题目内容
【题目】Last year, Webster and her family gave away 30 pairs of shoes, Webster, 13, is a seventh- grader at Calvary Christian school in the US.
I never really thought that there were people that don’t wear shoes and don’t get to have them,” said Webster. Last year, Webster and her classmates and staff at the school and Calvary Church donated more than 1,000 of shoes.
This year, the school and church are still holding the activity. They collect new or lightly used shoes to Soles4Souls. It is a global nonprofit organization that gives shoes and clothing to people in need for free.
Head of the school Troy saw Sole4Souls as a good way to develop the charitable(慈善的) giving. ”It’s amazing how easy it is to give away what we have in our closet already. And it doesn’t hurt too much,” he said. ”it’s just growing generosity(慷慨) in our students. It’s helping them to think beyond themselves..”
The goal this year is to collect 1,500 pairs of shoes, Troy said. A group of students including Webster is heading up the thing. They create posters to put up around their school yard and spread the word to church members and their neighbors.
Taking part in Soles4 Souls has also changed the way Bella, 12, thinks of shoes. Last year, she gave five pairs –including some she wanted to keep. Now she is looking forward to doing it.
【1】Who may donate the shoes to people in need?
A. The students B. The staff at the church
C. The workers and teachers at school D. All of the above
【2】According to the passage, which of the following is TRUE?
A. Webster and Bella gave away 45 pairs of shoes last year.
B. Students only give away the shoes they have used before to the Sloes4Souls
C. Students can become generous when they take part in the charitable giving.
D. It’s really hard to give away in clothes and shoes that we own.
【3】The nonprofit organization in the fourth paragraph means the organizations that are run(经营) .
A. to ask people for the profit
B. not for the purpose of making money
C. by the government
D. by some traders
【答案】
【1】D
【2】C
【3】B
【解析】文章大意:文章向我们介绍了去年韦伯斯特和家人、同学以及他的学校和教会的工作人员向Sole4Souls这个非盈利组织捐赠的事情,今年这项活动仍在继续。捐赠使得学生们越来越慷慨,有的学生现在很期待做这件事情。
【1】细节理解题。根据Webster and her classmates and staff at the school and Calvary Church donated more than 1,000 of shoes.韦伯斯特和她的同学以及学校和教会的工作人员捐赠了1000多双鞋子,可知学生、教堂的工作人员、学校的工人和老师都可以把鞋子捐给有需要的人,所以D选项“以上所述全部”符合题意,故答案选D。
【2】推理判断题。根据Last year, Webster and her family gave away 30 pairs of shoes,以及Taking part in Soles4 Souls has also changed the way Bella, 12, thinks of shoes. Last year, she gave five pairs可知韦伯斯特去年送出了30双鞋,贝拉去年送出了5双鞋,所以她们共计送出了35双鞋,而不是45双鞋,故A选项错误。根据Last year, she gave five pairs –including some she wanted to keep.去年,她送了5双鞋,包括一些她想保留的,可知,学生们不只是把他们以前用过的鞋子送给Sloes4Souls,故B选项错误。根据it’s just growing generosity in our students. It’s helping them to think beyond themselves..学生们越来越慷慨,这是在帮助他们超越自我,可知学生们参加慈善捐赠时可以变得慷慨,故C选项正确。根据It’s amazing how easy it is to give away what we have in our closet already. And it doesn’t hurt too much,把我们衣柜里的东西都捐掉是多么的容易,而且不会太痛,可知我们所拥有的衣服和鞋子很难送人是错误的,故D选项错误。本题是问那句话是正确的,故答案选C。
【3】推理判断题。根据It is a global nonprofit organization that gives shoes and clothing to people in need for free.它是一个全球性的非盈利组织,为需要的人免费提供鞋子和衣服,可知非盈利组织是指那些不是为了赚钱而运作的组织,故答案选B。