题目内容
B
Sometimes the easiest way to get somewhere is on the back of a bike.
More and more people are using cars in many places in Africa today. However,things are different in Malawi (马拉维) . Bikes are the most popular in this African country.
Bike riding is a way of life in Malawi. People use them to carry heavy things. They also use bikes to carry people,especially tourists. These years,taking a 'bicycle taxi? to travel around Malawi has become quite popular among tourists from all over the world.
If you go to Malawi,you will find a lot of bike taxis waiting by the sides of the roads. The riders make the bikes comfortable for passengers to sit on. You can jump on a bike taxi and get around at a very low cost.
Alice is a 21-year-old student from Canada. She enjoys the special bike riding a lot. “l really like the bike taxi” she says ,“it's easy and cheap. ” Alice usually pays just $ 1 for going shopping in town.
28-year-old Panjira Khombe began to ride a bike taxi two years ago. The young man enjoys this job. “I made boats for a living in the past,but that's a hard job. Being a bike taxi rider is easy for me and I don't mind carrying heavy people ,” he says.
() 1. In Malawi are the most popular way for people to get somewhere.
A. cars B. bikes C. trains D. buses
() 2. The passage tells us that Alice enjoys the bike taxi because it's .
A. on the side of the road B. popular and heavy
C. all over the country D. cheap and easy
() 3. From the passage we learn Panjira Khombe thinks that .
A. going shopping is easy B. making boats is difficult
C. riding a bike taxi is cheap D. carrying heavy people is interesting
() 4. The best title of the passage may be “ ”.
A. Bike Riders B. A Special Country
C. Bike Taxis D. A Cheap Journey
B 阅读提示:在马拉维这个非洲国家自行车是最普遍的交通工具。近年来,乘“自行车出租”旅行马拉维在游客中已经成为非常受欢迎的方式。
1. B由第二段最后两句可知答案。
2. D由第五段中可知,爱丽斯喜欢乘自行车出租,是因为它便宜和舒适。
3. B由最后一段可知选 B.
4. C本文的主题是马拉维的“自行车出租”。故选 C.