题目内容

三、任务型阅读(20分) 

     The tiger is the largest wild cat in the world. The big cat weighs about 363 kilograms and is about two meters long.

     Tigers wait until it's dark,then go out to find their food. When a tiger sees an animal,it moves very quietly,then jumps on the animal to kill it. It can take several days for a tiger to finish eating its kill. The tiger eat until it has enough,and then it covers the dead animal with leaves. Later,when the tiger is hungry again,it comes back to eat more.

     Tigers are different from others in the cat family: they like water,and they often jump into rivers to swim.

     Some tigers live in very cold places —in parts of North Korea,Eastern Russia,and Northeast China. Other tigers live in warm places — India and parts of southeast of Asia.

     All tigers are in danger. People killed them to use their skins for clothes,and their bodies for medicine. In addition,there is also less and less land for tigers to live on. But now people know that tigers are in danger and make plans to protect them.

根据短文内容回答下列问题。

1. Which animals in the cat family like to swim according to the passage?

2. When do tigers go out to catch their food?

3. How long can it take a tiger to finish eating its kill?

4. Where do tigers like to live?

5. Why did people want tiger skins?

三、 任务型阅读

阅读提示:主要介绍了世界上最大的猫科动物——老虎。

1. Tigers.细节理解题。根据文章第三段内容可知。

2. At night/When it's dark*细节理解题。根据文章第二段的开头可知。

3. Several days.细节理解题。根据文章第二段第三句可知。

4. Some of them like to live in cold places and some/others like to live in warm places.细节理解题。根据文章第四段内容可知。

5. Because they wanted to use their skins for clothes.细节理解题。根据文章最后一段的内容可知。

练习册系列答案
相关题目

A

     In 1961,Obama was born in Hawaii,US. His father was an African and his mother was I a white American. He grew up in Indonesia and HawaⅡ.

     When Obama was 10 years old,he was one of the only three black students at his school in HawaⅡ. He felt very different from most other students. White girls wanted to touch his hair. A white boy even asked him what his father was.

     “I lkied to them that my father was a Kenyan prince. But I kept asking myself who I am”’ said Obama ,“and nobody believed in me at that time. ”

However,37 years later,the boy made history. Obama became the first black president in the US history.

     His unusual background made him wonder who he was. He once turned to alcohol to help forget this question.

     With the help of his friends,Obama finally turned his life around at college. His hard work made him a star at Harvard. Later,he became the third black senator in US history.

    “Obama's success has made Martin Luther King's dream come true. That is: A man should not be by the color of his skin,but he should be judged by the content of his character ,” wrote ABC News.

() 1. Obama was born in .

   A. Britain   B. America   C. Kenya   D. Indonesia

() 2. There was/ were black student (s) at the school where he studied when he was ten.

   A. no   B. one   C. two   D. three

() 3. Obama became the first black president in US history when he was .

   A. 37   B. 38   C. 47   D. 48

() 4. Which of the following is TRUE?

   A. Obama5 s father was a Kenya prince.

   B. Obama once forgot who his father was with the help of alcohol.

   C. When he was young,Obama lied and nobody believed in him.

   D. Obama changed his college life without his friends’ help or his hard work.

() 5. From the passage,we can see that .

   A. we could judge a person by the color of his skin

   B. we could not judge a person by the content of his character

   C. we should not judge a person by the color of his skin

   D. we should judge a person by what he did when he was young

三、任务型阅读(20分) 

     Maybe you are a usual student. You probably think you will never be a top student. Anyone can become a better student if he or she wants to. Here's how.

     Plan your time carefully. When you plan your week,you should make a list of things that you have to do. After making this list,you should make a plan of your time. Don’t forget to set aside enough time for hobbies. A weekly plan may not solve all your problems,but it will force you to know what is happening to your time.

      Find a good place to study. Look around the house for a good study area. Keep this space,which may be a desk or a corner of your room,free of everything but books. No games,radios,or television!When you sit down to study,put your heart on the subject.

Make good use of your time in class. Take advantage of class time to listen to everything the teachers say. Really listening in class means less work later. Taking notes will help you remember what the teacher says.

      Study regularly. When you get home from school,go over your notes and the important points that you had in class. If you know what your teacher is going to discuss the next day,read that material. This will help you understand the next class. If you do these things regularly,the material will become more meaningful,and you will remember it longer.

     Develop a good attitude (态度) about tests. The aim of a test is to show what you have learned about a subject. They help you remember your new knowledge. The world won’t end if you don't pass a test,so don't be too worried.

    There are other methods that might help you with your studying. You will probably discover many others after you have tried these.

根据短文内容完成下列信息表。

How to Become a 1 Student

General methods

How to do it

2

Plan your time carefully

Make a list

Force you to realize 4 is happening to your time.

Make a 3

Find a good place to study

Free of everything but 5 materials

You can put all your effort to the subject.

Make good use of your time in class

Listen to everything the teachers say

Really listening in class means 7 work later.

Taking 6

Study regularly

Review your notes

Help you 9 it better and remember it longer.

8 new material

Develop a good attitude about tests

Don’t be too 10 .

Remember new knowledge.

1.  2.  3.  4.  5.

6.  7.  8.  9.  10.

C

      Long long ago a man went to India and he had never been there before. When he got there,he saw a lot of fruit,but much of it was expensive because they couldn’t grow much because there was little water. Finally he saw a big basket of some very red and long fruit. And it was the cheapest in the shop. So he went up and asked ,“How much each kilo?” and the shopkeeper said ,“Two rupees (卢比) .” Two rupees in India was nothing. So he bought a whole kilogram of the fruit and started eating it. But after he ate some of it: Oh,my god!His eyes watered,his mouth watered and burnt,and his face became red. He jumped up and down,saying ,“Ah!Ah! Ah!”

      But he still continued to eat the fruit!Some people who were looking at him shook their heads and said, “You’re crazy,man. Those are chilies (辣椒) !You can't eat so many!People use them as a condiment,but only a little bit to put into food for taste. You can't just eat them like that ” But the silly man said ,“No,I can't stop!I paid money for them,and now I'll eat them up. It's my money!”

      And you think that man was silly,right? We sometimes do a lot of things like that. We spend money,time or effort doing something. And even though it's a long time,hard experience tells us it won’t work,and we know there's no more hope,we still continue just because we’ve put money,time,effort and love into it. Just like the man who ate the chilies and felt so bad but couldn’t stop because he didn't want to waste the money he’d paid. So even if you’ve lost something,let it go and move on. That's better than continuing to lose.


() 1. The man chose to buy the red and long fruit only because .

   A. he hadn’t eaten it before   B. he was hungry

   C. it was cheap   D. he hadn’t seen it before


() 2. The underlined word “condiment” in Paragraph 2 probably means .

   A. 零食   B. 水果   C. 调料   D. 蔬菜


() 3. Which of the following sentence is TRUE?

   A. The man went to India to buy fruit.

   B. The man didn't want to waste money.

   C. The man bought the fruit because it was expensive.

   D. India can grow a lot of fruit.


() 4. From the passage,we can learn that .

   A. we shouldn’t waste money

   B. we shouldn’t eat chilies

   C. we shouldn’t buy something cheap

   D. letting something go is better than keeping on losing

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网