题目内容

【题目】请阅读下面图文,简要回答所给问题。并将答案写在答题卡相应的位置上。

BIKE SHARING IN CHINA

Bike-sharing, as one of the new “Four Great Achievements of China” , has won warm praise (赞扬) from users. Because of its convenience and low prices, riding shared bikes to school, workplaces or to go sightseeing is becoming more and more popular in big cities in China. About 49 million people have used shared bikes.

Which bike--sharing app is the most popular?

Users by gender(性别) popular in January, 2017?

How often do people ride shared bikes?

In the survey, we asked 705 people, but there were 205 people who didn’t use shared bikes.

1Why is bike-sharing service becoming more popular in big cities in China?

2Which bike-sharing app is the second most popular in January, 2017?

3According to the chart Users by gender, what conclusion(结论) can you draw?

4How many people ride shared bikes every day according to the pie chart?

5Did you ever ride a shared bike? What do you think of the bike -sharing service?

【答案】

1Because it is convenient and cheap.

2Ofo bike-sharing app.

3More men like ofo bike, while more women like mobike.(不唯一)

4116 people.

5Yes, I did. I think it’s great/convenient / cheap… (不唯一)

【解析】

本文介绍了共享单车在中国的大城市很受欢迎,并指出了其受欢迎的原因。

1根据文中第一段“Because of its convenience and low prices, riding shared bikes to school, workplaces or to go sightseeing is becoming more and more popular in big cities in China.”可知,在中国的大城市里,共享单车之所以越来越受欢迎,是因为共享单车服务方便而且价格低廉。故填Because it is convenient and cheap.

2根据柱形图中可知,在2017年,第二受欢迎的共享单车应用是Ofo。故填Ofo bike-sharing app.

3本题为开放性题目,答案不唯一。根据第二幅图中可知,46.77%的女性喜欢mobike53.23%的男性喜欢mobike28.08%的女性喜欢ofo71.92%的男性喜欢ofo。由此可以得出,更多的男性喜欢ofo bike,而更多的女性喜欢mobike。故填More men like ofo bike, while more women like mobike.

4根据文中“In the survey, we asked 705 people, but there were 205 people who didn’t use shared bikes.”可知,这次调查一共询问了705人,其中有205人没有用过共享单车,所以使用过共享单车的人是500人;根据饼状图中可知,每天使用共享单车的人占比23.2%500×23.2%=116,所以有116人每天使用共享单车。故填116 people

5本题为开放性题目,答案不唯一。肯定回答用yes,否定回答用no,并陈述原因。故填:Yes, I did. I think it’s great/convenient / cheap

练习册系列答案
相关题目

【题目】Butterflies at Risk

What's causing problems for these beautiful insects?

Something is harming the monarchs. One of the largest butterflies in North America, monarchs are famous for their long migrations(迁徙)covering thousands of miles. Yet the number of monarchs is dropping. Bad weather conditions, putting the butterfly population in danger. Some butterfly experts say that the number of monarch butterflies has been cut by 25 percent. In recent years, unusually cold temperatures and rain have caused monarchs to die in large numbers. These conditions have also caused new butterflies not to hatch(孵化).

Will they return?

Monarchs are very sensitive(敏感的)to change because of the long distances they travel. They cover thousands of miles each year, flying between their winter homes in Mexico or Southern California and their summer homes in the Midwest. Other animals also migrate. And many travel much farther. A bird called the Arctic tern goes round trip between the Arctic and the Antarctic every year. Like the Arctic tern, a type of gray whale has a long migration. It travels 12,400 miles from Baia California in Mexico to waters off Alaska and back. The longest migration ever recorded is by the sooty shearwater. Every year this bird flies 40, 000 miles from New Zealand to the northern part of the Pacific Ocean to find food.

The monarchs don't travel as far as animals like the Arctic tern and the sooty shearwater, but their journey isn't safe. Every year as many as 100 million monarch butterflies leave Mexico for the first leg of the migration. It's hard to imagine that such a large number might be in danger. Yet many scientists tell us that the danger is very real.

