题目内容
【题目】Answer the questions (根据短文内容回答T列问题):
![]()
①These days, people with serious heart problems can have a heart transplant - in other words, another heart is put into their body to replace the heart with problems.
②Christiaan Barnard was the surgeon (外科医生) who performed the first human heart transplant operation. Barnard was born in 1922. in his native South Africa. He studied medicine at the University of Cape Town and graduated in 1953. Then he went to the USA and studied at the University of Minnesota. He returned to the University of Cape Town in 1958 to teach surgery. No one knew very much about him- but in 1967, he became world-famous.
③On 3 December. Barnard transferred the heart of a 25-year-old woman into the body of Louis Washkansky, a 55-year-old grocer. Unfortunately, Washkansky died 18 days later. Barnard did a second transplant, on 2 January 1968. for a man called Philip Blaiberg - this was a lot more successful. as Blaiberg lived for over 1 8 months after the operation.
④Barnard was not the usual picture of a surgeon. Young and handsome. he spent as much time in nightclubs as he did in operation rooms. He met the Pope(教皇)in Rome and President Lyndon Johnson in the USA. He knew many beautiful film stars of the time, but all three of his marriages failed. He also performed free surgery on hundreds of very sick people
⑤He died in September 200l, aged 78.
【1】When was Christiaan Barnard born?
【2】In which two countries did he study'?
【3】What did Barnard do at the University of Cape Town in 1958?
【4】How long did Philip Blaiberg live after his heart transplant?
【5】What does paragraph④tell us about Barnard? Answer in one sentence.
【6】What kind of person do you think Barnard was? Give your reasons.
【答案】
【1】In 1922.
【2】South Africa and the USA.
【3】 He taught surgery.
【4】(For) over 18 months.
【5】He was different from other surgeons in many ways. /As a surgeon, he is different from other surgeons.
【6】(Possible answers: He was a historic hero. He was great because he was the first surgeon who performed the human heart transplant operation. He was a special person who enjoyed life and contributed much to human health. He was not afraid of challenges as he was the first to perform the human heart transplant; He had strong belief in saving lives and worked hard to do so. In fact he was so successful as a surgery that Pope and president met him. )
【解析】
试题分析:短文介绍了克里斯蒂安·巴纳德伟大而不平凡的一生。他是一个历史性的英雄。因为他是第一个进行人体心脏移植手术的外科医生。他是一个很特别的人,喜欢生活,对人类的健康有很大的贡献。他不害怕挑战,因为他是第一个进行人体心脏移植的人,他对拯救生命和努力工作有强烈的信念。事实上,他是如此的成功,作为一个外科医生,罗马教皇和美国总统林登·约翰逊亲自会见过他。2001年去世,享年78岁。
【1】问题:克里斯蒂安·巴纳德是什么时候出生的?根据短文中的句子“Barnard was born in 1922. in his native South Africa.”可知,克里斯蒂安·巴纳德出生于1922年。故答案为In 1922.
【2】问题:他在哪两个国家学习过?根据短文中的句子“He studied medicine at the University of Cape Town and graduated in 1953. Then he went to the USA and studied at the University of Minnesota.”可知,他在开普敦大学学医,然后他去了美国明尼苏达大学学习。故答案为South Africa and the USA.
【3】问题:1958年巴纳德在开普敦大学做什么?根据短文中的句子“He returned to the University of Cape Town in 1958 to teach surgery.”可知,答案为He taught surgery.
【4】问题:Philip Blaiberg在心脏移植后活了多长时间?根据短文中的句子“Blaiberg lived for over 1 8 months after the operation.”可知,Philip Blaiberg接受手术后活了18个月。故答案为(For) over 18 months.
【5】问题:第四段告诉我们有关巴纳德的什么事情?根据此段的段落大意可知,巴纳德不同于其他众多的外科医生。故答案为He was different from other surgeons in many ways. /As a surgeon, he is different from other surgeons.
【6】问题:你觉得巴纳德是什么样的人?给出你的理由。结合短文大意可知,答案为He was a historic hero. He was great because he was the first surgeon who performed the human heart transplant operation. He was a special person who enjoyed life and contributed much to human health. He was not afraid of challenges as he was the first to perform the human heart transplant; He had strong belief in saving lives and worked hard to do so. In fact he was so successful as a surgery that Pope and president met him. )
【题目】A. Choose the best answer (根据以下内容,选择最恰当的答案)
April Hot Sale Nobel Book Store!
To celebrate our 30th birthday,we are having a big sale!
children’s books | Textbook | Picture book | Story book |
25%off | 30%off | 20%off | |
20%discount(折扣)on all adults’ books! | |||
Amazing events in our birthday month:
Time & Place | Event | Speaker |
25 April, 4 pm Fanta Centre, 3F | Introduction: The School Diaries | Claire Tay, writer of the book |
26 April, 1 pm Retro Mall, 2F | Discussion: How to improve through reading | Michael Hawes, English professor |
28 April, 7 pm Winkle Mall, 1F | Lecture: The most popular books of the year | David Koh, director of the book store |
29 April, 8 pm Fanta Centre, 3F | Question & Answer: Face to face with a renowned writer | Kate White, winner of many international awards |
Spend over $50 and get a chance to win a $10 gift card.
Spend over $100 and get a chance to win prizes, from Nobel membership, e-dictionaries to concert tickets!
![]()
【1】April is the birthday month of ________.
A. Nobel Book Store B. Fanta Centre C. Retro Mall D. Winkle Mall
【2】You can get the biggest discount on ________.
A. adults’ story books B. all magazines C. children’s picture books D. all textbooks
【3】________ will help you know more about the most popular books this year.
A. Claire Tay B. Michael Hawes C. David Koh D. Kate White
【4】The underlined word “renowned” means ________.
A. new B. young C. humourous D. famous
【5】If you spend $65, you will get a chance to win ________.
A. an e-dictionary B. a $10 gift card C. Nobel membership D. a concert ticket
【6】The main purpose of the advertisement is to ________.
A. find excellent writers B. attract more book buyers
C. celebrate Children’s Day D. introduce new reading courses