题目内容

【题目】X . 短文填空。从方框中选择正确答案,并其字母序号填在表格内。(方框中有两个选项是多余的)

A. practiced B. change C. chose D. what E. part F. hardly

G. happens H. changed I. at J. win K. how L. in front of

Life is not easy, so I’d like to say “When anything 1, believe in yourself!” When I was a young boy, I was too shy to speak to anyone. My classmates often laughed2 me. I was sad but could do nothing. Later, something happened, and it3 my life. It was an English speech contest. My mother asked me to take4in it.5 a terrible idea! It meant I had to speak 6 all the teachers and students of my school!

“Come on, boy. Believe in yourself! You are sure to 7.” Then mother and I talked about many different topics. At last I 8 the topic “Believe in yourself”. I tried my best to remember all the speech and 9it over 100 times. With my mother’s great love, I did well in the contest. I could 10 believe my ears when the news came that I had won the first place. I heard the cheers from the teachers and students. Those classmates who once looked down on me, now all said congratulations to me.

【答案】

1 G

2 I

3 H

4 E

5 D

6 L

7 J

8 C

9 A

10 F

【解析】

文章作者是一个很害羞的男孩,以至于不敢跟同班同学说话。后来,母亲让自己参加了一个英语演讲比赛,最终选择的题目是相信自己,经过背诵稿子和多达100多次的练习之后,拿到了第一名。

1句意:发生任何事情时,都要相信你自己。文中提到"believe in yourself"相信你自己,由此推测应该是在任何事情发生时,都应该相信自己,选择G

2句意:我的同学经常嘲笑我。文中提到"I was too shy to speak to anyone"我很害羞,不敢和班上人说话,以至于他们都嘲笑我,laugh at嘲笑,由此确定选择I

3句意:它改变了我的生活。文中提到"Latersomething happened"之后,发生了一些事情,由此推测是改变了我的生活,选择H

4句意:我妈妈让我参加。文中提到"It was an English speech contest"那是一个英语演讲比赛,由此推测应该是母亲让我去参加,take part in译为参加,选择E

5句意:真是个糟糕的主意!文中提到"a terrible idea"一个糟糕的主意,因为我害羞不敢说话,所以应该是认为参加英语演讲比赛是一个很糟糕的注意,所以选择D,此处what用来引导感叹句。

6句意:这意味着我必须在学校所有的老师和学生面前讲话!文中提到"It meant I had to speak"那就意味着我必须说,后面提到对象"all the teachers and students of my school"所有的老师和学生,由此确定是在他们面前演讲,in front of在…之前,由此确定选择L

7句意:相信你自己!你一定会赢的。文中提到"Believe in yourself"妈妈对我说,要相信你自己,所以应该是一定会赢得,选择J

8句意:最后我选择了“相信你自己”这个主题。文中提到"the topic" Believe in yourself"话题是"相信自己",所以应该是我选的话题是相信自己,选择C

9句意:我尽力记住所有的演讲内容,并练习了100多次。文中提到"I tried my best to remember all the speech"我尽量记住所有的演讲内容,"over 100times"超过100倍,所以应该是练习了100倍,所以选择A

10句意:当消息传来时,我简直不敢相信自己的耳朵,说我得了第一名。文中提到"when the news came that I had won the first place"我的第一名的消息,由此确定应该是不敢相信,hardly几乎不,在此与believe连用表示难以相信,选择F

练习册系列答案
相关题目

【题目】In the Charles F. Johnson Elementary School in New York, there is a special radio. It gives people warnings(警报) about bad weather.

One day, there came a sound from the radio. This sound brought the piece of news: A heavy storm was coming. William Tomic, principal(校长) of the school, asked teachers to bring children indoors and put them in a safe place at once.

Minutes later, the storm came. However, because of the warning of the radio and the quick work of the principal, no one was hurt.

“The radio really did work very well. (我们对它的工作感到很高兴),” William Tomic said. “The parents were as well.”

The U.S. government hopes there will be more such success stories. It plans to give this kind of radios to all 97,000 public schools in the country.