In Mexico people are destroying the natural environment. They cut down the trees where millions of monarchs. spend the winter and use chemicals to kill the milkweed, the monarch's favourite food. Monarchs spend the winter in Mexico and California. In both places, development is destroying these winter homes. Unless steps are taken to protect their habitats, the monarchs' migration could become a thing of the past.

"If we lose the whole migration, we lose one of the nation's most magnificent phenomena, " said Chip Taylor, a professor at the University of Kansas. These butterflies are the symbol of richness of biological diversity(生物多样性).

1Are monarch butterflies famous for their long migrations?

2What are putting the butterfly population in danger?

3Where are monarchs' winter homes?

4In Paragraph 2, what animal has the longest migration?

5What can people do to protect monarch butterflies?

【题目】

Imagine the situation. You are driving along a desert or on a mountain. You have no idea where you are. You passed the last house two hours ago. Then your car breaks down. It is night and it is cold. You have no mobile phone. What do you do? Well, next time take a GPS with you. This invention may be able to help you. It is a device (装置) which uses satellites (卫星) to find the user’s position (位置). It can find your position to within 20 metres. A GPS cannot start your car, but at least you will know where you are.

GPS, which means Global Positioning System, is a small radio receiver. It looks like a mobile phone. It is sometimes put into a watch or a telephone. We also find GPS devices in cars, planes, or boats. Some of these devices have electronic maps, so you know where you are. For example, in a city they can tell you the name of the street.

There are three parts to the Global Positioning System. The first part is the receiver. You can hold it in your hand, or have it fixed into your car, plane, etc. The second part is a group of satellites orbiting(环绕运行) the Earth. The receiver contacts at least four of the satellites and calculates its position. The third part of the system is a network of ground stations. They are all over the world. They control the satellites and make sure they are working well.

Some people think that in the future the GPS will be as common as the mobile. They are becoming cheaper and more and more accurate. Also there will be new uses for the GPS. Perhaps they will become like watches. Everyone will have one and you will never be lost anywhere.

1GPS can help you find your position, can’t it?

2What does a GPS look like?

3How many things are mentioned that GPS devices can be put into?

4Why do some people think GPS devices will be popular in the future?

5What is the use of ground stations?

6What is the author’s purpose of writing this passage?

【题目】A. Choose the best answer (根据以下内容,选择最恰当的答案)

April Hot Sale Nobel Book Store!

To celebrate our 30th birthday,we are having a big sale!

childrens books

Textbook

Picture book

Story book

25%off

30%off

20%off

20%discount(折扣)on all adults books!

Amazing events in our birthday month:

Time & Place

Event

Speaker

25 April, 4 pm

Fanta Centre, 3F

Introduction:

The School Diaries

Claire Tay,

writer of the book

26 April, 1 pm

Retro Mall, 2F

Discussion:

How to improve through reading

Michael Hawes,

English professor

28 April, 7 pm

Winkle Mall, 1F

Lecture:

The most popular books of the year

David Koh,

director of the book store

29 April, 8 pm

Fanta Centre, 3F

Question & Answer:

Face to face with a renowned writer

Kate White,

winner of many international awards

Spend over $50 and get a chance to win a $10 gift card.

Spend over $100 and get a chance to win prizes, from Nobel membership, e-dictionaries to concert tickets!

【1】April is the birthday month of ________.

A. Nobel Book Store B. Fanta Centre C. Retro Mall D. Winkle Mall

【2】You can get the biggest discount on ________.

A. adults’ story books B. all magazines C. children’s picture books D. all textbooks

【3】________ will help you know more about the most popular books this year.

A. Claire Tay B. Michael Hawes C. David Koh D. Kate White

【4】The underlined word renowned means ________.

A. new B. young C. humourous D. famous

【5】If you spend $65, you will get a chance to win ________.

A. an e-dictionary B. a $10 gift card C. Nobel membership D. a concert ticket

【6】The main purpose of the advertisement is to ________.

A. find excellent writers B. attract more book buyers

C. celebrate Children’s Day D. introduce new reading courses

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网