题目内容

【题目】

when home happy be so his spend with park on

Last Monday, my husband and I 【1】 some time in the park next to our house. We often went to this 2 and we knew there were some homeless people. They sometimes stayed 3 the benches (长椅). We brought along some apples, oranges and a few bottles of water to share with them. I felt great happiness 4 I watched them eating our things. They said it was a big dinner for them and it was the luckiest day for them in their lives.

Among them, there 5 a homeless boy Bruce. He was about eight years old and he lost 6 parents in a car accident, 7 he couldn’t go to school. When I asked him, “Do you like to school?” He said yes. We decided to take him 8 and let him go to school. The boy was happy to live 9 us.

From that day on, little Bruce became our son and went to school 10 .

【答案】

【1】spent

【2】park

【3】on

【4】when

【5】was

【6】his

【7】so

【8】home

【9】with

【10】happily

【解析】

试题本文叙述了作者的他的丈夫经常去他家附近的公园,并且给公园里无家可归的人带去一些食物。作者看着他们吃我们的东西时,我感到很高兴。当作者得知无家可归的男孩布鲁斯想上学时,把他带回了家,让他去上学。从那天开始,小布鲁斯成了我们的儿子,快乐的去上学。

【1】此处缺少谓语,根据Last Monday,可知此处用一般过去时,根据短语spend some time 度过一段时间,故此处为spent。句意:上个星期一,我和我的丈夫在紧挨着我家的公园度过了一段时间。

【2】根据in the park next to our house.可知公园就紧挨着我们家,因此我们经常去这个公园。故此处为park。句意:我们经常去这家个公园。

【3】根据短语on the benches在长椅上,故此处用介词 on。句意:他们有时呆在长椅上。

【4】前后两个句子之间缺少连词,结合句意,故用连词when。句意:当我看着他们吃我们的东西时,我感到很高兴。

【5】因为主语是a homeless boy 单数形式,故谓语为was。句意:在他们中间有一个无家可归的小男孩布鲁斯。

【6】此处修饰名词parents,故用形容词性物主代词his。句意:他大约八岁,在一次车祸中他失去了他的父母。

【7】根据 he lost parents in a car accident,可知他没有父母,没钱上学,因此此处表示结果状语,故用连词so。句意:所以他无法上学。

【8】根据The boy was happy to live us.可知这个小男孩很高兴和我们住在一起,故此处我们把他带回了家,故为 home。句意:我们决定把他带回家。

【9】根据短语live with sb.“和某人住在一起”,故此处用介词with。句意:这个小男孩很高兴和我们住在一起。

【10】此处修饰动词短语went to school故用副词happily。句意:从那天开始,小布鲁斯成了我们的儿子,快乐的去上学。

练习册系列答案
相关题目

【题目】“Gift” comes from the old Germanic root for “to give”. It meant an act of giving, and then turned into the thing being given. In Old English it meant the dowry(彩礼) given to a bride’s parents. “Present” comes from French. A present is the thing presented or given. But from the 13th century, the two words were in use for the idea of something given to others without paying.

However, they still have some differences in meaning and usage.

“Gift” has more meanings. Gifts can be talents. For example, you can have the art gift or a musical gift. Gifts can be invisible. There is the gift of understanding or the gift of a quiet day.

But we don’t use presents for things like this. Presents are real objects. If your whole family donated to pay for your college on your birthday, would you say “I got a lot of presents”? It doesn’t exactly sound wrong, but since you never hold these donations in your hand, “gifts” seem to fit better.

“Gift” can also act like an adjective to be put in front of another noun. What do you call this kind of shop where you can buy presents? A gift shop. What do you call the basket of presents that you can send to others? A gift basket. “Present” can’t be used like this. We may have gift boxes and gift cards, not present boxes or present cards!

“Gift” is used more often than “present” in modern English. “Present” also means “the time now”.

1We can use the following expressions EXCEPT _________ .

A. Bill has a gift for sports

B. Mary got into a present store

C. Jack has received lots of birthday gifts

D. Rose enjoys shopping at present

2What can we know about the words “gift” and “present” from the passage?

A. They both have the same meaning from the beginning.

B. “Present” is used more often than “gift” in modern English.

C. We can call the basket of gifts sent to others “a present basket”.

D. They’re both used for describing something given to others for free.

3What does the passage mainly want to tell us?

A. “gift” has more meanings than “present” in English.

B. “Gift” and “present” come from different language families.

C. “Gift” and “present” have some differences in meaning and usage.

D. “Gift” and “present” have similar meanings, but people prefer to use “gift”.

4Where can we probably read the passage?

A. In a fashion magazine.

B. In a travel guide.

C. In a newspaper.

D. In a sports magazine.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网