题目内容
C
When I drove to work yesterday,I met a traffic jam. As I looked out of my window,a handsome young man was walking on the street. He was walking towards the bridge. There were some homeless men with their cups around there. The young man went to one of them. He brought out some money from his pocket,said a few words to him and put the money into his cup. He continued to walk and then saw another homeless man. He stopped for a minute,said a few words and then gave the man a candy.
And then he saw the next homeless man. He was shivering because of coldness. The young man now stopped for a second and gave his scarf to him. He then said goodbye to him with a big smile and went away in the snow.
At that moment,I was in tears. I gave this young man my best wishes with love and blessings.
() 1. The story probably happened in .
A. spring B. summer C. autumn D. winter
() 2. How many homeless men did the young man help in this passage?
A. 2. B. 3. C. 4. D. 5.
() 3. What did the young man give the homeless men?
A. Some money,his scarf and a candy. B. His scarf,his coat and some money.
C. A candy,his hat and his coat. D. His coat,some money and a candy.
() 4. The man was shaking slightly because of .
A. hunger B. coldness C. illness D. worries
() 5. The writer felt after seeing the young man's behavior.
A. sad B. surprised C. impressed D. interested
C 阅读提示:本文讲述了一位年轻男子倾囊帮助一些无家可归的人,作者见了深受感动的故事。
1. D推理判断题。文章第二段说他因为寒冷,浑身发抖。说明当时是冬天,所以选择 D.
2. B细节理解题。年轻人分别将一些钱、糖和围巾送给了他人。
3. A细节理解题。解析见第3题。
4. B细节理解题。文章第二段说他因为寒冷浑身发抖。所以选 择 B.
5. C细节理解题。如此一位自己似乎并不富裕的年轻人,却慷慨倾 其所有帮助无家可归的人,笔者看到年轻人的行为,深受感动。 所以选择 C.
三、任务型阅读(20分)
Reading books is a good hobby for all kinds of reasons. First,reading books is fun. You can always keep yourself amused if you like reading. This is especially useful when the weather is bad. It is a relaxing hobby,too. You can really become lost in a book.
Next,you can read a book almost anywhere: in a car,in a waiting-room,on a plane,in bed —- even in the bath. All you need is a book!Reading is a convenient hobby as it is easy to stop and then start again.
Another good reason for reading books is that it is useful. If you read as a hobby you will get better and better at it. This means that you will read faster and will become better at understanding what you read. As your reading improves,you will probably find that your schoolwork becomes much easier. Many school subjects depend on good reading and,as you read,you learn more and more.
Some people say that reading is out of date. This is not true. You have to be able to read on the Internet. And the better you read,the better your computer skills will be. Reading is hardly out of date!
Good readers are most likely to be good writers,too. They are usually good at spelling as well,and have more things to write about.
Reading books is a wonderful hobby,one of the best. What other hobbies could be more useful,or more enjoyable?
根据短文内容完成下面的信息表。
Reading is a good 1 | ||
2 | Reading is fun and it can also make you feel 3 . | |
Reading is 4 because you can read at any 5 and any place as you like. | ||
Reading is 6 . | It can 7 your understanding and your schoolwork better. | |
Reading on the Internet can improve our 8 skills. | ||
Reading is good for 9 . It can help you 10 words correctly and have more things to write about. | ||
1. 2. ; 3. 4. 5.
6. 7. 8. 9. 10.