题目内容
【题目】A. Choose the best answer (根据以下内容,选择最恰当的答案)
April Hot Sale Nobel Book Store!
To celebrate our 30th birthday,we are having a big sale!
children’s books | Textbook | Picture book | Story book |
25%off | 30%off | 20%off | |
20%discount(折扣)on all adults’ books! | |||
Amazing events in our birthday month:
Time & Place | Event | Speaker |
25 April, 4 pm Fanta Centre, 3F | Introduction: The School Diaries | Claire Tay, writer of the book |
26 April, 1 pm Retro Mall, 2F | Discussion: How to improve through reading | Michael Hawes, English professor |
28 April, 7 pm Winkle Mall, 1F | Lecture: The most popular books of the year | David Koh, director of the book store |
29 April, 8 pm Fanta Centre, 3F | Question & Answer: Face to face with a renowned writer | Kate White, winner of many international awards |
Spend over $50 and get a chance to win a $10 gift card.
Spend over $100 and get a chance to win prizes, from Nobel membership, e-dictionaries to concert tickets!
![]()
【1】April is the birthday month of ________.
A. Nobel Book Store B. Fanta Centre C. Retro Mall D. Winkle Mall
【2】You can get the biggest discount on ________.
A. adults’ story books B. all magazines C. children’s picture books D. all textbooks
【3】________ will help you know more about the most popular books this year.
A. Claire Tay B. Michael Hawes C. David Koh D. Kate White
【4】The underlined word “renowned” means ________.
A. new B. young C. humourous D. famous
【5】If you spend $65, you will get a chance to win ________.
A. an e-dictionary B. a $10 gift card C. Nobel membership D. a concert ticket
【6】The main purpose of the advertisement is to ________.
A. find excellent writers B. attract more book buyers
C. celebrate Children’s Day D. introduce new reading courses
【答案】
【小题1】A
【小题2】C
【小题3】C
【小题4】D
【小题5】B
【小题6】B
【解析】
试题分析:本文是Nobel Book Store为庆祝建店30周年而做“四月热销”促销活动。
【小题1】细节理解题。根据店庆海报可知,活动主办方是Nobel Book Store(诺贝尔书店),左列一栏Time & Place是活动时间和地点。故选A。
【小题2】细节理解题。根据店庆海报可知,针对children’s books和adults’books分别discount打折,而优惠最大的是children’s picture books,达到30% off七折。故选C。
【小题3】细节理解题。根据海报所列活动安排可知,28 April, 7 pm ,Winkle Mall, 1F,书店经理David Koh有一个讲座The most popular books of the year年度最受欢迎的书。故选C。
【小题4】细节理解题。A. new新的B. young年轻的C. humourous幽默的D. famous著名的。根据海报最末一栏可知,演讲者Kate White,是winner of many international awards国际大奖得主,读者所面对的当然是a renowned writer享有盛誉的大作家。故选D。
【小题5】细节理解题。根据Spend over $50 and get a chance to win a $10 gift card.可知,$50<$65<$100。故直接选B。
【6】文意理解题。A. find excellent writers寻找优秀作家;B. attract more book buyers吸引更多的图书购买者;C. celebrate Children’s Day庆祝儿童节;D. introduce new reading courses介绍新的阅读课程。根据常识,书店做促销的the main purpose 主要目的,当然是卖出更多的书籍。故选B。
【题目】 Do you want any new clothes? Come and buy your clothes at Huaxing Clothes Store! We sell our clothes at very good prices!
Huaxing Clothes Store | ||
Clothes | Colors | Prices |
socks | white, red, black | $2 |
skirt | red, yellow, blue | $15 |
shorts | black, yellow, blue, white | $8 |
shoes | white, black | $28 |
T-shirt | red, white, green | $9 |
sweater | blue, green, black, yellow | $15 |
trousers | black, blue | $20 |
【1】 kinds of clothes are now on sale in the store.
A. FourB. FiveC. SixD. Seven
【2】You can’t buy skirts in the store.
A. redB. greenC. yellowD. blue
【3】You only have $30. You can buy .
A. a sweater and a T-shirtB. a skirt and a pair of trousers
C. a pair of shorts and a pair of shoesD. a pair of shoes and a pair of trousers
【4】The______are the cheapest in the store.
A. shortsB. trousersC. socksD. skirts