题目内容
【题目】My cousin Bill likes going to the beach on Sundays. Last Sunday it was sunny, he went there with his brother. They got there at 9:00. There were lots of people there on vacation. Bill and his brother sat down and began to relax themselves. Soon Bill found there were lots of empty (空的) water bottles on the beach. He also saw some paper bags on the beach. That made Bill sad. He and his brother began to clean the beach. They worked hard. About two hours later, the beach was clean again. At last they put up a sign, saying "No Littering (禁止乱扔) "on the beach. They wanted people to keep the beach clean. After that, they were very hungry. So they went to a restaurant nearby to have lunch. They had two large bowls of beef noodles there, and then they went home.
【1】Bill saw many_____ on the beach.
A. water B. bottles C. books D. signs
【2】It took Bill and his brother _____ to clean the beach.
A. one hour B. two hours C. three hours D. four hours
【3】The underlined phrase "put up" means "_____"in Chinese.
A. 推荐 B. 提供 C. 贴出 D. 提出
【4】Which of the following is TRUE?
A. At last the beach was clean.
B. Bill stayed on the beach all day.
C. People on the beach kept the beach clean.
D. Bill’s brother had a small bowl of noodles for lunch.
【答案】
【1】B
【2】B
【3】C
【4】A
【解析】试题这是一篇记叙文,文章讲述了比尔和弟弟去海滩玩发现垃圾后把其清理干净并贴出提示保持海滩清洁的牌子。告诉我们保护环境应该落实到每个人每件小事上。
【1】题意:比尔在海滩上看见了许多 。考查细节理解题。根据Soon Bill found there were lots of empty water bottles on the beach.,可知他发现海滩上有许多空瓶子,故选B。
【2】题意:比尔和他的弟弟花费 来清理海滩。考查细节理解题。根据About two hours later, the beach was clean again.,可知他们清理了两个小时,故选B。
【3】题意:下划线短语“put up”在汉语中的意思是“ ”。考查词义理解题。根据下文标记的内容saying "No Littering" on the beach.,可知是张贴了告示牌,故选C。
【4】题意:下列哪一项是正确的?考查细节理解题。A. At last the beach was clean. 海滩终于干净了;根据About two hours later, the beach was clean again.,可知说法正确。B. Bill stayed on the beach all day. 比尔整天呆在海滩上;根据My cousin Bill likes going to the beach on Sundays.,可知说法错误。C. People on the beach kept the beach clean.海滩上的人们保持海滩清洁;根据Soon Bill found there were lots of empty water bottles on the beach. He also saw some paper bags on the beach.,可知说法错误。D. Bill’s brother had a small bowl of noodles for lunch. 比尔的兄弟午餐吃了一小碗面条;根据They had two large bowls of beef noodles there, and then they went home.,可知说法错误。综合以上分析,故选A。