题目内容

【题目】Home Alone is a very funny 1990 American film. It tells us a story about a boy who is accidentally left alone at home.

One night ___________ Christmas, the McAlister family meet at their house. They are planning to ___________ to Paris for the holiday and are busy getting ready. Eight-year-old Kevin is the youngest child and is fighting with his brothers, sisters and cousins. When he goes to bed, he is so angry that he wishes all his family would ___________. In the morning, everyone wakes up very __________. They are all in a hurry to get to the airport, so they forget Kevin and he is left alone at home by accident.

Although Kevin is alone, he is very happy at first. His terrible family have gone—his ___________ has come true. He watches TV, eats lots of fast food and plays games. He has a good time. But later on, he goes out and hears two___________ men called Harry and Mary planning to steal from his house. He goes home and plans some very funny ways to___________ Harry and Mary. Many things in the house get broken as Kevin tries to stop them. Finally, the __________ come and the men are taken away.

The house is now in a mess, ___________ Kevin tidies it up and waits for his parents. They get back from Paris and are very happy to find that Kevin is ___________.

1A. at B. in C. before

2A. drive B. fly C. ride

3A. go away B. wake up C. have fun

4A. early B. late C. quickly

5A. wish B. plan C. promise

6A. honest B. brave C. bad

7A. kill B. catch C. meet

8A. friends B. parents C. police

9A. so B. although C. because

10A. active B. safe C. clever

【答案】

1C

2B

3A

4B

5A

6C

7B

8C

9A

10B

【解析】试题分析:短文介绍的是电影《小鬼当家》的基本剧情。九岁的凯文赌气没有跟家人一块去巴黎过圣诞节,而粗心的父母急着赶飞机竟然也没有发现落下了凯文。凯文自己玩得很开心,不幸的是遇到两个坏人入室行窃,他理智地策划了有趣的方案来捕捉他们。很快,警察过来抓走了窃贼,可是家里乱糟糟的。凯文收拾整齐屋子,等着父母回家影片充分地展现了小凯文的大智慧。

1句意:圣诞节前的一个晚上,McAlister一家开了家庭会议考查名词辨析题。根据下文They are planning to fly to Paris for the holiday.计划飞往巴黎度假,for the holiday指的就是Christmas,可知是在圣诞节之前,故选C。

2句意:他们计划飞往巴黎度假,正忙着准备工作。考查动词辨析题。fly to飞往根据下文They are all in a hurry to get to the airport.急急忙忙赶到机场可知他们计划乘飞机去巴黎,故选B。

3句意:当他上床睡觉的时候,他非常生气,希望他的家人都能离开。考查动词短语辨析题。A. go away离开;B. wake up醒来;C. have fun玩得高兴本句是结果状语从句,根据上文he is so angry,结合句意语境,可知选A。

4句意:早上,每个人都醒得很晚。考查形容词辨析题。根据下文They are all in a hurry to get to the airport.他们急急忙忙赶往机场,可知都起晚了,故选B。

5句意:他那糟糕的家庭已经走了——他的愿望实现了。考查名词辨析题。A. wish愿望;B. plan计划;C. promise承诺。根据前文he is so angry that he wishes all his family would go away.,可知选A。

6句意:但后来,他出去时听到两个叫亨利和玛丽的坏人正计划偷他的家考查形容词辨析题。A. honest诚实的;B. brave勇敢的;C. bad坏的。根据句意语境,偷盗别人的肯定是坏人,可知选C。

7句意:他回到家里,策划了一些非常有趣的方式来捕捉亨利和玛丽。考查动词辨析题。A. kill杀死;B. catch抓住;C. meet遇见。根据句意语境,可知AC两项意思不合句意,故选B。

8句意:最后,警察来了,这些人被带走了。考查名词辨析题。A. friends朋友;B. parents父母;C. police警察。根据句意语境,可知AB不合实际,故选C。

9句意:房子现在乱七八糟,于是凯文收拾干净,等待他的父母。考查连词辨析题。A. so因此,表因果;B. although尽管,表让步;C. because因为,表原因。根据句意语境,可知本句是因果关系,前一句表因,后一句是果,故选A。

10句意:他们从巴黎回来,很高兴发现凯文是安全的。考查形容词辨析题。A. active活泼的;B. safe安全的;C. clever聪明的。根据句意语境,父母当然关心孩子的安全,可知选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面的短文并用英语回答问题,并将答案写在答题卷上标有题号的横线上。

(an extract from Stuart Little)

When Mrs. Frederick C. Little's second son arrived, everybody noticed that he was not much bigger than a mouse. The truth of the matter was, the baby looked very much like a mouse in every way. He was only about two inches high; and he had a mouse's sharp nose, a mouse's tail, a mouse's whiskers(胡须),and the pleasant, shy manner of a mouse. Before he was many days old he was not only looking like a mouse but acting like one, too-wearing a gray hat and carrying a small cane(手杖).Mr. and Mrs. Little named him Stuart, and Mr. Little made him a tiny bed.

Unlike most babies, Stuart could walk as soon as he was born. Mrs. Little saw right that the baby clothes she had provided were unsuitable, and she set to work and made him a fine little blue suit. Every morning, before Stuart dressed. Mrs. Little went into his room and weighed him on a small scale()which was really used for weighing letters. At birth Stuart could have been sent by first class mail, but his parents preferred to keep him rather than send him away. At the age of a month, he had gained only a third of an ounce(盎司), his mother was so worried that she sent for the doctor.

