题目内容

【题目】 Today there are more fires than in the past. Over 100,000 wildfires burn each year in America. Russia has 20,000 to 35,000 wildfires every year. Australia has on average 60,000 each year. These fires destroy huge areas of forests and burn hundreds of homes.

Many experts believe _______. The first is climate change. Recent weather has been warmer and drier. This leads to dangerous fire conditions. When lightening strikes, dry grass easily catches fire. Hot winds add to the problem. The wind spreads a fire quickly. In 2010, Russia had the hottest and driest summer in a century. In just one month, 500 fires destroyed over 2,000 homes. Some people lost their lives.

Traditional fire-fighting practices are another reason for the increase in fires. In America, firefighters used to quickly put out every fire. They didn't allow the grass and trees to burn. As a result, today many forests have thicker vegetation(植被). Thicker vegetation means more fuel for fires. also, without fires from time to time, forests become overcrowded and unhealthy. Some trees are dead. The dead wood then easily catches fire. So surprisingly, America has many more fires today partly because of its past fire-fighting practices.

Scientists now understand that a fire can be a natural part of healthy forest. As a result, countries like Australia allow more fires to burn naturally. Sometimes, fire fighters even start fires to get rid of dead wood. Of course, they carefully control the fires. The fire thins out old trees. This allows sunlight to reach the ground. As a result, fires help new trees to grow. Therefore, if a fire is not a serious threat to people, firefighters may let it burn naturally.

1Today _______ has the most wildfires each year according to the passage.

A.AustraliaB.AmericaC.RussiaD.China

2Russia had many fires in one month in 2010 because _______.

A.lightening spread the fireB.there was much fuel for fires

C.there were not enough firefightersD.it was unusually hot, dry and windy

3What can be filled in the blank in Paragraph 2?

A.there are several reasons for this sudden increase in fires

B.people have done too many terrible things in recent years

C.stopping fires is difficult for people

D.careless people cause some fires

4Because of the traditional fire-fighting practices in the US, _______.

A.there are fewer wildfiresB.trees and grass become thicker

C.the weather becomes warmer and drierD.sunlight reaches the ground to help forests

5What is the main idea of Paragraph 4?

A.Fires are serious threats to human beings.

B.Australian firefighters don't put out fires.

C.Fires can play an important role in forests.

D.It's difficult for firefighters to control the fires.

6Which of the following is TRUE according to passage?

A.Not all the fires in the forests must be put out.

B.People's carelessness leads to dangerous fires.

C.Australia allows all the fires to burn naturally.

D.There are 2000 fires in Russia in 2010.

【答案】

1B

2D

3A

4B

5C

6A

【解析】

文章大意:本文讲现在的火灾比过去更多了,分析了引发火灾的原因,并指出火灾可能是健康森林的一部分,只要大火不对人类构成严重威胁,并非所有的或都要扑灭。

1细节理解题。根据第1段中“Over 100,000 wildfires burn each year in America. Russia has 20,000 to 35,000 wildfires every year. Australia has on average 60,000 each year.”可知未提及中国的情况,文中提到的几个国家中美国的野火最多。故选B

2推理判断题。根据第2段中“In 2010, Russia had the hottest and driest summer in a century. In just one month, 500 fires destroyed over 2,000 homes.”结合上文内容可推出2010年俄罗斯有许多火灾是因为天气异常炎热干燥,再加上风的作用。故选D

3推理判断题。根据设空处下文中“The first is climate change.”及“Traditional fire-fighting practices are another reason for the increase in fires.”可推出此处应是说许多专家坚信火灾突然增多是有一些原因的。故选A

4细节理解题。根据第3段中“In America, firefighters used to quickly put out every fire. They didn't allow the grass and trees to burn. As a result, today many forests have thicker vegetation(植被). ”可知因为美国的传统消防实践,植被(即树木和草)变得更厚。故选B

5段落大意题。第四段描述的例子论证了科学家对大火可能是平衡森林的一个自然部分的观点,说明火在森林里有重要作用。故选C

6细节理解题。根据第4段中“Therefore, if a fire is not a serious threat to people, firefighters may let it burn naturally”可知如果火灾没有严重威胁到人们,消防员可能回任其自然燃烧,并不是森林中所有的火都必须被扑灭,A项正确。故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】 This is a tale of two friends Jia Haixia and Jia Wenqi—one is blind, the other has no arms. On their own,the two are ―disabled‖. But together, they are a powerful team that has changed part of their village into a rich, green forest.

Their story began in 2000,when Haixia, who was already blind in his right eye, lost his left one after an illness. Wenqi lost his arms in an accident when he was just three. Neither could find a job, so the two decided to team up. They rented(租)some poor land and began to plant trees. In return, the local officials paid them a small fee.

Haixia and Wenqi never imagined that they would end up creating an environmental paradise. Their forest now has over 10,000 trees, hundreds of birds and many other wild animals. In addition, it saves the village from river flooding during the rainy season.

When they work together, they focus on(聚焦) their strengths not their disabilities. Their day begins at 7 am. When the sightless Haixia carries Wenqi across the river to get to their worksite. Since they cannot afford to buy young trees to plant,the two use branches(树枝) from existing trees. Haixia climbs to the treetop and with Wenqi's direction,chooses the perfect branch. He then digs a hole and carefully plants it. Finally Wenqi waters the area. As Wenqi waters,Haixia says to others, “We are proud not to depend on others.”