Every year, more than 10,000 big thunderstorms, 2,500 floods, 1,000 tornadoes(龙卷风) and some hurricanes(飓风) take place in the U.S., so the warning radios are very useful. They not only give people warnings about bad weather, but also give warnings about other dangerous things.

()请根据短文内容,简要回答下列问题。

1What does the special radio give people?

________________________________________________________________________

2Why was no one hurt in the school in the storm?

________________________________________________________________________

()请根据短文中所给汉语完成句子。

3________________________________________________________________________

()请把短文中画线的句子译成汉语。

4________________________________________________________________________

()请给短文拟一个恰当的英文标题。

5________________________________________________________________________

【题目】It’s important to develop the healthy habits in your daily life. The following will help you become healthier and keep perfect shape.

Eat properly. A healthy diet is very important for everybody. Breakfast is the most important meal in a day. Doctors suggest that students’ breakfast should include fruit, eggs, milk, rice or noodles, because these can offer them necessary energy, help them listen carefully in class and keep them healthy. Eat enough for lunch and little for supper. But remember that too much sugar is bad for your teeth and blood.

Keep off germs(病菌). Daily tooth cleaning reduces(减少) the amount of germs which will spread diseases. Even if you’re not sick, always remember to cough into your arms instead of your hands because hands can spread germs to others when you touch something else. Besides, washing hands is necessary.

Exercise regularly. Regular exercise can improve your moods and balance. What’s more, it’s good for bones. There are many forms of exercise: walking or running for about 30 minutes a day, playing ball games twice or three times a week, swimming or dancing often. You can choose your favorite to practice regularly. You will not only feel energetic but also think better when you finish doing exercise.

Stay connected. Having regular communication with friends is the key to reducing stress. And sharing happiness and sadness, exchanging information with others can also help improve memory. Having a friend or a circle of friends can help you feel good.

The Ways to 1 Healthy

Eat properly

You should have proper breakfast because it can

2 you with necessary energy.

Keep off germs

It’s necessary for you to brush your teeth and wash your hands.

3regularly

You will not only feel energetic 4 also think better after doing exercise.

Stay connected

It can help you feel less stressed when you communicate with your friends and it is also useful in improving 5

【题目】Dear Dad,

Today I was at the shopping center and I spent a lot of time reading the Father's Day cards. But as I chose and read, and chose and read again, it seemed that not a single card said what I really want to say to you.

You'll soon be 84 years old, Dad, and you and I will have had 56 Father's Days together. I didn't think that you were too old. But the sad thing happened last week. I watched as you turned at the corner in your car. I didn't realize at once that it was you because the man who was driving looked so elderly.

Fifty years ago this spring, we planted carrots together in a garden in Charles City, Iowa. This week, we'll plant carrots together again, perhaps for the last time but I hope not. I don't understand why planting carrots with you is so important to me. Well, I don't quite know how to tell you this, Dad... I don't like carrots... but I like planting them with you.

I guess what I'm trying to say, Dad, is what every son and daughter wants to say to their dad today. Praising a father on Father's Day is about more than a dad who brings home money or shares a dinner. It's more about a dad deeply loving children who know everything and won't listen to anyone. It's about sharing. It's about loving someone more than words can say, and I wish that it would never end.

Love,

Jenny

1Where did Jenny go today?

A. A zoo. B. A shopping center.

C. A cinema. D. A hospital.

2How old is Jenny now?

A. 84. B. 56.

C. 50. D. 34.

3What do the underlined words “the man” in Paragraph 2 refer to()?

A. An old man. B. A car driver.

C. Jenny's father. D. Jenny's husband.

4What can we learn from Paragraph 3?

A. It's the last time for Jenny to plant carrots with her father.

B. Jenny and her father plant carrots together every year.

C. Both Jenny and her father like eating carrots.

D. Jenny would like to stay with her father.

5What does Jenny talk about in the last paragraph?

A. Deep love for Dad.

B. Best wishes for Dad.

C. The importance of Dad.

D. The beginning of Father's Day.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网