题目内容

【题目】阅读短文,从方框中选择适当的词并用其正确形式填空,使短文通顺,意思完整。请将答案写在答题卡相应的位置上。每空限填一词,每词限用一次,方框中有两个词是多余的。

support he popular and serve earn for cost exact but sit advice

Ciro Ortiz, an 11-year old kid, has recently set up a stand in a New York subway station. He offers 5-minutc “emotional advice”1to passers-by for $2.

Every Sunday, Ciro Ortiz spends about two hours at the Bedford subway station2at a folding table with a cardboard sigh that reads “emotional advice $ 2”. Believe it or not, people do stop by3some pearls of wisdom from the kid. They ask him about all sorts of things from relationships to Donald Trump president of the USA,4he does his best to help them find the answer.

Ciro's dad doesn't make much money. One might Ciro had an idea of making some on his own His father5the idea and the next day they started their business on the street.

Ciro was surprisingly6with passers-by, and he's been doing it ever since. On a good day, he'll7about $50, but it's not just about money. Ciro was bullied (欺凌)at school in the past, which inspired him to put his entrepreneurial (创业)spirit into the emotional advice desk.

Plus Ciro is really good at giving people emotional8. A woman came up to his father and said what Ciro told her was9what she'd been feeling in her gut(直觉)that whole time. He was really nervous and uncertain of10in the beginning, but after a few Sundays, he started coming home telling his mother, “I've met so many wonderful people. I will end up having so many friends.”

【答案】

1service

2sitting

3for

4and

5supported

6popular

7earn

8advice

9exactly

10himself

【解析】

文章大意:十一岁的西罗奥尔蒂斯(Ciro Ortiz)在纽约的威廉斯堡地铁站摆了一个简易桌给过路人提供情感咨询,每5分钟收费2美元.他做地很不错,大受欢迎,还交了很多朋友。

1考查固定短语。根据上文has recently set up a stand in a New York subway station. 最近在纽约的一个地铁站里搭起了一个小摊。结合He offers 5-minutc “emotional advice”__1__to passers-by for $2. 可知句意为:他为路人提供5分钟的情感建议服务,收费2美元。service to服务,固定词组,故答案填service

2考查动词。根据Ciro Ortiz spends about two hours at the Bedford subway station__2__at a folding table……,可知句意为:Ciro Ortiz都会在Bedford地铁站前的折叠桌旁坐上两个小时,sit坐,动词,这里考查固定搭配spend some time indoing sth.花费时间做某事,故答案填sitting

3考查介词。根据Believe it or not, people do stop by__3__some pearls of wisdom from the kid.可知句意为:信不信由你,人们确实会停下来,从孩子那里得到一些金玉良言。可知人们停下来是为了从这个孩子这里得到一些金玉良言,所以用介词for为了,故答案填for

4考查连词。根据They ask him about all sorts of things from relationships to Donald Trump president of the USA,以及he does his best to help them find the answer. 可知前后句之间是顺承、承接关系,所以用and连接,故答案填and

5考查动词。根据下文the next day they started their business on the street. 第二天他们就开始在街上做生意。结合His father__5__the idea可知是他爸爸支持他的这个想法,support支持,动词,文章时态用一般过去时,故答案填supported

6考查形容词。根据下文and he's been doing it ever since. 从那以后他就一直这样做。结合Ciro was surprisingly__6__with passers-by,可知西罗出人意料地受到路人的欢迎,popular受欢迎的,形容词,在句中用在系动词后面作表语,故答案填popular

7考查动词。根据上文and he's been doing it ever since. 从那以后他就一直这样做。结合On a good day, he'll__7__about $50, 可知句意为:运气好的时候,一天他能赚50美元;earn赚得,动词,will后接动词原形,故答案填earn

8考查名词。联系下文语境,结合Plus Ciro is really good at giving people emotional__8__.可知句意为:另外,Ciro很擅长给人情感上的建议。advice建议,不可数名词,故答案填advice

9考查副词。根据上文Ciro很擅长给人情感上的建议,结合A woman came up to his father and said what Ciro told her was__9__what she'd been feeling in her gut(直觉)that whole time.可知句意为:一个女人走到他父亲面前,对他说,西罗告诉她的,正是她一直以来的感觉。exact正确的、准确的,形容词,设空处修饰后面的句子,所以应用副词exactly,故答案填exactly

10考查反身代词。根据He was really nervous and uncertain of__10__in the beginning, 联系下文语境,可知句意为:刚开始的时候,他真的很紧张,对自己也没有把握。这里指的是他自己对自己没有信心,所以用he的反身代词himself,故答案填himself

本题为短文填空,首先要快速浏览全文,理解短文的大致意思,再精读短文注意所填的词在句中的词性、时态等等。然后根据句意、上下文联系、语境及所给出的备选词汇选择合适的词语,再结合相关的语法知识对单词或短语做出形式上的变化,确定单词的词形。如,第4小题,根据题干可知前后句之间是顺承、承接关系,所以用and连接,故答案填and。第5小题,根据下文提到第二天他们就开始在街上做生意,可知是他爸爸支持他的这个想法,文章时态用一般过去时,故答案填supported

练习册系列答案
相关题目

【题目】 This week, our topic is pollution. What’s the answer to all of our pollution problems? We asked two experts to give their views.

Forest Smith is a member of Green First, an environmental group:

Our future on Earth looks terrible. We’re filling our country with waste. We can’t breathe the air and the sea is polluted too.

I visited some relatives recently in a small village. They grow their own food and cycle everywhere. They are not rich, but they are happy and healthy. We have too many possessions. Most of us have more things that we would ever need. It’s such a waste!

We must close down most of our factories that would reduce rubbish and the air pollution. We must recycle more, give up all cars and improve public transport. Another big problem is that we live in big cities that are crowded with people. It’s time for us to give up our big cities and factories and go back to a simple way of life.

John Green is a scientist at a university:

“Things are not as bad as Forest says. We all have a bright future. We don’t need to give up cars, but we do need to invent better, cleaner cars that do not pollute the environment. Traffic will still be bad, so we need better public transport. We should also recycle more. But some things are getting better. My sister returned last month after living abroad for five years. She said, “Our city looks different from before—it is cleaner and greener now.

Science has made life better in so many ways. A hundred years ago, most people died before the age of fifty because life was so hard. We can’t go back to a world like that.”

1What’s Green First?

2Why do Forest Smith’s relatives grow their own food?

3who thinks we should invent cleaner cars?

4Why does Forest Smith suggest closing down most of our factories?

5What do both experts think we should do to deal with pollution problems?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网