The doctor was happy with Stuart and said that it was very unusual for an American family to have a mouse. He took Stuart's temperature and found that it was 98.6, which is normal for a mouse. Everything seemed to be all right, and Mrs. Little was pleased to get such a good report.

"Feed him up!" said the doctor cheerfully, as he left.

The home of the Little family was a pleasant place near a park in New York City. In the mornings, the Littles were up early as a general rule. Stuart was a great help to his parents, and to his old brother, because of his small size and because he could do things that a mouse can do and was willing to do them.

1What did Stuart Little look like?

2Why did Mrs. Little send for a doctor?

3Do you want to have a brother like Stuart Little? Why or why not?

【题目】短文填空。从下面方框分钟选出10个单词,用它们的适当形式填入短文空格内,使短文意思正确、通顺(每词限用一次)。

complete cross develop fair include others

pleasant recently regard silence those well

Dogs are friendly and they love humans to be with them. Your dog will always wait for you by the door, face smiling, mouth open and tail wagging, ready to play with you, his best friend in the world.

It seems that there’s a good reason why dogs 1 as man’s best friend. Scientists have found that dogs are the only animals 2 can read emotion (情感) in faces much like humans. The finding suggests that like an understanding friend, dogs can see you are happy, sad, 3 or angry. When you’re feeling blue, your dog will remain by your side 4 comforting you. When you’re happy and excited, your dog will leap around you and share in your joy.

When humans look at a new face, their eyes usually look 5 the left, falling on the right hand side of the person’s face first. A possible reason for this is that the right side of the human face is 6 at expressing feelings.

Scientists have now shown that pet dogs also have “left gaze bias (左视偏好)”, but only when looking at human faces. No 7 animal has been known to do like this before. Dr. Kun Guo with his team showed 17 dogs the pictures of human, dog and monkey faces as well as something else. The dogs’ eyes and heads show a strong left gaze bias when the animals see human faces. But this did not happen when they were shown other pictures, 8 those of dogs.

Guo guess that over thousands of years living with humans, dogs may 9 the left gaze bias as a way to guess our emotions.

10 studies show that the right side of our faces can show feelings better than the left. If true, then it makes sense to see the right side of a face first.”

【题目】(朝阳一模)阅读短文,根据短文内容回答问题。

We should learn to understand our mother well. Here are the best ways towards a better relationship with her. They are not necessarily surprising, but they have worked for many people. Try them.

Remember your mother's age

As children, we often forget our mother's age. Knowing our mother's age, not just in numbers of years but in terms of her psychological (心理的))and physical state, often helps us to understand her better.

Listen to your mother

I have found that sometimes the things my mother told me long ago are pretty useful.If you respect her point of view, it will help your mother feel close to you.

Ask your mother about your childhood(童年的)history

If you are lucky enough to have a living family, think of your life as a jigsaw puzzle(拼图游 )and ask as many questions as you can to put the picture together. Understanding your childhood history can help you know more clearly who you are,as part of a family which you share with your mother.

Trying to understand our mother is the topic of how we understand ourselves. We should follow the way of her life. When we are able to accept our mother—with all her failings, we can understand her better and it can also help us to know about our shortcomings. Remember that understanding our mother is really about understanding ourselves.

1Should we learn to understand our mother well?

2What do children often forget about their mother?

3How do we make our mother feel close to us?

4Why do we ask our mother about our childhood history?

5What does the writer want to tell us?

【题目】Last year, Webster and her family gave away 30 pairs of shoes, Webster, 13, is a seventh- grader at Calvary Christian school in the US.

I never really thought that there were people that don’t wear shoes and don’t get to have them,” said Webster. Last year, Webster and her classmates and staff at the school and Calvary Church donated more than 1,000 of shoes.

This year, the school and church are still holding the activity. They collect new or lightly used shoes to Soles4Souls. It is a global nonprofit organization that gives shoes and clothing to people in need for free.

Head of the school Troy saw Sole4Souls as a good way to develop the charitable(慈善的) giving. ”It’s amazing how easy it is to give away what we have in our closet already. And it doesn’t hurt too much,” he said. ”it’s just growing generosity(慷慨) in our students. It’s helping them to think beyond themselves..”

The goal this year is to collect 1,500 pairs of shoes, Troy said. A group of students including Webster is heading up the thing. They create posters to put up around their school yard and spread the word to church members and their neighbors.

Taking part in Soles4 Souls has also changed the way Bella, 12, thinks of shoes. Last year, she gave five pairs –including some she wanted to keep. Now she is looking forward to doing it.

1Who may donate the shoes to people in need?

A. The students B. The staff at the church

C. The workers and teachers at school D. All of the above

2According to the passage, which of the following is TRUE?

A. Webster and Bella gave away 45 pairs of shoes last year.

B. Students only give away the shoes they have used before to the Sloes4Souls

C. Students can become generous when they take part in the charitable giving.

D. It’s really hard to give away in clothes and shoes that we own.

3The nonprofit organization in the fourth paragraph means the organizations that are run(经营) .

A. to ask people for the profit

B. not for the purpose of making money

C. by the government

D. by some traders

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网