题目内容
【题目】阅读理解
A
Old John went to see a doctor. The doctor examined him(检查)and said, “Medicine(药)can't help you. You must have a good rest. Go to a quiet place for a month, go to bed early, drink some milk, walk a lot and smoke one cigar(雪茄烟)a day.”
“Thank you very much,” said Old John, “I want to do everything you say.”
A month later old John came to the doctor again. “Well,” said the doctor, “I'm glad to see you. You look much younger.”
“Oh, Doctor,” said Old John, “I feel quite well now. I had a good rest. I went to bed early, I drank a lot of milk, and I walked a lot. Your advice(建议)certainly helped me. But you asked me to smoke one cigar a day, and the one cigar a day nearly killed me at first. It's no joke(玩笑) to start smoking at my age.”
(1)The doctor________.
A.asked him to take some medicine
B.asked him not to take any medicine
C.didn't say any word about medicine
D.gave him some medicine
(2)Old John________ after a month.
A.didn't get well
B.got well
C.was young
D.was old
(3)Which One is true?
A.Old John didn't smoke before.
B.Old John smoked before.
C.Old John didn't smoke a cigar a day.
D.Old John wanted to smoke.
【答案】
(1)B
(2)B
(3)B
【解析】这篇短文主要描述了一个病人听从医生建议,病好之后去看望医生的故事。
(1)B细节理解题。根据The doctor examined and said, “ Medicine can't help you. You must have a good rest.可知医生不让他吃药。故选B。
(2)B细节理解题。根据A month later old John came to the doctor again……said old John, “I feel quite well now.可知,一个月之后,Old John病好了。可知选B。
(3)B推理判断题。根据and the one cigar a day nearly killed (杀) me at first.可知约翰以前吸烟很多。故选B。