Though they work hard, they don't make much money. Neither Haixia nor Wenqi cares about money. Together, they already have everything they need—a perfect pair of eyes, two strong hands, and the best friendship in the world!

1Haixia and Wenqi started working together because

A.Haixia needed someone to help him.

B.They wanted to improve the environment.

C.They both needed a way to make money.

D.They were required to do so by local officials.

2Haixia and Wenqi's forest has helped the village by _ .

A.stopping floods in the rainy season

B.increasing the number of tourists

C.making the villagers richer

D.providing more farmland

3Haixia and Wenqi plant tree branches because_______

A.They are easy to get.

B.They do not cost money.

C.They can grow very quickly.

D.They are preferred by animals.

4The passage mainly tells us

A.we will succeed if we never give up.

B.we should help the disabled to work.

C.we can achieve more with teamwork.

D.we should try our best when facing difficulties.

【题目】Ying Dishes In North and South China

There have been many discussions about the differences in diet between the North and South in China. For example, the northern Chinese may wonder why southerners must have stir-fried vegetables as the last dish for a meal, while the southerners may be surprised to know that people from north are used to hoarding cabbages before winter.

Recently, different understandings of ying dishes caused another round discussion on the internet.

In northern China, ying dishes refer to those which are special and delicious enough to show your warmth when you treat guests.Dishes with plenty of meat and fish are often considered as ying dishes which are usually served in basins rather than plates.Some said that ying dishes are quite common in the North, which are usually made of completely beef, lamb and pork and other kinds of meat. People cook these kinds of meat together with sauce in a large pot.

For most southern Chinese, however, ying dishes are quite unfamiliar. Seven out of eight styles of Chinese cuisine (菜系)come from southern parts of China, which have different kinds of cooking methods.The dishes are put on the fine plates . There are a large number of ying dishes in South China with perfect colors, smells and tastes.

In Guangdong province for example, soup is an important part of Guangdong cuisine. It stress exquisite (精致的) preparations and provides enjoyment with well-chosen ingredients and beautiful presentation. Soup is usually stewed ()for several hours with vegetables or seafood rather than meat, and is often considered as the ying dish . It is said that soup should always be served first on the table with great expectations and people will comment after trying. A restaurant which is unable to provide satisfying soup is often considered a failure.

After the heated discussion, people from different provinces willingly and proudly shared the ying dishes in their hometown. What about you? Would you like to share some ying dishes in your hometown?

The Discussion about Ying Dishes in North and South China

Background of the discussion about ying dishes

Northerners and southerners hardly understand each other in diet . For example , it’s 1 for people in North to hoard cabbages before winter, while people in South must have stir-friend vegetables as the last dishes for a meal.

A new heated discussion appeared on the Internet.

2 of ying dishes

Areas

In North

In South

Ying dishes

Hosts must show their warmth by 3which are made of completely many kinds of meat, such as beef, lamb to guests.

People cook these kinds of meat together with sauce in a large pot.

There are many kinds with great colors , smells and tastes.

Soup is often considered as the ying dish; It must be 4 and stewed for several hours with vegetables or seafood.

If the soup in a restaurant satisfies customers , people will consider the restaurant is a 5.

Tableware(餐具)

Basins

Plates

Influence of the discussion

The discussion caused many people from different provinces to share ying dishes in their hometown.

【题目】Answer the questions (根据短文内容回答下列问题)

Going camping is the best fun in the world if we know how to do it. Every healthy boy and girl, if possible, should enjoy living outdoors for a week or two like an Indian every year.

A part of four boys makes a good number for a camping trip. They will probably agree better than two or three. They can do much of the camp work in pairs. No one need to be left alone to look after the camp while others go fishing or hunting or to some nearby town for food and drinks.

It is always better to take along someone who has “camped out” before. If he cannot be found, then make your plans, decide what you will do and how you will do it, take a few cooking lessons from your mother or someone else.

First choose a leader, not because he is any more important than the rest but because if someone goes ahead and gives directions, the life in camp will run much more easily and everyone will have a better time.

If it is your first experience in camping, you had better go somewhere near home. The best place is one that can be reached by car. If we have to carry our suppliers on our backs or in a canoe, the amount we can take will be much less.

After you have had some experience near home you can safely try the other way. Where you go is of little importance. Near every large city there is some lake or river where you can find a good camping site. Campers always have more fun if they are near some water, but if such a place is not easily found where you live, go into the forest. Try to get away from towns or villages.The wider place is, the better.

1Is it a good idea for children to go camping for a week or two every year?

__________________________________________________________________________.

2How many boys makes a good number for a camping trip?

__________________________________________________________________________.

3Who can you learn from before you go camping?

__________________________________________________________________________.

4What does a leader usually do for the life in camp?

__________________________________________________________________________.

5Where should you go if it is your first time to go camping?

__________________________________________________________________________.

6Where will you go camping, near a river or in the forest? Give your reasons(at least two).

__________________________________________________________________________.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网