题目内容

【题目】阅读理解
C
On a small farm in Mexico, there are no schools. A bus is the school. The driver of the bus is the teacher. It's a school bus, but it doesn’t take the children to school. It just goes round from place to place, and sometimes it comes to this farm. The bus will stay here for three months. The farmers call it a school on wheels (车轮). Every time when the bus comes, the farmers will come, running to it, shouting and laughing. They warmly welcome the school bus.
When the bus is on the farm, in the morning, the teacher teaches t he small children. In the afternoon, the bigger children come to have their lessons because they must work in the morning. At night, the fathers and mothers come to school. They want to learn, too. How the farmers hope that some day they can have a real school on their farm!
(1)The driver of the bus is ________.
A.the teacher
B.the student
C.the farmer
D.the school
(2)When the bus school comes, the farmers will ___________.
A.stop working
B.drives the school bus
C.be happy
D.be surprised
(3)Which is true?
A.A school bus takes children to school.
B.The bus school has no teacher at all.
C.The bus school has no students.
D.The children and their parents on the farm all come to the bus school to learn.

【答案】
(1)A
(2)C
(3)D
【解析】在墨西哥有个小农场,这里没有学校。但是有汽车学校,这辆汽车的司机就是教师。农民们称 它为轮子上的学校。早上,老师教小一点的孩子;下午教大一点的学生,因此他们早上有许多活要做;晚 上要教孩子们的家长。他们希望有一天他们能有真正的学校。
(1)A细节理解题。细节理解题。问题:这名司机是干什么的?联系原文:The driver of the bus is the teacher.句意:这名汽车司机是老师。明确他是一名司机。故选A。
(2)C细节理解题。问题:当汽车学校来的时候,这些农民做什么?联系原文:Every time when the bus comes, the farmers will come, running to it, shouting and laughing.句意:每一次当这辆汽车来的时候,农民将会跑向它,大喊并且欢笑。从而说明他们是热烈地欢迎它,并且很高兴。故选C。
(3)D细节理解题。问题:哪一项是正确的?最后一段的描述:白天孩子们上课,晚上家长也来上课。从而明确答案为第四项。故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面短文内容,选择正确答案。
(B)
Mr. Hunt came from a poor family. He had three brothers and two sisters. His father worked hard but wasn't paid much. And his mother did all the housework at home. They were both able but they couldn't get enough money for their family.
Mr. Hunt was in school for only three years and he had to stop to help his parents though he was good at his lessons. When he was sixteen, he came to the city and began to work in a small factory. He learned from an old worker and became a skilled worker. The old worker liked him and married his daughter to him. The young man did not have his own house and had to live with his parents-in-law(岳父母). His mother-in-law always thought he was poor and often chattered(唠叨). So the young man tried to save everything and hoped to have his own house.
It was one fine Sunday. The old woman wanted to have a picnic on the top of the hill. She told Mr. Hunt to drive her car. But sometimes she told him to turn left and sometimes to turn right. The young man had to listen to her. At a crossing the lights were red but she made him turn left. The policeman stopped them and told the young man to give his license to him.
"If I did wrong, sir," said Mr. Hunt, "It was my mother-in-law's fault(过错). She was driving the car though she sat behind me!"
(1)The Hunts were poor because ____.
A.they were lazy
B.they were too weak to work
C.they couldn't make enough money
D.they weren't able enough
(2)Mr. Hunt left the school because ____.
A.he didn't like studying
B.his family was poor
C.he wasn't clever
D.he hoped to stay at home
(3)____, so the old man married his daughter to him.
A.Mr. Hunt became a skilled worker
B.Mr. Hunt was friendly to him
C.Mr. Hunt was paid much in the factory
D.Mr. Hunt worked for six years there
(4)The old woman was ____ to Mr. Hunt.
A.good
B.bad
C.friendly
D.useless
(5)Which of the following is wrong?
A.The old woman herself drove the car that day.
B.It was the old woman's fault.
C.Mr. Hunt hated his mother-in-law.
D.The old woman told Mr. Hunt to run the red lights.

【题目】根据短文理解选择正确答案。
B
The word “day” has two meanings. When we talk about the number of days in a year, we are using “day” to mean 24 hours. But when we talk about day and night, we are using “day” to mean the time between sunrise and sunset. Since the earth looks like a ball, the sun can shine on only half of it at a time. Always one half of the earth is having day and the other half night. A place is moved from day into night and from night into day over and over by the spinning(旋转)of the earth. At the equator(赤道)day and night are sometimes the same length(长度). They are each twelve hours long. The sun rises at 6 o'clock in the morning and sets at 6 o'clock in the evening. For six months the North Pole(北极)is tilted(倾斜)toward the sun. In those months the Northern Hemisphere(半球)gets more hours of sunlight than the Southern Hemisphere(半球). Days are longer than nights. South of the equator nights are longer than days. For the other six months the North Pole is tilted away from the sun. Then the Southern Hemisphere gets more sunlight. Days are longer than nights. North of the equator nights are longer than days. Winter is the season of long nights. Summer is the season of long days.
(1)When the Western Hemisphere is having day, the Eastern Hemisphere is having ______.
A.both day and night
B.day
C.neither(既不)day nor night
D.night
(2)A place is moved from day into night and from night into day over and over by ________ of the earth.
A.the pushing
B.the pulling
C.the spinning
D.the passing
(3)At the equator day is as long as night ________.
A.sometimes
B.never
C.usually
D.always
(4)When the North Pole is tilted toward the sun, the Northern Hemisphere gets ________ sunlight.
A.less
B.more
C.all
D.no

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网