题目内容
It's Jim's birthday today. He is five years old. He gets many nice birthday presents (礼物) from his family and one of them is a big drum (鼓) .
“Who gives him the drum?” his father asks.
“His grandfather does ,” answers Jim's mother.
Jim likes his drum very much. He makes noise (噪声) with it,but his mother doesn’t say anything about it. His father is not at home. He is working in a school. So he doesn’t hear the noise.
But one of the neighbours (邻居) doesn’t like the noise at all. So one morning she takes a knife and goes into Jim's room. Jim is making noise with the drum. She says to him ,“Hello,Jim. Do you know there is something nice in your drum? Here's a knife. Open the drum and let's find it. ”
根据短文内容,选择最佳答案。
() 1. Jim's gives him the drum.
A. grandfather B. father C. mother D. neighbour
() 2. Jim's father is .
A. a worker B. a teacher C. a cleaner D. a shop assistant
() 3. The neighbour hates (讨厌) .
A. Jim's presents B. the drum C. the knife D. the noise
() 4. The neighbour tells Jim .
A. to put the drum away
B. to look after the drum
C. to open the drum with the knife
D. to make noise with the drum
() 5. Which of the following is right?
A. Jim's grandfather makes the drum.
B. Something is wrong with Jim's father's ears.
C. There's a nice present in the drum.
D. Jim's mother doesn’t stop (阻止) the noise.
阅读提示:吉姆生日会上收到了一面鼓,他喜欢吗?最后鼓怎么被弄坏了呢?
1. A 细节理解题。由句子“‘Who gives him the drum?’ his father asks. ‘ His grandfather does” answers Jim's mother. ”可知,因此 答案为A.
2. B推理判断题。由句子“He is working in a school. ”可知,因此 答案为B.
3. D 细节理解题。由句子“But one of the neighbours (邻居) doesn’t like the noise at all. ”可知,因此答案为 D.
4. C 细节理解题。由句子“Here's a knife. Open the drum and let's find it."可知,因此答案为C.
5. D细节理解题。题目问下面的句子哪个正确,通读全文可知句 子“Jim's mother doesn’t stop (阻止) the noise.(吉姆的妈妈没有 阻止他制造噪声。) ”正确,因此答案为D.