题目内容

【题目】The Reasons of Learning English

Today lots of people in China can speak English and more and more people are learning this language. Then what do they learn English for? We have done a survey and here are some people’s reasons:

Alice White: I like traveling by myself very much. I’ve been to many places in China, and I plan to travel to some foreign countries. English is the most widely used language in the world, so learning English will do great help to my trips.

Mark Smith: I’m actually not so interested in English. I like Chinese much better. However, I have to learn English. We have to take English exams and the score of English takes a large part in the total score. Luckily, I’m not doing too badly in it, or I’ll have to struggle(奋斗) with it.

Ben Green: It is necessary to learn English. As you know, the competition in the job market is very fierce(激烈的). If I have a good knowledge of English, I will have a chance of getting a good job.

Kate Lu: It’s interesting, isn’t it? I can get information that others can’t get. I can talk and write letters to interesting people that others can’t communicate with. And I can always make people surprised by speaking good English.

Information Card

The number of people who give reasons:

1

Alice White’s hobby:

2

The language that Mark Smith likes:

3

The chance Ben Green will have if he has a good knowledge of English:

4

What Kate Lu thinks of learning English?

5

【答案】

1Four / 4

2Traveling / Traveling by herself

3Chinese

4Getting a good job.

5It’s interesting. / Interesting

【解析】

本篇文章难度适中,主要讲述四个人学习英语的理由。

1细节理解题。根据全文可知,四个人给了理由,包括爱丽丝怀特、马克史密斯、本格林以及凯特卢。故填Four / 4

2细节理解题。根据I like traveling by myself very much“我非常喜欢自己旅行”可知,爱丽丝的爱好是自己旅行,故填Traveling / Traveling by herself

3细节理解题。根据Im actually not so interested in English. I like Chinese much better“事实上我对英语不感兴趣,我非常喜欢中文”可知,他喜欢中文,故填Chinese

4细节理解题。根据If I have a good knowledge of English, I will have a chance of getting a good job“如果我英语好,我就有机会找到一份好工作”可知,他会找到一份好工作,故填Getting a good job

5细节理解题。根据Its interesting, isnt it? I can get information that others cant get“这个很有趣,对吧?我可以得到一些其他人不能得到的信息”可知,凯特卢认为英语是有趣的,故填Its interesting. / Interesting

练习册系列答案
相关题目

【题目】 For more than 300,000 years, human beings have paid much attention to developing technology to make our life easier, faster and more comfortable with the help of machines and tools.

Thanks to the modern technology, humans live longer and more healthily, and are able to get better food, medicine and shelter. We can be proud of this progress. In the past, many poor people died from hunger and diseases. But now many diseases can be cured successfully.

We need “more”, more food, more shelters, more medicines, etc.. And up to now, technology has been used in various fields in the city, including intelligent(智能的)education, intelligent medical treatment, intelligent tourism, smart transportation and especially the field of 5G. Recently, Central China’s Hubei province has built more than 300 5G base stations(基站) and achieved full 5G signal coverage(信号覆盖)in some of its cities. A dozen 5G experience centers have been completed in cities including Xiaogan, Yichang and Jingmen.

With the development of the high technology, our living conditions have already been improved a lot. But we still have a long way to go. So, we ought to face all the challenges positively to make it serve us better.

1Why do people develop technology according to the passage?

A. To get more food and medicine.B. To make transportation quicker.

C. To make our life easier, faster and more comfortable.D. To get a better education.

2What does the underlined word “cured” in Paragraph 2 probably mean ?

A. 改正B. 解决C. 了结D. 治愈

3Which field has the technology not been used in from the passage?

A. Intelligent education.B. Intelligent medical treatment.

C. Intelligent games.D. Intelligent tourism.

4Which of the following statements is NOT TRUE according to the passage?

A. Hubei has built over 300 5G base stations.

B. Xiaogan, Yichang, Enshi and Jingmen have all set up 5G experience centers.

C. There has been full 5G signal coverage in some cities of Hubei.

D. There are a dozen 5G experience centers in Hubei.

5What’s the main idea of this passage?

A. What technology can bring for us.

B. How people develop technology.

C. Why Hubei has built so many 5G base stations.

D. What challenges we should face to develop technology.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网