题目内容
【题目】阅读理解
C
On a small farm in Mexico, there are no schools. A bus is the school. The driver of the bus is the teacher. It's a school bus, but it doesn’t take the children to school. It just goes round from place to place, and sometimes it comes to this farm. The bus will stay here for three months. The farmers call it a school on wheels (车轮). Every time when the bus comes, the farmers will come, running to it, shouting and laughing. They warmly welcome the school bus.
When the bus is on the farm, in the morning, the teacher teaches t he small children. In the afternoon, the bigger children come to have their lessons because they must work in the morning. At night, the fathers and mothers come to school. They want to learn, too. How the farmers hope that some day they can have a real school on their farm!
(1)The driver of the bus is ________.
A.the teacher
B.the student
C.the farmer
D.the school
(2)When the bus school comes, the farmers will ___________.
A.stop working
B.drives the school bus
C.be happy
D.be surprised
(3)Which is true?
A.A school bus takes children to school.
B.The bus school has no teacher at all.
C.The bus school has no students.
D.The children and their parents on the farm all come to the bus school to learn.
【答案】
(1)A
(2)C
(3)D
【解析】在墨西哥有个小农场,这里没有学校。但是有汽车学校,这辆汽车的司机就是教师。农民们称 它为轮子上的学校。早上,老师教小一点的孩子;下午教大一点的学生,因此他们早上有许多活要做;晚 上要教孩子们的家长。他们希望有一天他们能有真正的学校。
(1)A细节理解题。细节理解题。问题:这名司机是干什么的?联系原文:The driver of the bus is the teacher.句意:这名汽车司机是老师。明确他是一名司机。故选A。
(2)C细节理解题。问题:当汽车学校来的时候,这些农民做什么?联系原文:Every time when the bus comes, the farmers will come, running to it, shouting and laughing.句意:每一次当这辆汽车来的时候,农民将会跑向它,大喊并且欢笑。从而说明他们是热烈地欢迎它,并且很高兴。故选C。
(3)D细节理解题。问题:哪一项是正确的?最后一段的描述:白天孩子们上课,晚上家长也来上课。从而明确答案为第四项。故选D。
【题目】选择词语适当形式填空,每词仅用一次。
tooth noise miss snow quick |
(1)At ten I brush my and then I go to bed.
(2)The students usually eat .
(3)Don’t be in the hospital.
(4)In Harbin the weather is in winter.
(5)Zhu Hui his parents and wishes to stay with them.