria正在学习冲浪,故选C.
3. B细节理解题。根据第二封电子邮件第二段的第四句I am so glad I can ski now.可知 Wang Haoyu 现在会滑雪了,故选 B.
4. A细节理解题。根据第二封电子邮件的第二段第五句It's very interesting.可知Wang Haoyu玩得很开公,故选A.
A Walk Ten kilometers long. Dogs and other little animals are welcome. Meet at the school gate. Time:7:30a. m. Saturday morning Want to know more. Call Michael at 58555665 | For Rent One-bedroom apartment near Ncx 3 Junior High School. Call Miss Wang for more. Tel: 68252503 9:00 a. m•〜4:30 p. m* Every weekday |
For Sale(大促销) | Wanted |
Come and biiy school things! | A waitress (女招待)in a restaurant. |
All kinds of school things! | Work for eight hours. |
Soccer ball : ¥ 50 | Like to meet people. |
Basketball : ¥ 40 | ¥160 a day. |
Pen: ¥1. 50 | Call Miss Li at 65433265 today! |
Only five days, this week! | From 10: 00 a. m. to 10: 00 p. nx |
Lantian School Things Store, next to No. 1 High School |
|
根据表格内容,选择最佳答案。
() 1. They will meet at 7 : 30 a. m. on Saturday morning for the walk.
A. at No. 3 Junior High School
B. at the school gate
C. at No. 1 Junior High School
D. at a restaurant
() 2. If Li Lei wants to rent an apartment,he can call Miss Wang at.
A. 68252503 B. 58555665
C. 65433265 D. We don't know
() 3. Wang Haoyu has ¥45. What can he buy in Lantian School Things Store?
A. A soccer ball. B. A basketball.
C. Some pens. D. B and C.
() 4. Alice wants to be a waitress. She should call Miss Li .
A. this week B. on Saturday
C. today D. every weekday
任务型阅读
I have many pen pals in many countries. Do you know the girl on the bike in the photo? She is one of my pen pals. Her name is Reiko. She is a Japanese student. We are the same (相同的) age —13 years old. She lives in Tokyo. She has two brothers. They live with their parents.
I like Reiko very much. But I don't know Japanese,and Reiko doesn’t know Chinese,either (也) .But we know English. So we write letters in English. Sometimes (有时) we talk on the phone. My favorite subject is math. Her favorite subject is music. We have the same hobbies. We like seeing comedies,playing volleyball and eating hamburgers.
阅读短文,完成下列表格。
1. Name: | 6. Family members: |
2. Age: | 7. Favorite sport: |
3. From: | 8. Favorite kind of movies : |
4. Languages : | 9. Favorite subject: |
5. City: | 10. Favorite food: |