题目内容

【题目】 Last night, my 10-year-old car broke down on the road. It was so late, and I was 50 kilometers from home, I couldn’t find anyone to__________ me up, so I decided to take a bus. I went east__________ my house was in the east. A bus stopped at the traffic light, but it went west. I asked the driver _________the bus station was. “Four more lights” the driver said. “It's so terrible!” I said to___________. About twenty minutes later, I___________got to the bus station. After waiting for fifteen minutes, I began to__________ if I could take a bus. When I was lost in thought, a car stopped in front of the station. The door opened, and I was surprised to find that it was the _________ driver. “1 just can't leave you here,” she said. I’ll take you __________my car and give you a ride home.” “It's a long way,” I said. “Come on,” she said, “I have _________else to do.” When I got home, I wanted to give her_________. However, she refused and said “Just do something nice for others.”

1A.callB.pickC. cheerD.wake

2A.unlessB.untilC.thoughD.because

3A.how farB.how oftenC.how longD.how many

4A.itselfB.myselfC.herselfD.himself

5A.nearlyB.hardlyC.finallyD.quietly

6A.payB.askC.lookD.worry

7A.worriedB.sameC.popularD.different

8A.onB.toC.inD.off

9A.nothingB.anythingC.somethingD.everything

10A.adviceB.courageC.attentionD.money

【答案】

1B

2D

3A

4B

5C

6D

7B

8C

9A

10D

【解析】

本篇描述了作者昨天晚上开了10年的车在路上抛锚了。后来没办法只能去汽车站,路上遇到了一个司机,问了她路,后来第二次遇到司机时,她免费送作者回到了家。

1句意:我找不到任何人把我捎回来,所以我决定去乘公交车。

call喊叫;pick摘;cheer欢呼;wake醒来。结合句意,这里是表示我找不到任何人可以捎我,“捎带”用pick sb up。故选B

2句意:我向东去,因为我的房子在东方。

unless除非;until直到;though 尽管; because 因为。分析句意,空前说向东走,后面提到家在东边,是表示愿意,所以用“因为”引导合适。故选D

3句意:我问司机公共汽车站有多远。

how far 远(问距离);how often多久一次(问频率); how long多久(通常问时间);how many多少(问数量)。根据司机的回答“Four more lights”,说明问的是距离,有多远。故选A

4句意:我自言自语,太糟糕了。

itself它自己;myself我自己;herself她自己;himself他自己。分析句意,这里是听到路远,自己对自己说的,太糟糕了。主语是I,所以用“我自己”。故选B

5句意:大约二十分钟后,我最终到达了公共汽车站。

nearly差不多; hardly几乎不; finally最后,终于; quietly平静地。分析句意,20分钟后,我还是最终到达,用finally最合适。故选C

6句意:等了十五分钟后,我就开始担心是否我能坐上公共汽车。

pay付款; ask问;lookworry担心。根据“if I could take a bus”可知他不确定自己能否能坐到车,所以应该是担心,用worry。故选D

7句意:门打开了,我惊讶地发现那是同一个司机。

worried担心;same相同;popular流行的;different不同的。根据“I just can't leave you here”可知是同一个司机。故选B

8句意:我开我的车送你回家。

on在……上; to向,朝着; in在……里面;off离开。分析句意,文中表示上车,AC都表示上车,小型的车辆,给人的感觉是钻进去,所以用in,大型的公共汽车给人的感觉是登上去,所以用on。文中是“ my car”是小车,故选C

9句意:她说自己没有别的事情要做。

nothing没有东西; anything任何东西; something某物,某事; everything每件事物。分析句意,此处应该是没有别的事情要做,所以虽然路长,也可以送他回去。没事做用have nothing to do。故选A

10句意:当我到家时,我想给她钱。

advice建议;courage勇气;attention注意力; money钱。分析句意,到家后,作者是想给钱感谢她。但她拒绝了。故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读短文,从方框中选择适当的词并用其正确形式填空,使短文通顺,意思完整。请将答案写在答题卡相应的位置上。每空限填一词,每词限用一次,方框中有两个词是多余的。

support he popular and serve earn for cost exact but sit advice

Ciro Ortiz, an 11-year old kid, has recently set up a stand in a New York subway station. He offers 5-minutc “emotional advice”1to passers-by for $2.

Every Sunday, Ciro Ortiz spends about two hours at the Bedford subway station2at a folding table with a cardboard sigh that reads “emotional advice $ 2”. Believe it or not, people do stop by3some pearls of wisdom from the kid. They ask him about all sorts of things from relationships to Donald Trump president of the USA,4he does his best to help them find the answer.

Ciro's dad doesn't make much money. One might Ciro had an idea of making some on his own His father5the idea and the next day they started their business on the street.

Ciro was surprisingly6with passers-by, and he's been doing it ever since. On a good day, he'll7about $50, but it's not just about money. Ciro was bullied (欺凌)at school in the past, which inspired him to put his entrepreneurial (创业)spirit into the emotional advice desk.

Plus Ciro is really good at giving people emotional8. A woman came up to his father and said what Ciro told her was9what she'd been feeling in her gut(直觉)that whole time. He was really nervous and uncertain of10in the beginning, but after a few Sundays, he started coming home telling his mother, “I've met so many wonderful people. I will end up having so many friends.”

【题目】 Enriching(使丰富) your life means making an effort to make your life meaningful and happy. Though you may have difficulty realizing it, there are many steps you can take to experience new things, gain knowledge, and enjoy what you already have.

Learn to forgive others. If you often hate other people around you, then you won't live a wonderful life. So learn to move forward and accept that everyone makes mistakes. If someone has really hurt you and feel it difficult to accept that person's apology(道歉),then be honest about it. Don’t pretend(假装)that you're okay and then go on complaining. This won’t get you very far.

Volunteer to help others. It will not only be good for the people around you, but also make you able to communicate with different people who can influence your life just as positively(积极地)as you can influence theirs. You can work in a homeless shelter or help do the cleaning in your neighborhood.

Try to be less wasteful. Trying not to be wasteful can help you become thankful and really enjoy the world around you more. You can use paper instead of plastic whenever you can. Don't use too many products that can't be used again. Go to somewhere on foot or by bike instead of driving. All these ideas make you less wasteful.

Get along well with your friends and family. No matter how busy you are, you should develop a habit of spending time with your loved ones and letting them know how you care about them. You can write thank-you cards to your friends and family members or call up your parents or grandparents regularly. If you're not living in the same place, then often tell yourself to call just to say “hi”.

Meaning of a rich life

It means a 1and happy life.

It helps people to experience new 2,gain knowledge and enjoy their present life.

3to enrich your life

Forgive others.

Accept the fact that nobody is 4.

Be 5about it if you really have difficulty accepting others’ apologies.

Volunteer to help others.

Communicate with someone who can have a positive 6on your life.

Try to be less wasteful.

Thank and enjoy the world around you.

7use products that can’t be reused as often as possible.

Try to walk or ride a bike more often 8of driving a car.

Get 9well with others.

Stay with your loved ones and let them know how you care about them.

Keep in 10with them by writing “thank-you” cards or making regular phone calls.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网