题目内容

   My name is Han Mei. I'm a Chinese girl. I'm 14 years old. Now I am studying at No. 1 High school.

   Our school is very big and nice!There are six buildings in it: The classroom building is in the center of our school. The playground is on the right. Every day many students do sports on the playground. The library is at the back of our school. Students can read books there after school. They can borrow some books,too. It's a nice place to study. You can see a swimming pool near (在……附近) the school gate. Many students like swimming in it. Look!They are swimming now.

   I love my school!

根据短文内容,选择最佳答案。

() 1. Han Mei comes from .

   A. Chinese   B. China

   C. Japan   D. Japanese

() 2. How many buildings does Han Mei's school have?

   A. Five. B. Six.

   C. Seven. D. Eight.

() 3. Are many students swimming in the pool now?

   A. Yes,there are. B. No,there aren’t.

   C. No,they aren’t. D. Yes,they are.

() 4. The title (标题) of the passage (短文) can be.

   A. My school   B. My classroom

   C. A good student   D. A swimming pool

1. B 2. B 3. D 4. A

阅读提示:韩梅是一位中国女孩,今年14岁了,就读于第一中学,她向我们介绍了她美丽的学校。

1. B细节理解题。根据第一段第二句I'm a Chinese girl.可知Han Mei是中国人,故选B.

2. B细节理解题。根据第二段第二句There are six buildings in it. 可知是“六”,故选B.

3. D细节理解题。根据第二段最后一句They are swimming now. 可知很多学生在游泳,故选D.

4. A主旨大意题。短文中的Han Mei以第一人称描绘了学校的概 况,故选A.

练习册系列答案
相关题目
(B)

In China,he is known as " the flying fish ”. American swimmer Michael Phelps became worldwide famous after he got 8 gold medals in 2008 Beijing Olympic Games. Amazingly,he broke 7 world records. What is it that makes Michael Phelps so excellent?

Phelps has the perfect body shape for a swimmer the length of his two arms is longer than his height; he has very flexible joints (关节) ,huge lungs and his unbelievable large feet (size 49 in China) act like the duck's feet in the water. After having a breakfast of champions,he slips into a swim suit which has been making waves in the world of swimming. Designed by NASA. the American space agency,the suit is made of a special material which is said to help athletes swim faster. Michael Phelps should spare a thought for his mum, who first pushed him into swimming as a way of making friends,and who believed in him when one teacher said he would never be a success.

Whatever the reason for his success,Phelps admits there was perhaps also a bit of luck in winning his eight medals. I guess 8 is a lucky number for me,too,now. The opening ceremony started on 8/8/08. Maybe it was meant to be. ” he said.

() 6. How many world records did Phelps break in the Beijing Olympic Games?

   A. 8   B. 7   C. 6   D. 4

() 7. What makes Michael Phelps successful?

   A. His long arms. B. His flexible joints.

   C. His large feet. D. All the above.

() 8. The underlined word “flexible” means in Chinese.

A. 粗大的    B. 僵硬的    C. 灵活的    D. 嘎嘎作响的

() 9. We can infer from the passage that played an important role when he started learning to swim.

   A. Phelps’ father   B. Phelps’ coach

   C. Phelps’ mother   D. one of Phelps’ teachers

() 10. The last paragraph shows that Phelps is .

   A. confident   B. modest   C. proud   D. crazy

   Many people like to travel by plane,but I don't like it because an airport is usually far from the city. You have to get there early and wait for hours for the plane to take off (起 飞) and it is often late. You can't open the windows. You can't choose the food Planes are fast,but it still takes you hours to go out of the airport and into the city.

   I like traveling by train. I think trains are safe. Railway stations are usually in cities. When you are late for a train,you can catch another one. You can walk around in the train and open the windows. You can see many interesting things on your way. I know it takes a little more time.

   I also like cars. You can start your journey when you want to,and you don't need to go to a railway station or a bus stop. Also you can carry many things with you in a car. But sometimes there are too many cars on the road.

根据短文内容,选择最佳答案。

() 1. Why do many people like to travel by plane?

   A. Because it's fast.

   B. Because you can go around in the plane.

   C. Because it's safe.

   D. Because it's cheap.

() 2. Which is NOT the good thing about the train?

   A. 1^ is safe.

   B. It takes a little more time.

   C. You can open the windows.

   D. You can walk around in the train.

() 3. If you want to take a lot of things with you,what should you take to go out?

   A. A bus. B. A train.

   C. A car. D. A plane.

() 4. Which of the following is the bad thing about a car?

   A. You can start your journey when you want to.

   B. You needn’t go to a railway station or a bus stop.

   C. You can take many things with you in a car.

   D. There are too many cars on the road.

What do you think our life will be like in 2050? Some people are talking about it on QQ.


I think there won’t be any TV   channels (频道)in 2050. People will be able to choose (选择)a programme from a “menu” and a computer will send   the programme to the television* In 2050we will be able to feel the things we see on TV with our hands.


 

In 2050,there won’t be enough water. Some places will be drier and people   will not be able to have enough food. There may be serious water shortage (缺乏)•

Don't be so pessimistic about   that, Julia! People will solve this problem. And I think there will be less   water pollution. Water will be much cleaner than it is now.


 

I quite agree with Ashley. And   I believe in 2050 doctors will be able to help blind and deaf people see and   hear again. All people will be healthy because they will take a kind of   special medicine when they are bom.

根据短文内容,选择正确答案。

() 1. Blue Sky thinks the computer will send the to the television.

   A. channels   B. pictures

   C. menus   D. programmes

() 2. Julia thinks in 2050.

   A. the water will be much cleaner

   B. there will be more water pollution

   C. people will have less food

   D. some places will have more water

() 3. The underlined word“pessimistic” means in Chinese.

   A. 悲观的   B. 尴尬的

   C. 暴力的   D. 绝对的

() 4. Ashley thinks people will have in the future.

   A. more healthy food   B. less healthy food

   C. cleaner water   D. dirtier water

() 5. Linkin predicted that a kind of medicine would be able to make people .

   A. rich   B. keep healthy

   C. live happily   D. serious

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网