题目内容
【题目】![]()
Can hippos swim?
Hippos like to spend most of their time in the water. But they can't swim!
They just walk in water. Hippos enjoy staying in cool water. They go up and
down in the water.
![]()
Can Koalas eat poison?
Koalas only eat a special kind of leaves. Each Koala eats about 1kg of these leaves a day. These leaves are poisonous(有毒的)。But they can' t kill koalas because koalas have special bodies. They can keep koalas from the poison in the leaves.
![]()
Are clouds really light?
Most clouds might look light. But they are heavier than you think. A cloud can be about 500000 kg. That' s as heavy as 100 elephants. Clouds look big but are made up of many small water drops (水滴). Each water drop is so small that it can fly high. This is how clouds stay in the sky.
![]()
Are left-handers stmarter?
Left-handers and right-handers usually use different sides of their brains(大脑). Right- handers use the left side more often, but left-handers use both sides. We use the left side of our brain to work out problems and the right side to create. Left- handers are good at creative things such as music, art and science. But it's not all-good news for them. They often forget names and places.
![]()
Do children with older brothers spend more time learning language?
Having an older brother comes with many good points. However, a group of
scientists found that children with older brothers spend more time in language learning than those children with older sisters. Scientists think this is because older brothers talk more to their parents. Older sisters talk with their younger sisters and brothers more.
【1】What are these passages about?
A.Human and nature.B.Animals and weather.C.Weather and human.
【2】Hippos can____ in the water.
A.swimB.go up and downC.enjoy keeping warm
【3】According to the passages above, which question can you answer?
A.Why are the clouds heavy?
B.Why can koalas eat poisonous leaves?
C.Why does it take children with older brothers more time to learn language?
【4】What may left-handers not be good at?
A.Music, art and science.B.Working out problems.
C.Remembering names and places.
【5】In which magazine below can we read these passages?
A.World TripB.Science TodayC.Animal World
【答案】
【1】A
【2】B
【3】C
【4】C
【5】B
【解析】
文章是对人们困惑的五个问题:河马会游泳吗?考拉能吃毒药吗?云真的很轻吗?左撇子更聪明吗?有哥哥的孩子花更多的时间学习语言吗?分别做了具体的解答。
【1】推理判断题。根据整篇文章的理解可知,文中介绍的有动物,自然现象,还有关于人类的问题,所以应该是关于“人与自然”的,故选A。
【2】细节理解题。根据文中But they can’t swim! They just walk in water. Hippos enjoy staying in cool water. They go up and down in the water. 但它们不会游泳!它们只是在水里行走。河马喜欢呆在凉水里。它们在水里上下移动。可知答案,故选B。
【3】细节理解题。根据文中Scientists think this is because older brothers talk more to their parents. Older sisters talk with their younger sisters and brothers more. 科学家认为,这是因为哥哥和父母的交流更多。姐姐多和弟弟妹妹聊天。可知这里可以回答“为什么有哥哥的孩子要花更多的时间学习语言?”,故选C。
【4】细节理解题。根据文中But it’s not all-good news for them. They often forget names and places. 但对他们来说并不都是好消息。他们经常忘记名字和地点。可知他们会忘记名字和地点,故选C。
【5】推理判断题。根据整个文章的理解可知,这是回答一些问题,是有关科普方面的文章,所以应该在科学书上会看到,故选B。
【题目】A. Choose the best answer (根据以下内容,选择最恰当的答案)
April Hot Sale Nobel Book Store!
To celebrate our 30th birthday,we are having a big sale!
children’s books | Textbook | Picture book | Story book |
25%off | 30%off | 20%off | |
20%discount(折扣)on all adults’ books! | |||
Amazing events in our birthday month:
Time & Place | Event | Speaker |
25 April, 4 pm Fanta Centre, 3F | Introduction: The School Diaries | Claire Tay, writer of the book |
26 April, 1 pm Retro Mall, 2F | Discussion: How to improve through reading | Michael Hawes, English professor |
28 April, 7 pm Winkle Mall, 1F | Lecture: The most popular books of the year | David Koh, director of the book store |
29 April, 8 pm Fanta Centre, 3F | Question & Answer: Face to face with a renowned writer | Kate White, winner of many international awards |
Spend over $50 and get a chance to win a $10 gift card.
Spend over $100 and get a chance to win prizes, from Nobel membership, e-dictionaries to concert tickets!
![]()
【1】April is the birthday month of ________.
A. Nobel Book Store B. Fanta Centre C. Retro Mall D. Winkle Mall
【2】You can get the biggest discount on ________.
A. adults’ story books B. all magazines C. children’s picture books D. all textbooks
【3】________ will help you know more about the most popular books this year.
A. Claire Tay B. Michael Hawes C. David Koh D. Kate White
【4】The underlined word “renowned” means ________.
A. new B. young C. humourous D. famous
【5】If you spend $65, you will get a chance to win ________.
A. an e-dictionary B. a $10 gift card C. Nobel membership D. a concert ticket
【6】The main purpose of the advertisement is to ________.
A. find excellent writers B. attract more book buyers
C. celebrate Children’s Day D. introduce new reading courses