题目内容

【题目】根据句意及首字母提示补全下列单词, 使句子完整.

1There are a lot of a_________in the zoo.

2I want to buy a m__________of China.

3L________ are from South Africa.

4I think d _________ are very interesting.

5The people in Jinan are very f__________.

6The koalas like to eat green l___________.

7My friend wants to have a house with a b__________garden.

8Class begins(开始). Please be q__________.

9Tigers like eating m_________.

10Koalas sleep d_____ the day, but at night they get up and eat leaves.

【答案】

1animals

2map

3Lions

4dolphins

5friendly

6leaves

7beautiful

8quiet

9meat

10during

【解析】

1句意:动物园里有很多动物。a lot of许多的,后接复数名词;根据句意及首字母提示,可知填animals。

2句意:我想买一张中国地图。不定冠词a后接单数名词;根据句意及首字母提示,可知填map。

3句意:狮子来自南非。be from来自;根据are及首字母提示,可知主语是复数名词,故填Lions。

4句意:我认为海豚很有趣。本句是宾语从句,从句缺主语,根据are及首字母提示,可知主语是复数名词,故填dolphins。

5句意:济南的人民非常友好。本句缺表语形容词,very,非常,副词修饰形容词;根据句意及首字母提示,可知填friendly。

6句意:考拉喜欢吃绿叶。green绿色的,形容词修饰名词;根据句意及首字母提示,可知需用复数名词,故填leaves。

7句意:我的朋友想拥有一个有漂亮花园的房子。garden花园,名词需用形容词修饰;根据句意及首字母提示,可知填beautiful。

8句意:开始上课。请安静。本句是祈使句,需用原形动词;根据句意及首字母提示,可知填quiet。

9句意:老虎喜欢吃肉。eat吃,及物动词需接宾语;根据句意及首字母提示,可知填meat。

10句意:考拉白天睡觉,但晚上起来吃树叶。during the day在白天/在白天期间,固定短语;根据句意及首字母提示,可知填during。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面短文,然后从各题所给的四个选项中选出一个最佳选项。
My mother only had one eye. And because of this, I never wished her to show up in my 1 , being afraid that my classmates would find out I had an ugly mother.
One day during elementary school, I was terribly ill. My mother came. "Your mom only has one eye?!" asked some of my classmates. I was so 2 . I wished my mother would just disappear from this world. "If you make me teased(嘲笑),why don't you just die?" I shouted at her, taking no notice of the sad look on her face. My mother just handed me some 3and left without saying 4 . At that time, I felt 5 to say what I always wanted to say, and I didn't think I had hurt her feelings very much. That night I saw my mom 6 in her room, so quietly, as if she was afraid that she might 7 me. Even so, I hated her tears from one eye. I made a 8 : I must study hard and leave my mother. Years later my dream came true. I was quite successful and lived 9 . I never thought of going back to see my "ugly" mother 10 one day I got a letter, which said, "My son... I'm sorry I only have one eye. When you were little, you got into a(n) 11 and lost your eye. As a mom, I couldn't 12 watching you live with only one eye. 13 I gave you mine. I was never 14 with you and I never regretted(后悔) what I did because I 15 you…" I cried out aloud. Only then did I realize how beautiful my mother was!
(1)A.hospital B.library C.bank D.school
(2)A.happy B.embarrassed C.cool D.pleased
(3)A.medicine B.flowers C.keys D.baseballs
(4)A.everything B.something C.anything D.nothing
(5)A.worried B.bad C.good D.annoyed
(6)A.cooking B.working C.reading D.crying
(7)A.break B.wake C.lose D.see
(8)A.decision B.difference C.suggestion D.mistake
(9)A.luckily B.healthily C.busily D.happily
(10)A.if B.unless C.until D.though
(11)A.accident B.appointment C.university D.habit
(12)A.enjoy B.stand C.help D.stop
(13)A.So B.Because C.Or D.But
(14)A.excited B.surprised C.angry D.proud
(15)A.dislike B.love C.hate D.miss

【题目】 There are many animals in danger, such as pandas, elephants, and South China tigers.

The South China tiger is the smallest tiger in Asia. It is also one of the rarest tigers in the world. Scientists think that there might be a few South China tigers living in the wild, but they are still not sure about it.

The South China tiger is special in its face, but it shares the height with the common tigers. In the past, the South China tigers lived in the forests. But today more than half of them are living in zoos. If there are not safe places for them, they will die out soon. Baby South China tigers need their mothers’ milk in the first two months. The mother teaches her babies how to hunt.

Scientists think that people should do something to protect the rare animals. If people take action together, these animals will have a better place to live in. We’ll also live in a better world.

1How many kinds of animals are mentioned in the passage?

A.Three.B.Four.C.Five.D.Six.

2What does the underlined word “they” refer to in Paragraph 2?

A.The South China tigers.B.The pandas.C.The elephants.D.The scientists.

3Compared with common tigers, the South China tiger looks the same as them________.

A.in the faceB.in sizeC.in heightD.in the mouth

4Today most South China tigers are living________.

A.in the parksB.in the wildC.in the forestsD.in the zoos

5What can we know from the passage?

A.The South China tiger is the biggest tiger in China.

B.Baby South China tigers need mothers’ milk in the first three months.

C.The South China tiger isn’t friendly to people.

D.South China tigers’ mothers teach them how to catch animals.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网