题目内容
![]()
Do you think of your parents? “Yes,of course. ” You may answer ,“I buy a present for my mother on 1 And I give my father a present on Father's Day,too. ” Then what about the other days of a year? Always 2 to think of your parents,not just on some 3 days.
I have a friend. She 4 alone,because her parents live in a different city. One day I went to see her. We had a nice talk. Then she wanted to make a telephone call. She dialed (拨) the number,but then she put the phone 5 After about ten seconds,she dialed the number again. “Hi,Mom ”Later,I asked ,“Why did you dial the number 6 ?” She said ,“My parents are old. They can't get 7 the telephone quickly (快速地) . I always do so when I call them. I just want to give them 8 time to answer the call. ”
My friend is just such (这样) a good girl. She is always 9 her parents,so why not 10 her? You’ll also be a good son or daughter.
根据短文内容,选择最佳答案。
() 1. A. Father's Day B. Mother's Day C. Teachers’ Day D. Children's Day() 2. A. ask B. forget C. stop D. remember
() 3. A. special B. interesting C. difficult D. boring
() 4. A. live B. lives C. lived D. living
() 5. A. up B. away C. down D. on
() 6. A. once B. twice C. three times D. four times
() 7. A. far from R behind C. close to D. at the end of
() 8. A. few B. a little C. a lot D. little
() 9. A. thinking about B. putting away
C. looking for D. listening to
() 10. A. ask B. learn from C. talk about D. miss
阅读提示:你关心自己的父母吗?你打算在节日的时候送他们 什么?本文介绍了作者的朋友如何和父母联系的。
1. B 根据下句 And I give my father a present on Father's Day,too. 在父亲节给父亲买礼物,可知上句应该是在母亲节给母亲买礼物, 故选B.
2. D本句是一个祈使句,“总要记住去关心你的父母”,故选D.
3. A 根据上句 Always remember to think of your parents.可知, “总要记住去关心你的父母,不仅仅在一些特殊日子”,故选A.
4. B主语是she,本句话是一般现在时,动词用第三人称单数形式, 故选B.
5. C根据上下文可知,作者的朋友打电话不止一次,put the phone down “放下电话”,故选C.
6. B根据上下文可知,她打了两次电话,故选B.
7. C她的父母老了,不能很快地走近电话,dose to“靠近”,故选C.
8. B本句的意思是让父母有时间接电话,time在这里是不可数名 词,用a little修饰,故选B.
9. A think of与think about都有“关心”之意,故选A.
10. B根据上下文可知,“她总是关心父母,因此为什么不向她学习 呢?”learn from sb. “向某人学习”,故选B.
What do you think our life will be like in 2050? Some people are talking about it on QQ.
| I think there won’t be any TV channels (频道)in 2050. People will be able to choose (选择)a programme from a “menu” and a computer will send the programme to the television* In 2050,we will be able to feel the things we see on TV with our hands. | |
|
| In 2050,there won’t be enough water. Some places will be drier and people will not be able to have enough food. There may be serious water shortage (缺乏)• |
| Don't be so pessimistic about that, Julia! People will solve this problem. And I think there will be less water pollution. Water will be much cleaner than it is now. | |
|
| I quite agree with Ashley. And I believe in 2050 doctors will be able to help blind and deaf people see and hear again. All people will be healthy because they will take a kind of special medicine when they are bom. |
根据短文内容,选择正确答案。
() 1. Blue Sky thinks the computer will send the to the television.
A. channels B. pictures
C. menus D. programmes
() 2. Julia thinks in 2050.
A. the water will be much cleaner
B. there will be more water pollution
C. people will have less food
D. some places will have more water
() 3. The underlined word“pessimistic” means in Chinese.
A. 悲观的 B. 尴尬的
C. 暴力的 D. 绝对的
() 4. Ashley thinks people will have in the future.
A. more healthy food B. less healthy food
C. cleaner water D. dirtier water
() 5. Linkin predicted that a kind of medicine would be able to make people .
A. rich B. keep healthy
C. live happily D. serious